روایت یکی از جهادگران از مشکلات حاشیه‌نشینان پایتخت؛

تلاش گروه‌های جهادی برای آبادانی ۷۰ روستای «باقرشهر»/ محرومانی که چشم به راه «بنیاد مستضعفان» نشسته‌اند

روستای کبیرآباد یکی از روستا‌های محروم در منطقه باقرشهر است که ساکنان آن با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند که از سوی برخی گروه‌های جهادی در پی فرمان اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی جهت محرومیت‌زدایی مد نظر قرار گرفته است.
کد خبر: ۳۹۱۹۵۱
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۸ - 18April 2020

گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس: محرومیت‌زدایی یکی از کلیدواژه‌هایی است که به‌صورت ویژه مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار داشته و معتقد هستند که ریشه‌کن کردن فقر و رسیدگی به محرومان در نقاط مختلف کشور یک وظیفه ذاتی است و افرادی که می‌توانند در حد توانشان به یاری افراد کم‌بضاعت‌تر بشتابند، باید این کار را به بهترین نحو ممکن انجام دهند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی اقدامات مختلفی را در حوزه محرومیت‌زدایی انجام داده‌اند که بعد از جنگ تحمیلی، عمده فعالیت‌هایشان در حوزه آبادانی شهر‌ها و بعد از آن نیز در حوزه تأمین اقلام و کالا‌های نیازی محرومان بوده است. سال گذشته بیش از ۴۰ هزار طرح عمرانی توسط بسیج سازندگی انجام شد که ۱۳ هزار پروژه آن مربوط به عملیات آبرسانی بود، اما با وجود تمام تلاش‌ها و اقدامات مسئولان و گروه‌های جهادی در حوزه محرومیت‌زدایی، هنوز روستا‌هایی در سراسر کشور هستند که حتی آب برای آشامیدن پیدا نمی‌کنند که این موضوع وظیفه آحاد مردم را دوچندان می‌کند، چراکه در دین اسلام نیز مکرر بر رسیدگی به محرومان تأکید شده است.

تلاش گروه‌های جهادی برای آبادانی ۷۰ روستای «باقرشهر»/ محرومانی که چشم به راه «بنیاد مستضعفان» نشسته‌اند

از طرف دیگر توجبه‌پذیر نیست، در کشوری که از لحاظ منابع گازی و نفت وضعیت مناسبی دارد، مردمی در گوشه و کنار آن کشور زندگی کنند که به غذای شبشان هم محتاج باشند. جهاد حتماً به معنی جنگیدن تن به تن با دشمنان نیست بلکه در حال حاضر رسیدگی به وضعیت محرومان، جهاد محسوب می‌شود و این کار تا حدودی با راه‌اندازی بسیج سازندگی انجام شد. روستا‌هایی که تا به حال روی آبادانی و خوشی را ندیده بودند و به نوعی به وضعیت ناگوارشان عادت کرده بودند، با فعالیت گروه‌های جهادی برخی از مشکلاتشان برطرف شد، اما این اقدامات تا جایی باید ادامه داشته باشد که حتی یک روستا نیز در حالت ناگوار و اسفناک معیشتی قرار نداشته باشد، چراکه یکی از دلایلی که موجب شکل‌گیری انقلاب اسلامی شد، عدم وجود عدالت و وجود محرومان و ظلمی بود که به اقشار پایین‌دست جامعه روا می‌شد.

اینکه در کل کشور چه تعداد روستا و شهرستان داریم که از لحاظ معیشتی با مشکل مواجه هستند، باید بررسی شود، اما نکته اینجاست که در اطراف استان تهران نیز روستا‌ها و شهرستان‌هایی هستند که اگر یک روز را بخواهیم در آنجا سپری کنیم، به‌دلیل نبود امکانات در آنجا با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد. این موضوع را به راحتی می‌توان در روستایی مانند کبیرآباد از توابع باقرشهر مشاهده کرد.

تلاش گروه‌های جهادی برای آبادانی ۷۰ روستای «باقرشهر»/ محرومانی که چشم به راه «بنیاد مستضعفان» نشسته‌اند

«حجت‌الاسلام ابوالفضل عسگری» یکی از جهادگران انقلابی است که با دوستان خود برای آبادانی این روستا و به‌طور کلی روستا‌های اطراف باقرشهر ـ جمعا حدود ۷۰ روستا ـ اقدام کرده و در پی لبیک به فرمان اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر راه‌اندازی طرح «کمک مومنانه» به کمک دوستان خود و خیرین منطقه بلوار ابوذر منطقه 14 به کمک محرومین در روستای کبیرآباد شتافته است.. وی  نزدیک به سه سال از ائمه جماعت یکی از مساجد باقرشهر بوده و به شناختی دقیق از آن منطقه دست یافته و بر مشکلات معیشتی، فرهنگی و اجتماعی آن بخش از توابع تهران اشراف دارد.

در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس با حجت‌الاسلام ابوالفضل عسگری را می‌خوانید.

دفاع‌پرس: آقای عسگری شما به‌واسطه فعالیت جهادی که در روستای کبیرآباد داشتید، درباره مشکلات اساسی ساکنان این روستا بگویید؟

بسم‌الله الرحمن الرحیم. روستای کبیرآباد یکی از روستا‌هایی است که بعد از کهریزک و در حوالی شورآباد واقع است و تقریباً ۸۶ خانوار دارد که ۹۰ درصد آن‌ها هم از برادران اهل تسنن افغانستانی و پاکستانی هستند. ما حدود هشت سال پیش با این روستا و مشکلات ساکنان آن آشنا شدیم و متأسفانه وقتی به آنجا رسیدیم، اکثر آن‌ها اعلام می‌کردند که هیچ کمکی به آن‌ها از سوی دولت ایران صورت نمی‌گیرد و هر از گاهی گروه‌های خودجوش به اینجا می‌آیند و به آنها رسیدگی می‌کنند. ساکنان این روستا حتی حمام و آب شرب ندارند که حداقل به بهداشت خود برسند و به همین دلیل و نبود امکاناتی که این عزیزان بتوانند بهداشت را رعایت کنند، انواع بیماری‌ها برای ساکنان کبیرآباد به‌ویژه بانوان و فرزندان آن‌ها پیش می‌آید و یک نمونه آن هم فوت مادر بارداری بود که به‌دلیل مشکلات مالی نتوانست به بیمارستان رجوع کند و در نهایت از دنیا رفت. متأسفانه از این قبیل مسائل در کبیرآباد به وفور پیدا می‌شود.

تلاش گروه‌های جهادی برای آبادانی ۷۰ روستای «باقرشهر»/ محرومانی که چشم به راه «بنیاد مستضعفان» نشسته‌اند

دفاع‌پرس: گویا در حوزه بازسازی و ساخت منازل ساکنان کبیرآباد هم اقداماتی داشته‌اید.

بله؛ منطقه کبیرآباد در گذشته بهایی‌نشین بود و در حال حاضر نیز برادران اهل تسنن در آنجا زندگی می‌کنند که خانه‌های آن‌ها اغلب یک اتاق و یک راهرو دارد که هر کدام از خانوارها ماهانه ۲۰۰ هزار تومان کرایه می‌دهند که با توجه به مشکلات معیشتی و مالی که این عزیزان دارند، تأمین این مبلغ برای آن‌ها مشکل‌ساز شده است. از طرفی وقتی گروه‌های جهادی اقدام به ساخت یا بازسازی خانه‌های آن‌ها می‌کنند، از سوی ساکنان ممانعت ایجاد می‌شود. آن‌ها می‌گویند اگر منازل را بازسازی کنید، کرایه ماهانه ما افزایش پیدا می‌کند و ما به همین خانه نیز به اجبار راضی هستیم. اما با این حال اقدامات مختلفی در حوزه بازسازی منازل ۸۶ خانوار از جمله بازسازی ایزوگام و انجام محکم‌کاری صورت گرفته است. این منازل در اختیاز بنیاد مستضعفان قرار دارد، اما به گفته ساکنان، هیچ کمکی در حوزه محرومیت‌زدایی از سوی بنیاد مستضعفان انجام نشده است. البته سپاه سیدالشهدا (ع) اقداماتی را در حوزه توزیع غذا و پوشاک انجام داده است. این نکته نیز قابل ذکر است که هیچ کدام از منازل حمام ندارند و چاه‌های دستشویی آن‌ها نیز کاملاً گرفته شده و این موضوع با توجه به شیوع ویروس کرونا بسیار خطرناک است، البته با پایشی که صورت گرفته است، خداروشکر تا به امروز هیچ کدام از افراد کرونا نگرفته‌اند.

دفاع‌پرس: منبع درآمد ساکنان کبیرآباد چیست؟

این افراد یا بنایی می‌کنند یا در چهارراه‌ها با شستن خودرو‌های شهروندان، پول درمی‌آورند و به‌دلیل نوع کاری که می‌کنند، از نظر بهداشت وضعیت مناسبی ندارند. فرزندان خانواده‌ها نیز تکدی می‌کنند و به‌طور کلی وضعیت این افراد از نظر اشتغال مناسب نیست و درحال برنامه‌ریزی برای ایجاد اشتغال برای آن‌ها هستیم. درحال حاضر منبع درآمدی ندارند. ما در مرحله اول ساکنان این روستا را شناسایی کرده و تحت پوشش قرار دادیم، اما موضوع فقط روستای کبیرآباد نیست بلکه روستا‌های بسیاری در منطقه باقرشهر هستند که ساکنانشان با مشکلات فراوان معیشتی دست و پنجه نرم می‌کنند.

تلاش گروه‌های جهادی برای آبادانی ۷۰ روستای «باقرشهر»/ محرومانی که چشم به راه «بنیاد مستضعفان» نشسته‌اند

دفاع‌پرس: در حوزه فرهنگی چه اقداماتی انجام دادید؟

نکته جالب اینجاست که نوجوانان ۱۱ تا ۱۷ ساله‌ای در روستای کبیرآباد زندگی می‌کنند که حافظ کل قرآن کریم هستند و حرف این بچه‌ها این است که چرا کلاس‌های آموزشی در روستایشان دایر نیست؟ مستحضر هستید که هیچ مدرسه‌ای در این روستا وجود ندارد، اما گروه‌های جهادی کلاس‌های درس را در منازل دایر کردند و حتی ما روانشناسان را نیز برای ایجاد انگیزه بین نوجوانان و ساکنان فرستادیم و به‌دنبال ترمیم تنها مدرسه متروکه آنجا هستیم تا با کمک وزارت آموزش و پرورش، مدرسه روستا نیز دایر شود. اما فعلاً کلاسی در آنجا تشکیل نمی‌شود.

دفاع‌پرس: ساکنان کبیرآباد از نظر وعده‌های غذایی با مشکل مواجه هستند؟

اولاً که این عزیزان به خاطر مشکلاتی که دارند در طول روز فقط یک وعده غذایی می‌خورند و گروه ما در حد توان خودش وعده غذایی با کیفیت بین خانوار‌ها توزیع می‌کند، اما این روستا نیازمند روزانه ۵۰۰ وعده غذایی است که اگر سه وعده را حساب کنیم، گروه‌هایی که در حوزه محرومیت‌زدایی فعال هستند باید روزانه یک‌ هزار و ۵۰۰ وعده غذایی در این روستا توزیع کنند. البته یک نانوایی در این روستا وجود دارد و ما نیز از پول کفاره‌ای که به دستمان می‌رسد، در تهیه نان مورد نیاز این افراد تلاش می‌کنیم. یکی دیگر از اقدامات ما در این روستای واقعاً محروم و دورافتاده ایجاد کاروان شادی همراه با توزیع غذا بود که این کار موجب ایجاد شور و شادی بین محرومان کبیرآباد شد.

تلاش گروه‌های جهادی برای آبادانی ۷۰ روستای «باقرشهر»/ محرومانی که چشم به راه «بنیاد مستضعفان» نشسته‌اند

دفاع‌پرس: با توجه به اینکه آسیب‌های اجتماعی نظیر اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در حاشیه کلانشهر‌ها بیشتر است، آیا در روستا‌های اطراف باقرشهر با این دست معضلات برخورد کرده‌اید؟

۷۰ درصد ساکنان روستای کبیرآباد یا به استعمال مواد مخدر اعتیاد دارند یا با این موضوعات درگیر هستند. این موضوع فقط در روستای کبیرآباد نیست، بلکه معمولاً افرادی که در حاشیه شهر‌ها زندگی می‌کنند برای کسب درآمد به خرید و فروش مواد مخدر روی می‌آورند و بعضاً توزیع‌کنندگان کلان مواد مخدر نیز از این افراد برای توزیع سوءاستفاده می‌کنند، لذا وقتی هیچ نظارت و رسیدگی به این روستا‌ها نمی‌شود، طبیعی است که این مسائل در این دست روستا‌ها به‌وجود بیاید. البته بزرگان اهل سنت در کشور به اهالی این روستا کمک می‌کنند، ولی متأسفانه نهاد یا ارگانی نیست که به درد این افراد رسیدگی کند. یکی دیگر از اتفاق‌های ناخوشایندی که در این روستا می‌افتاد، تن‌فروشی برخی از بانوان برای کسب درآمد بود و این افراد برای اینکه بتوانند شکم خود و بچه‌هایشان را سیر کنند، به این کار روی آورده بودند. اغلب بانوانی گرفتار در این معضل، یا شوهر خود را از دست داده یا از هم جدا شده بودند.

