به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دفاع مقدس، نشست خبری نهمین جشنواره بین المللی شعر فجر صبح امروز و با حضور اسماعیل امینی دبیر علمی این جشنواره، مهدی قزلی دبیر اجرایی جشنواره در بنیاد ادبیات داستانی برگزار شد.
اسماعیل امینی دبیر علمی این جشنواره در ابتدای برنامه با یادی از مرحوم مشفق کاشانی، اظهار کرد: مشفق کاشانی معلمی برای چندین نسل بود و همچنین پدر معنوی و بزرگ تر ما محسوب می شد و بی اغراق می توان گفت که بر ادبیات احاطه داشت.
وی افزود: وی در ذوق هنری و در به روز بودن اطلاعات در ادبیات بینظیر بود. چندی پیش در سازمان رسانه ای اوج پاسداشتی را برای وی ترتیب دیدند که در این مراسم همه از روح بزرگ و معنوی وی گواهی دادند. امیدوارم تاثیراتی که بر فرهنگ ما داشتند و شاگردهایی که پرورش دادند برکات و ثواب این خدمت بزرگ نصیب وی در آخرت گردد.
در ادامه امینی با اشاره به برگزاری جشنواره بین المللی شعر فجر، اظهار کرد: جلسات مشورتی را با اهل ادبیات و دبیران سالهای گذشته این جشنواره برگزار کردیم و پیش از آنکه احکام شواری عالی ثابت شود، برای جلوگیری از تکرار تجربه های قبل، به مشورت پرداختیم.
امینی با اشاره به ویژگی مهم این جشنواره، تصریح کرد: در بخش رقابتی جشنواره تنها کتابهای مجوزدار و منتشر شده سال 92 را در دستور کار قرار دادیم که در سه بخش شعر (بزرگسال)، شعر (کودک و نوجوان) و کتابهای درباره شعر را شامل می شود.
دبیر علمی جشنواره شعر فجر خاطر نشان کرد: در بخش غیر رقابتی جشنواره، محافل شعری برپاسات که در ان چهرهای شاخص شعر، جریان ساز و محبوب و خلاق مشارکت دارند. در این بخش منتخبی وجود ندارد. همچنین این محافل در سراسر کشور برپاست. علاوه براین در صورت فراهم بودن شرایط در این محفل شعر در چند کشور دیگر نیز برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین در آئین نامه جشنواره و تشکیل شورای علمی شرایطی فراهم شده است که شیوه برگزاری موکول به تصمیمات فردی نباشد. لازم به ذکر است که این دوره از جشنواره شعار خاصی را یدک نمی کشد.
امینی با اشاره به محافل ادبی جشنواره شعر فجر، اذعان کرد: در این دوره از شعرای ایرانی که در خارج هستند و یا شعرای خارجی شعر خوانی نخواهیم داشت. و در این بین هر کس که شعری ارزشمند و قابل ارائه داشته باشد از سوی داوران تایید و در جشنواره خوانده می شود.
دبیر علمی جشنواره بین المللی شعر فجر در پاسخ به این سوال که آیا در این دوره هم مانند سال گذشته از طیف های مختلف شعر ارائه خواهد شد، گفت: خط قرمز ما در جشنواره بین المللی شعر فجر، اعتقادی و فرهنگی بوده و سیاست در ان جایی ندارد. در واقع در شعر سیاست جایی ندارد. هر شعری که ارزشمند باشد به دور از طیف های سیاسی در این جشنواره جا خواهد داشت.
و در پایان اذعان کرد: در این دوره از جشنواره اعضای هیئت علمی، اجرایی، داوران و ... در بخش تقدیری شکرت نخواهند داشت.
مهدی قزلی، دبیر اجرایی جشنواره بین المللی فجر در بخش دیگری از این مراسم، اظهار کرد: در جشنواره شعر فجر، فراخوانی برای ارسال آثار وجود ندارد و داوری ان بر مبنای کتابهای منتشر شده در سال 92 است.
وی افزود: تا مرحله اعلام نامزدها، داوران معرفی نخواهند شد و همچنین برای انعکاس رخدادهای این جشنواره سایتی درنظر گرفته شده است.
قزلی با اشاره به زمان بندی جشنواره اعلام کرد: افتتاحیه این جشنواره به طور رسم در 20 بهمن خواهد بود. البته در 18 بهمن مراسم شعر "ترانگیزان" که از سوی بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان برگزار می شود به شعر فجر اختصاص دارد.
دبیر اجرایی جشنواره ادامه داد: علت برگزاری این جشنواره در 20 بهمن ماه، ناتوانی در برگزار آن در ایام دهه فجر نیست. بلکه به این خاطر این تاریخ انتخاب شد که جشنوارهها در این ایام تاثیر منفی روی هم نداشته باشند. اختتامیه ان نیز در اواسط اسفند ماه خواهد بود.
وی با اشاره به جوایز این جشنواره تصریح کرد: 30 سکه برای برگزیدگان هر بخش و 5 سکه نیز برای تقدیری ها در نظر گرفته شده است. تامین اعتبار جوایز نیز از سوی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی استف اما من تمام تلاش خود را به کار خواهم گرفت تا از شرکت های صنعتی، بازرگانی، اقتصادی و شهرداری منابعی را برای تامین بودجه جذب کنم.
انتهای پیام/