اسماعیلی در نشست خبری اعلام کرد؛

صدور کیفرخواست برای ۱۱ پرونده احتکار اقلام پزشکی/ اعدام و زندانی طویل‌المدت در انتظار محتکران

سخنگوی قوه قضائیه از تشکیل ۱۱ پرونده در خصوص احتکار اقلام پزشکی خبر داد و گفت: کیفرخواست این پرونده‌ها صادر و به شعب دادسر‌اهای اخلال در نظام اقتصادی ارسال شده است.
کد خبر: ۳۸۶۴۴۸
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۴ - 03March 2020

صدور کیفر خواست برای 11 پرونده احتکار اقلام پزشکی/ اعدام و زندانی طویل‌المدت در انتظار محتکمرانبه گزارش خبرنگار اجتماعی دفاع‌پرس، «غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری با اصحاب رسانه از تلاش جامعه پرستاری و پزشکی برای درمان مبتلایان به ویروس کرونا تقدیر کرد و این اقدام آنان را نمونه بارز جهاد در راه خدا دانست.

وی ادامه داد: به پاس این خدمات ارزشمند عزت این جامعه و اعتماد جامعه به این قشر تقویت شده است و لطف و عنایت خدا شامل حال آن‌ها خواهد شد.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: همچنین برای همه هموطنانی که به این بیماری مبتلا شده‌اند، عافیت می‌طلبیم و از مردم تقاضا دارم توصیه‌های جامعه پزشکی را رعایت کنند تا با کمک هم شر این ویروس را کم کنیم.

اسماعیلی گفت: نشست خبری اینجانب به دلیل این وضعیت و احترام به دستورالعمل پزشکان و رعایت سلامت این اصحاب با حداقل خبرنگاران برگزار می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: توصیه این است که انجام زیارت اهل بیت (ع) را به فرصت دیگری موکول کرده و از انجام مسافرت خودداری شود و هرکدام منزل و محل کار را به شبستانی از مسجد و رواقی از حرم اهل بیت تبدیل کنیم.

وی ادامه داد: قوه قضائیه در کنار ستاد مقابله با کرونا اقدامات ویژه‌ای را در دستور کار قرار داده است که یکی از آن‌ها صدور بخشنامه مرخصی به زندانیان از سوی رئیس قوه قضائیه بوده است.

اسماعیلی گفت: اقدام دیگر صدور بخشنامه کنترل ورودی زندانیان جدیدالورود و اهتمام قضات و دادگاه‌ها بوده که از صدور قرار‌های جایگزین حبس استفاده شود و اجرای احکام قطعی جاری به سال ۹۹ موکول شود.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: در قوه قضائیه به جهت حفظ سلامت کارکنان اداری و قضایی بخشنامه‌هایی صادر شده است و همچنین بخشنامه متناسب‌سازی فرایند رسیدگی با توجه به شرایط حاکم صادر شده است.

وی خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم که کار قضایی تعطیل نشود، ولی عوارضی هم نداشته باشد؛ لذا بخشنامه‌ای از سوی معاون اول قوه قضائیه ابلاغ شده است.

اسماعیلی گفت: مقرر شده است در مواردی که امکان رسیدگی الکترونیکی وجود دارد، سخنان اصحاب پرونده در قالب لایحه به دادگاه‌ها فرستاده شود.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: همچنین مقرر شد رسیدگی‌ها در خارج از وقت اداری با دورکاری انجام شود و از احضار و جلب غیرضرور پرهیز و با استفاده از سامانه ابلاغ الکترونیک به اصحاب پرونده ابلاغ‌ها انجام شود.

اسماعیلی گفت: با سودجویانی که به دنبال احتکار اقلام پزشکی به‌ویژه ماسک و دستکش هستند برخوردی جدی، سریع، قاطع و بازدارنده خواهد شد.

وی ادامه داد: بدون اغماض و بدون نوبت به این پرونده‌ها رسیدگی خواهد شد. کرونا روزی از بین خواهد رفت و از آن عبور می‌کنیم، اما سودجویان بدانند که مهر ننگ برای همیشه بر پیشانی آن‌ها خواهد ماند.

اسماعیلی با بیان اینکه ۱۱ پرونده در خصوص احتکار اقلام پزشکی به خصوص ماسک و دستکش طی یک هفته گذشته تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: کیفرخواست این پرونده‌ها صادر و به شعب دادسر‌اهای اخلال در نظام اقتصادی ارسال شده است.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: جلسه دادگاه این افراد به صورت علنی برگزار و اسامی آن‌ها اعلام خواهد شد؛ بر اساس قانون، رای محکومان این پرونده اعدام و زندانی طویل‌المدت از پنج تا ۲۰ سال خواهد بود.

وی افزود: نظارت بر امر توزیع کالا‌ها بر عهده دولت است و اشکالات شبکه معیوب توزیع باید برطرف شود. سامانه انبار‌های تولیدی و وارداتی نیز که معیوب است، باید درست شود. می‌گفتند نظارت موجود است و رصد می‌شود، اما اگر نظارت‌ها جدی بود، نظام نظارتی و گمرکی می‌دانست این ماسک‌ها در کجا انبار شده و چرا توزیع نشده است.

اسماعیلی گفت: در بخشنامه قوه قضائیه تصریح شده است که ضمن انجام امر دادرسی، بخش عمده مراجعه اصحاب پرونده غیرحضوری خواهد بود و کاهش مراجعه حضوری را خواهیم داشت و تا امروز ورودی‌ها ۳۰ درصد کاهش یافته است.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: شاهد فعالیت کسانی هستیم که با شایعه‌سازی و ساختن اخبار کذب و برخی وهن مقدسات اقداماتی را در فضای مجازی انجام داده‌اند که البته برخورد‌های قضایی در دست اقدام است.

وی افزود: در مورد کلیپ‌هایی که طی آن‌ها برخی اقداماتی انجام شده که اصلا در فرآیند زیارت وجود ندارد و پخش آن باعث مشوش شدن افکار عمومی شد، دو نفر در مشهد و قم شناسایی و دستگیر شدند.

اسماعیلی در مورد سلامت زندانیان نیز گفت: بیش از ۵۴ هزار نفر از زندانیان به مرخصی رفتند و اقدامات خوبی با همکاری وزارت بهداشت انجام شده است.

وی همچنین در مورد وضعیت نگهداری نازنین زاغری نیز گفت: ایشان در سلامت کامل است؛ ولی فضایی ایجاد می‌شود که وقتی خبر سلامتی داده می‌شود، کسی توجهی نمی‌کند.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: در مورد سایر زندانیانی که در موردشان صحبت شده است، برخی از زندانیان اصلاً در زندان نیستند و مقدمات اعطای مرخصی برای برخی از آن‌ها فراهم شده است.

اسماعیلی افزود: برای ما زندانی امنیتی و غیرامنیتی تفاوتی ندارد و می‌توانم بگویم وضعیت نگهداری زندانیان امنیتی به مراتب بهتر از سایر زندانیان است.

وی در خصوص یکی از پرونده‌های اخلال در نظام ارزی گفت: تیمور عامری به جرم اخلال در نظام ارزی به تحمل ۲۰ سال حبس و جزای نقدی، محمد حسین زندیه به تحمل پنج سال حبس و جزای نقدی و علی اصغر سلطانی گهر به تحمل شلاق و جزای نقدی محکوم شده است.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: برخورد ما با اخلالگران به خصوص اخلالگران در حوزه دارو ادامه دارد.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار