به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، اصغر مسعودی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتوگویی، در تحلیل وضعیت امروز کشور در شرایط بحران جهانی کرونا ویروس اظهار داشت: رئیس سازمان بهداشت جهانی در نشست خبری ۱۵ فروردین بر شیب ملایم همراه با کنترل و پایش دقیق بیماری تاکید و بیان داشت که در صورت عدم توجه به این موضوع وارد چرخه تعطیلی، کنترل دقیق و مجددا تعطیلی خواهیم شد.
وی افزود: برای این ویروسی که بیش از ۶۰ هزار نفر را در کشور و بیش از یک میلیون نفر را در جهان درگیر خود کرده است، تاکنون داروی قطعی شناسایی نشده و بسیاری از داروهای تجویز شده هم موفق عمل نکرده است، آن دارویی که همه نسبت به آن اتفاق نظر دارند بحث فاصله گذاری اجتماعی، مراقبت های شخصی و در خانه ماندن است که بی توجهی به این موارد تلفات زیاد را به دنبال خواهد داشت.
نماینده مردم شهرستانهای نیریز و استهبان ادامه داد: جلوگیری از گسترش شیوع ویروس نیازمند توجه لازم به موضوع فاصله و عدم تحرک غیرضروری است، اگرچه در جهان هنوز به رویکرد مشخصی در اینباره دست پیدا نکرده ایم، ولی در این آزمون و خطا باید ضمن تلاش برای عادی سازی شرایط اقتصادی، فاصلهگذاری اجتماعی هم رعایت شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه موفقیت نسبی در مقابله با کرونا بدون انجام فاصلهگذاری به سختی به دست میآید، اظهار کرد: فاصلهگذاری مؤثر و مداوم اجتماعی همراه با تقویت بخش بهداشت و درمان کشور به منظور انجام تست حداکثری و بیماریابی دو موضوع اصلی است که باید مورد توجه قرار گیرد، این ویروس قوی و ضعیف، پیر و جوان، فقیر و ثروتمند نمی شناسد هر که حضور بیشتری در خارج از خانه داشته باشد امکان ابتلای بیشتری هم دارد، عقل و منطق آدمی می گوید که افراد فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کرده و حضور خود در خارج از خانه را به حداقل برسانند.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر دولت ملزم است به تامین معیشتی اقشار آسیبپذیر توجه کند، کارمندان حقوق خود را دریافت میکنند ولی کاسبان و کارگران برای گذران زندگی باید چه کنند؟ پس لازم است دولت به وسیله اعتباراتی که به دست آورده به اینگونه افراد توجه حداکثری را داشته باشد، هزینهکرد اعتبار در این مسیر موجب میشود مردم فاصلهگذاری را رعایت کنند، نمی شود بستههای حمایتی نداشته باشیم از آن سو به مردم بگوییم در خانه بمانید، اگر تمام اقشار آسیبپذیر را مورد توجه قرار ندهیم در دوران پسا کرونا هم دچار مشکل خواهیم شد پس باید از تمام ظرفیت ها استفاده کنیم.
نماینده نیریز و استهبان در مجلس با تاکید بر اینکه اعتبارات باید در این زمینه با دقت و با مدیریت کارشناسانه هزینه شود، اظهار کرد: دولت باید این فضا را مدیریت کند ولی نمیتواند برای تمام اقشار نیازمند بسته های حمایتی در نظر بگیرد چرا که بر سر مسیر تحقق این موضوع مشکلاتی وجود دارد؛ پس باید با توجه به فاصله گذاری هوشمند و نظارت دقیق بر آن با همکاری اماکن و نیروی انتظامی فضای متعادلی برای بازگشت تدریجی کشور به شرایط عادی مهیا سازد، اگرچه اعلام زودهنگام عادی شدن شرایط، خود مشکلاتی را ایجاد میکند.
وی در اینباره تصریح کرد: اجرای دقیق فاصلهگذاری هوشمند خود نیازمند نظارت جدی است، اگرچه اطلاع رسانی و توصیه کردن نقشی موثر در این فاصله گذاری ایفا میکند ولی گاهی باید از مسائل قهری نیز بهره جست، برای مثال پلیس گفته بود که در روز ۱۳ فروردین هر خودرویی که در حاشیه پارک ها توقف داشته باشد جریمه خواهد شد که ما شاهد تاثیر مثبت آن بودیم.
مسعودی عنوان کرد: در ادامه مسیر باید به چند نکته توجه کنیم، چشم انداز لازم برای حوزه سلامت، راهبرد کاهش آسیب ها، راهبرد مهار به صورت جدی، تقویت نظام مراقبت بیماری به منظور پیشگیری از بروز موج دوم گسترده بیماری، استفاده از ظرفیت دولت الکترونیک و بهره جستن از موضوع دورکاری، تقویت نقش دانشگاه ها، پژوهشکده های فعال در حوزه سلامت و مراکز تحقیقاتی در تصمیم سازی در این حوزه، شناسایی نقاط ضعف نظام درمانی در تمام استان ها به خصوص استان های محروم، تعهد به تامین داروهای درمانی و تعهد برای تامین عادلانه نیازهای درمانی برای تمام شهروندان مانند در نظر گرفتن بسته های حمایتی سلامت محور، تامین و توزیع وسایل محافظتی و ضدعفونی مانند ماسک و دستکش از مواردی است که حتما باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.
وی در این خصوص اضافه کرد: یکی دیگر از مسائل بسیار با اهمیت توجه به حاشیه نشینان، متکدیان، کودکان کار و معتادان است، برای مثال محلههای شوش و مولوی پایتخت به هیچ وجه وضعیت مناسبی ندارد که حتما اقدامات لازم را میطلبد.
مسعودی در پایان گفت: در مبارزه با این ویروس وحدت و همدلی میان همه دستگاهها و میان مردم امری ضروری است و باید از دوگانگیها پرهیز کرد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ 900