حریرچی:

کاهش ۷۰ درصدی مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور/ در اکثر استان‌ها روند بیماری نزولی است

معاون کل وزیر بهداشت از کاهش بیش از ۵۰ درصدی موارد بستری و کاهش حدود ۷۰ درصدی مرگ ناشی از کرونا در کشور خبر داد.
کد خبر: ۳۹۳۵۰۶
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۱ - 25April 2020

مرگ و میر ناشی از کرونا درکشور ۷۰ درصد کاهش یافت/ در اکثر استان‌ها روند بیماری نزولی استبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‎پرس، «ایرج حریرچی» معاون کل وزیر بهداشت در نشست خبری مجازی با خبرنگاران اظهار داشت: نسبت به وضعیت اوج کرونا در کشور بیش از ۵۰ درصد موارد بستری و حدود ۷۰ درصد مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور کاهش یافته است.

وی ادامه داد: در اکثر استان‌ها روند نزولی بیماری کرونا مشاهده می‌شود و این نتیجه اقدامات موثر مردم و دولت بوده است.

معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه در اکثر استان‌ها روند نزولی بیماری مشاهده می‌شود، گفت: تاکید می‌کنم در این شرایط که فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند و تدریجی انجام می‌گیرد، هرگونه تخلف می‌تواند عوارض شدید و جبران ناپذیر داشته باشد.

وی اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود تا کشف واکسن و دارو در اکثر کشور‌های جهان دو تا سه طغیان در یک سال اخیر داشته باشیم و مردم باید به شعار درخانه بمانیم و پرهیز از تردد غیر ضروری وفادار بمانند.

حریرچی با اشاره به اینکه قبل از وقوع کرونا در کشور، مردم به‌طور متوسط روزانه دو میلیون و ۳۵۰ هزار بار در روز به مراکز درمانی دولتی و خصوصی شامل مطب، داروخانه و آزمایشگاه مراجعه می‌کردند، افزود: در دو ماه اخیر به طور قابل توجهی این مراجعه کاهش یافته است.

حریرچی یادآور شد: سالانه نزدیک به ۱۵ میلیون بار واکسن به کودکان و افراد بالغ ارائه می‌شود، و هرگونه کاهش در واکسیناسیون می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیر‌ی دارد؛ مثل بیماری‌های کزاز، دیفتری و فلج اطفال.

وی ادامه داد: سالانه یک میلیون و چند هزار بارداری در کشور داریم و سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار بارداری موفق داشتیم و مادران باردار نیاز به مراقبت‌های لازم دارند و حتما باید مراجعه کنند.

معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه هیچ داروی اختصاصی برای کرونا کشف و ساخته نشده و دارو‌هایی که مصرف می‌شوند، دارای اثر کم، متوسط و یا بی اثر هستند و راهنمای بالینی که منتشر می‌شود، مبتنی بر شواهد معتبر و روز دنیا هستند.

حریرچی متذکر شد: هشدار می‌دهم هر دارویی که خارج از بیمارستان تهیه شود یا کاملا قاچاق بوده و یا اعتمادی به سالم بودن آن نیست.

معاون کل وزیر بهداشت افزود: اینکه اعلام می‌شود این نوع غذا و میوه را بخورند، درحالی که قریب به اتفاق و اکثر آن‌ها بی اثر است و آنچه مراجع علمی معتبر اعلام می‌کنند معتبر است و خواهش می‌کنم مردم به مطالب مراکز اصلی وزارت بهداشت بهداشت جهانی توجه کنند.

نیازمند اهدای خون هستیم

حریرچی افزود: در اواخر اسفند در تامین خون به بحران خوردیم، اما مقداری از آن خارج شدیم، اما عمل جراحی‌ها آغاز شده و احتیاج به خون داریم و باید خون اهدا شود و از بیماران کرونایی خواستیم بعد از اتمام دوره خود اهدای پلاسما داشته باشند.

معاون کل وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه سلامت مردم در اولویت قرار دارد، افزود: اگر ببینیم بازگشایی و تاثیرات آن اثر مضر قابل توجهی داشته باشد دو اقدام انجام می‌شود.

وی ادامه داد: نخست تاخیر در بازگشایی‌ها است و دوم اینکه در بازگشایی آن‌ واحدها تجدید نظر شود و برگشت به قبل در آن خصوص انجام شود.

حریرچی بیان داشت: اگر بازگشایی زیاد باشد و حمل و نقل عمومی کشش نداشته باشد، یکی از جا‌هایی که ممکن است شیوع وجود داشته باشد، همین حمل و نقل عمومی است.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ما به سه استراتژی اصلی مقابله وفادار هستیم، افزود: فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت فردی؛ یعنی چرخ اقتصاد بچرخد و اما چرخ کرونا نچرخد.

وی تصریح کرد: استراتژی دوم و سوم شناسایی بیماران مبتلا و اکثر افراد کم علامت یا بدون علامت و ایزوله کردن آنهاست.

اثر بازگشایی‌ها در تعداد مرگ و میر بیماران یک‌ماه بعد نشان داده می‌شود

حریرچی متذکر شد: اقدام بعدی شناسایی افرادی است که با این بیماران ارتباط داشتند. هر بازگشایی اثر خود نشان می‌دهد؛ به طوری که ۱۵ روز بعد در میزان بستری نشان داده می‌شود و یک ماه بعد در میزان مرگ و میز خود را نشان می‌دهد.

کاهش بار مراجعه به بیمارستان‌ها

معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه هر بیماری که در بخش آی سی یو قرار دارد، بیمار بدحال نیست، افزود: ظرفیت آی سی یو ما نسبت به اسفند و فروردین بهتر است و ارجاع به این بخش و بار مراجعه به بیمارستان‌ها کاهش داشته است.

وی درباره موضوع وجود تناقض در اظهارات مسئولان در حوزه مبارزه با کرونا در تهران، خاطرنشان کرد: تناقضی وجود ندارد. اما ۳۰۰ مورد بستری در استان تهران و تعداد بیماران بستری در آی سی یو ما هنوز هشداردهنده است و مرگ هر یک نفر نیز برای ما هشداردهنده است.

سرو غذا در رستوران‌ها ممنوع است

حریرچی با بیان اینکه مصرف غذا در رستوران‌ها فعلا ممنوع است، بیان داشت: فقط توزیع غذا به صورت بیرون‌بر مجاز است.

معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه هیچ اختلاف نظری بین وزارت بهداشت و مدیران محیطی آن وجود ندارد، گفت: ملاحظات اقتصادی مردم در نظر گرفته می‌شود، اما سلامت مردم اولویت اصلی ما در وزارت بهداشت است و برای ما این موضع خاص‌تر است.

وی متذکر شد: تا زمانی که کرونا را کنترل نکنیم، ما نگران هستیم؛ البته اینکه نسبت به گذشته وضعیت بهتری داریم را نباید کتمان کنیم.

حضور در پارک‌ها انفرادی باشد

حریرچی با بیان اینکه باید رعایت فاصله گذاری فیزیکی در حمل و نقل عمومی انجام شود، بیان داشت: در برخی واحد‌ها موارد رعایت پروتکل‌ها ضعیف است. حضور در پارک‌ها به معنای حضور چند خانواده و دورهمی نیست و پیاده‌روی و تفریح انفرادی مد نظر است.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه واحد‌های صنفی باید موارد توصیه شده را رعایت کنند، تصریح کرد: توصیه می‌کنیم عوامل اجرایی از روش سلبی و پلمب و ارجاع به دادگاه خودداری کنند. اگرچه عدم رعایت نکات توصیه شده نیز نقش بازدارندگی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه طبق گزارش‌های دو سه روز گذشته رعایت فاصله گذاری در تاکسی‌ها بیشتر بوده است، متذکر شد: البته ما شرایط رانندگان تاکسی را هم درک می‌کنیم.

حریرچی اضافه کرد: هدف از اینکه طرح ترافیک برداشته شد، این بود که میل به استفاده از حمل و نقل عمومی کاهش پیدا کند و این موضوع خواه‌ناخواه ترافیک را افزایش می‌دهد، اما نباید به عنوان یک نقطه منفی آن را در نظر بگیریم.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به تردد مسافران در مترو، خاطر نشان کرد: وقتی بازگشایی‌ها انجام می‌شود در قسمت ورود و خروج مترو و واگن‌ها شلوغی اجتناب ناپذیر است؛ در نتیجه تاکید می‌کنیم روند بازگشایی‌ها طوری باشد که حمل و نقل عمومی دچار مشکل نشود.

احتمال از بین رفتن کرونا با گرم شدن هوا منتفی است

وی با بیان اینکه عموم ویروس‌ها سرمادوست هستند، افزود: اکنون ویروس به نیمکره جنوبی رفته است و احتمال اینکه در فصل گرما از بین برود و کم شود، خود به خود منتفی است؛ چراکه چرخه ویروس در نیمه جنوبی که سرد خواهد بود با وجود حمل و نقلی که به وسیله هواپیما توسط افراد انجام می‌شود احتمال انتقال ویروس وجود دارد.

حریرچی درباره تعدیل نیرو‌های درمانی در بیمارستان‌های خصوصی خاطرنشان کرد: جنبه‌های فنی و بهداشتی و درمانی برعهده وزارت بهداشت است و جنبه‌های اشتغال و روابط کار بر عهده وزارت کار ورفاه است.

دریافتی پرستاران و پیراپزشکان بخش خصوصی ۵۰ درصد کمتر از بخش دولتی

معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه دریافتی پرستاران، پیرا پزشکان و سایر کادر درمان در بیمارستان‌های خصوصی حدود ۴۰ درصد و در مواردی تا ۵۵ درصد نسبت به بیمارستان‌های دولتی کمتر است، تصریح کرد: توصیه می‌کنیم از محل وام‌ها و کمک‌های دولت به سایر خدمات که انجام می‌شود به بخش خصوصی در بیمارستان‌ها نیز پرداخت شود و پیگیر آن هستیم.

تشدید نظارت بر عرضه مواد غذایی در ماه رمضان

وی در پاسخ به سوالی درباره نظارت بر مراکز فروش مواد غذایی در ماه رمضان، گفت: مواد غذایی بسته بندی شده در حوزه وزارت بهداشت است و نظارت بر مواد فله‌ای مثا محصولات کشاوری بر عهده سایر وزارتخانه هاست.

حریرچی با تاکید بر اینکه نظارت بر عرضه مواد غذایی در ماه رمضان تشدید می‌شود، اضافه کرد: مسائل مربوط به رستوران‌ها بر عهده ماست، اما مردم باید توجه کنند که مواد غذایی را که از بیرون تهیه می‌کنند، مانند میوه‌ها و غذا‌های آماده بسته بندی در صورت آلودگی می‌تواند سرایت‌کننده باشد و باید توجه لازم را داشته باشند؛ چه فردی که آن را عرضه می‌کند و چه خریدار آن می‌توانند ایجاد آلودگی کنند.

جناح‌های سیاسی سلامت را وارد برخورد‌های جناحی نکنند

معاون کل وزیر بهداشت درباره برخورد‌های سیاسی با موضوع مقابله با کرونا، اظهار داشت: از همه جناح‌های سیاسی خاضعانه درخواست می‌کنم و دست آن‌ها را می‌بوسم؛ ما اکنون در جنگ همه جانبه با ویروس کرونا هستیم و واقعیت این است که مدیران، پزشکان، پرستاران و همه نیرو‌های بهداشتی در کشور در مقابل این ویروس سینه سپر کرده‌اند و هرگونه تحریکی از جبهه پشت می‌تواند تمرکز آن‌ها را بهم بزند.

وی یادآور شد: سیاست در جای خود مقدس است و آن را به ساحت خود محدود کنند و موضوع سلامت را به عنوان اینکه به جناح خاصی حمله کنند، مربوط نکنند و نارضایتی از سایر حوزه‌ها را در آن حوزه حل کنند و به سلامت ارتباط ندهند.

حریرچی افزود: اگرچه قبول دارم انتقاداتی نسبت به حوزه سلامت وجود دارد، اما می‌خواهم شرایط ما را با کشور‌های توسعه‌یافته مقایسه کنند و ببینند که چقدر موفق بوده‌ایم.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اظهارات رئیس جمهور آمریکا، بیان کرد: اینکه رئیس جمهور کشوری که داعیه رهبری جهانی و هدایت دموکراسی جهانی را دارد، این طور حرف می‌زند در شأن خود نمی‌دانم جواب او را بدهم.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار