به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، احمد دستمالچیان سفیر اسبق کشورمان در اردن و لبنان در گفتوگویی در خصوص بحران جهانی کرونا، اظهار داشت: شیوع کرونا در جهان تبدیل به مفهومی در عرصه بینالملل شده است و روی تمامی شئون اقتصادی و سیاسی تأثیر خود را گذاشته است.
وی افزود: ویروس کووید -۱۹ سبب شده است که مفهومی به نام «پساکرونا» در جهان شکل بگیرد، بدین معنی که مناسباتی که پیش از شیوع کرونا در جهان حاکم بود، دستخوش تغییر شده و مناسبات جدیدی جایگزین آنها خواهد شد.
کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به تبعات اقتصادی از قبیل تعطیلی بسیاری از کارخانجات و لغو پروازها که کرونا در جهان ایجاد کرده است، گفت: کرونا ضعفهای بسیار بزرگی که در غرب از نظر اخلاقی و امکانات بهداشتی و درمانی وجود داشت را آشکار کرد و به همین دلیل میتوان مدعی بود که کرونا درسهای بزرگی را به بشریت داد.
دستمالچیان با اشاره به کاهش خشونتها در دوران کرونا، افزود: کرونا سبب شده است تا در سطح جهان و همچنین منطقه ما خشونتها و ترور کاهش یابد و این درس بزرگی است که ترور، بی دینی و بی خدایی باعث شده است که دنیایی پر از وحشت آفریده شود و حالا کرونا به رغم تبعات خود، از موج این وحشتی که در جهان حاکم بود، کاسته است.
وی تاکید کرد: کرونا باعث همدلی و همراهی مردم دنیا شده و حس نوع دوستی و کمک به یکدیگر میان ملتها بیشتر شده است و پیامهای دوستی مردم در گوشه- گوشه جهان نشان دهنده همین موضوع است.
کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره بر تأثیرات کرونا بر خاورمیانه، اضافه کرد: کرونا سبب شده است که بسیاری از درگیریها در منطقه ما یا پایان یابد و یا بسیار کاهش یابد. ازجمله این درگیریها میتوان به موضوع ادلب اشاره کرد که درگیری میان ترکیه و سوریه متوقف شده است. از همین رو میتوان گفت کرونا فرصتی برای نزدیکی ملتها در خاورمیانه به هم را فراهم کرده است.
دستمالچیان تصریح کرد: ایران با توجه به برتری علمی و توانمندی بالای پزشکی که در منطقه دارا است، میتواند محصولات مورد نیاز کشورهای منطقه را تأمین کند. ایران به دلیل مدیریت درست کرونا که مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت و برخی کشورهای غربی نیز قرار گرفته، میتواند تجارب خود را با همسایگان به اشتراک بگذارد.
وی خاطرنشان کرد: توانمندی ایران در مبارزه با کرونا میتواند زمینه ایجاد دیپلماسی جدید و موفقی را در میان کشورهای منطقه فراهم کند تا در این قالب کشورمان تجارب خود را با دیگر کشورهای خاورمیانه به اشتراک گذاشته و به صادرات لوازم دارویی و درمانی مبادرت کند.
کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: ایران همیشه آماده بوده است تا تجارب ارزشمند خود را با همسایگان به اشتراک بگذارد و این کمکها نیز بدون هیچگونه چشم داشتی بوده است. ایران هم اکنون نیز با صدور مواد غذایی به کشورهای منطقه ازجمله کویت، قطر و عمان نیازهای آنها را در مورد اقلام خوراکی و نیازمندیهای غذایی برطرف میکند که این موضوع میتواند به اقلام درمانی و بهداشتی نیز تأمین یابد.
دستمالچیان با اشاره به نقش وزارت امور خارجه برای گسترش همکاریهای منطقهای، تاکید کرد: بی تردید دستگاه دیپلماسی نقش محوری و اصلی را در این زمینه دارد و نمایندگیهای ما در کشورهای منطقه باید در همکاری و هدایت خود وزارت امور خارجه در مرکز، دیپلماسی نوین را در شرایط کرونایی به پیش ببرند و سبب گسترش همکاریها میان کشورمان با کشورهای خاورمیانه شده و زمینه صادرات کالاهای مورد نیاز آنها را فراهم کنند.
منبع: مهر
انتهای پیام/151