به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، پکن روز پنجشنبه اظهارات مقامات آمریکایی در زمینه مقصر دانستن چین درخصوص انتشار ویروس کرونا در کشورهای مختلف را محکوم کرد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به اتهامزنیهای اخیر آمریکا گفت، این اظهارات «غیرمسئولانه و غیراخلاقی» به تلاش آمریکاییها برای مقابله با شیوع این ویروس کمکی نخواهد کرد.
وی افزود، اقدامات چین در راستای کند کردن سرعت شیوع بیماری «کووید-۱۹» برای کشورهای جهان زمان خرید تا بتوانند در جهت انتشار آن تلاش کنند.
شوانگ گفت: «امید داریم که این چند مقام آمریکایی در این برهه انرژی خود را بر روی دادن پاسخ به [انتشار] ویروس متمرکز کنند و همکاریهای خود را تقویت کنند و تقصیرات را به گردن چین نیندازند».
روز گذشته (چهارشنبه) «رابرت اوبرایان» مشاور امنیت ملی دولت آمریکا مدعی شده بود: «متأسفانه چین بهجای انجام بهترین اقدامات ممکن، درخصوص شیوع کرونا در ووهان دست به مخفیکاری زد».
اوبرایان در ادامه ادعاهای خود گفت: «این کار چین احتمالاً باعث شد به اندازه دو ماه برای دادن پاسخ از سوی جامعه جهانی هزینه زمانی ایجاد شود در حالی که میتوانستیم به طور از چشمگیری آنچه در چین اتفاق افتاد و دیگر کشورهای جهان رخ میدهد جلوگیری کنیم».
این در حالی است که «بروس آیلوارد» کارشناس ویژه سازمان بهداشت جهانی پس از بازدید از چین در بحبوحه شیوع کرونا در این کشور ضمن تقدیر از مبارزه تمام عیار چین با ویروس کرونا، از سایر کشورها درخواست کرد از رویکرد چین در قبال کنترل شیوع این بیماری الگوبرداری کنند.
آیلوارد خطاب به چینی ها گفت: «دنیا به شما مدیون است. صدها هزار نفر در چین از ابتلا به کووید-۱۹ مصون ماندند و این به خاطر پاسخ سریع و قاطع دولت این کشور بود».
سازمان بهداشت جهانی، روز چهارشنبه اعلام کرد شیوع بیماری «کووید-۱۹» در دنیا به سطح «همهگیری جهانی» رسیده است. با آنکه شمار مبتلایان به این ویروس در چین که منشأ بیماری بود کاهش یافته به سرعت در سایر نقاط دنیا گسترش یافته است.
ویروس کرونا تا کنون ۱۲۸۸۸۴ نفر را مبتلا و ۴۷۲۹ نفر را به کام مرگ کشانده است که بیشترین آمار آن مربوط به کشور چین است. در این میان بیش از هزار نفر در آمریکا به این ویروس آلوده شده و دهها نفر جان خود را از دست دادهاند.
ویروسهای کرونا (یا کروناویروسها) خانوادهای از ویروسها هستند که بیماریهای مربوط به دستگاه تنفسی از سرماخوردگی معمولی گرفته تا برونشیت و عفونت مجاری تنفسی را منجر میشود.
ویروس کووید-۱۹، از طریق تنفس و تماس هم منتقل میشود و همین امر کنترل آن را دشوار کرده است. این ویروس، بیماری «سندرم زجر تنفسی حاد» یا ARDS را در فرد مبتلا ایجاد میکند، یک بیماری خطرناک و نارسایی دستگاه تنفسی است که با گسترش سریع التهاب و عفونت در ریهها شروع میشود. در ادامه، به دلیل پر شدن کیسههای هوایی شُشها از مایع میانبافتی، اکسیژن کافی به فرد نمیرسد و در صورت عدم رسیدگی بهموقع بیمار با خطر مرگ مواجه خواهد بود.
انتهای پیام/241