به همت مسجد حضرت «فاطمه‌الزهرا (س)» واقع در بلوار ابوذر تهران در منطقه 14، اقدامات مقابله‌ای با کرونا در روستای کبیرآباد انجام شده است که شامل ضدعفونی کردن روستا و اهدای بسته‌های حاوی اقلام بهداشتی بود.

دفاع‌پرس: در رسیدگی به ساکنان روستا‌های اطراف باقرشهر سازمان‌هایی مانند امور مساجد و بنیاد مستضعفان کمکی به شما کرده‌اند؟

متأسفانه ما هر وقت به امور مساجد مراجعه می‌کنیم اصلاً به حرف ما گوش نمی‌دهند که بخواهند کمکی انجام دهند. از طرفی بنیاد مستضعفان هم که صاحب برخی از زمین‌های آن منطقه است، هیچ کمک معیشتی به این افراد نکرده است و این شائبه بین ساکنان کبیرآباد به‌وجود آمده است که چون این افراد از اهل سنت هستند به آن‌ها کمکی انجام نمی‌شود؛ بنابراین من از همین تریبون استفاده کرده و به گروه‌های جهادی که دغدغه فعالیت در حوزه محرومیت‌زدایی دارند اعلام می‌کنم که سری به روستا‌های اطراف باقرشهر مانند کبیرآباد بزنند تا با هزاران درد مردم آنجا آشنا شوند و برای رفع آنها اقدامی کنند.

تلاش گروه‌های جهادی برای آبادانی ۷۰ روستای «باقرشهر»/ محرومانی که چشم به راه «بنیاد مستضعفان» نشسته‌اند

دفاع‌پرس: آیا شما در تهران نیز اقدامات جهادی به‌خصوص در حوزه مقابله با کرونا انجام داده‌اید؟

عمده فعالیت ما در حال حاضر در محدوده بلوار ابوذر در شرق تهران است و ساکنان این مناطق به‌ویژه افرادی که روزانه درآمد داشتند نیز تحت حمایت ما قرار دارند. با تعطیلی مشاغل پر خطر در تهران به‌دلیل شیوع ویروس کرونا، برخی از مردم با مشکلات بسیاری مواجه شده‌اند. در شرق تهران بسته‌های خوراکی را میان افراد نیازمندی که از قبل شناسایی شده‌اند، توزیع کردیم و اقدامات ما همچنان نیز ادامه دارد.

دفاع‌پرس: در پایان اگر صحبتی دارید، بفرمایید؟

ممنونم از شما که با روحیه جهادی که دارید، به‌دنبال محرومیت‌زدایی هستید و قطعاً اگر مشکلات مردم مناطق محروم از رسانه‌ها به گوش سایر مردم و مسئولان برسد، نتایج مثبت آن را در آینده شاهد خواهیم بود. امیدواریم مسئولان نیز به دغدغه محرومیت‌زدایی رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه ویژه‌ای داشته باشند تا مشکل این افراد نیز حل شود.

***

براساس این گزارش؛ بیان مشکلات ساکنان روستای کبیرآباد با هدف توجه مسئولان به این روستا و روستا‌های محروم اطراف باقرشهر بود و قطعاً این روستا تنها روستایی که ساکنانش در شرایط نامناسب زندگی می‌کنند، نخواهد بود و امید است با همدلی ملت ایران، مشکلات این افراد نیز در آینده‌ای نزدیک برطرف شود.

در پایان لازم است تا بار دیگر به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۲۱ فروردین سال جاری مبنی بر «رزمایش همدلی» توجه کنیم و در این‌صورت است که مشکلات نیازمندان نیز مرتفع خواهد شد. حضرت امام خامنه‌ای (مد ظله‌العالی) در بخشی از سخنان خود با مردم در روز میلاد امام زمان (عج) فرموده بودند که: «ماه رمضان در پیش است و این ماه، ماه انفاق و ایثار و کمک به نیازمندان است و نیاز است که رزمایشی برای کمک مؤمنانه به نیازمندان به‌وجود آید تا به فقرا کمک شده و خاطره خوشی در اذهان ایجاد شود.»

گفت‌وگو از احسان یعقوبی

انتهای پیام/ 117

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار