به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «علی حسین رعیتیفر» در گفتوگویی در مورد مشکلات جامعه کارگری، اظهار داشت: ماده ۴۱ باید مبنای تعیین دستمزد کارگران باشد. در حال حاضر اختلافی بین حقوقی که پرداخت میشود و توقع کارگران ایجاد شده است که این موضوع به دلیل این است که طی سالهای گذشته، ملاک قانونی برای تعیین حقوق و دستمزد را رعایت نکردیم. همین مساله باعث شد خلائی بین سبد معیشت و پرداختی به وجود آید.
مسئول سازمان بسیج کارگری و کارخانجات کشور با بیان اینکه کارفرماها موافق افزایش مزد بیشتر از آنچه که تصویب شد بودند، اظهار داشت: امیدواریم در شرایط پساکرونا، شورای عالی کار بتواند یک بازنگری و کمکی به جامعه کارگری کند.
وی تاکید کرد: دغدغه همه چرخیدن چرخ تولید است و بیشتر کارگران معتقدند که مزد تصویب شده عادلانه نیست، اما باید تولید و کار پایدار بماند. خلأ حوزه دستمزد این است که مزد منطقهای تعیین نمیشود و کارگران در شهرهای بزرگ و کوچک به یک اندازه مزد دریافت میکنند. اگر به آن سمت برویم که شورای عالی کار، دستمزد را بر اساس منطقه تعریف کند، موجب میشود که اختلافات بین مزد و هزینه کاهش یابد.
رعیتی فر به قراردادهای موقت اشاره کرد و گفت: این ایراد مربوط به قانون کار میشود. در چندین سال گذشته بازنگری در قانون کار صورت گرفته، اما این موضوع هنوز در مجلس مطرح نشده است. امیدواریم مجلس یازدهم، بتواند قانون کار را به سرانجامی برساند و دغدغه جامعه کارگری را به حداقل برساند.
مسئول سازمان بسیج کارگری و کارخانجات کشور در ادامه با اشاره به مشکلات جامعه کارگری، اظهار داشت: وضعیت قرارداد مشکل نخست کارگران است. مساله دیگر بحث بیمه کارگران است، زیرا بسیاری از آنها در کارگاههای کوچک فعالند و بیمه نیستند؛ نزدیک به ۷ میلیون کارگر صنفی داریم و دولت سهم کوچکی را برای بیمه خویش فرما و کمک به این حوزه در نظر گرفته است.
عرضه و تقاضای مواد بهداشتی به تعادل رسیده است
وی در ادامه با اشاره به فعالیت سازمان بسیج کارگری و کارخانجات کشور، اظهار داشت: بعد از انقلاب و شروع جنگ تحمیلی، بسیج کارگری شکل و انسجام گرفت تا علاوه بر انجام کارهای تولیدی، فرایند جذب و سازماندهی بسیجیانی که در مناطق جنگی بودند را بر عهده گیرد؛ در طول جنگ نیز ۱۴ هزار شهید کارگری داشتیم.
مسئول سازمان بسیج کارگری و کارخانجات کشور افزود: سازمان بسیج برای هدفمند کردن فعالیتها، علاوه بر جذب و سازماندهی، بعد از جنگ شرایطی که به حوزه اقتصادی و تحریم روی داد تلاش کرد با نقش آفرینی و مؤثرتر در مراکز تولیدی ظاهر شود تا رفع موانع تولید اتفاق افتد وهمچنین در جنگ اقتصادی به احوال تولید کمک شود.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا، اظهار داشت: در ایام کرونا خیلی از مراکز تولید ما آمادگی تولید مواد ضدعفونی کننده را نداشتند و بسیاری از کارخانهها خط تولید عوض کردند و یا شیفتهایی را اضافه کردند تا بتوانند تقاضای مردم را پاسخ دهند. مواد ضدعفونی کننده بر پایه الکل صرف کادر درمانی میشد و در اسفند خلأ توزیع داروخانهای داشتیم، زیرا خط تولید کارخانهها هنوز نتوانسته بودند نیاز مردم را پاسخ دهند.
رعیتی فر گفت: ۲۰۰ کارخانه در حوزه مواد ضدعفونی کننده وارد کار شدند که از این تعداد ۱۰ کارخانه منحصراً مشغول به تولید مواد ضدعفونی کننده و شوینده برای بیمارستانها هستند و بقیه کارخانهها تلاش کردند خط تولید خود را به تولید مواد ضدعفونی کننده اختصاص دهند. در حال حاضر نیز عرضه و تقاضا در این حوزه به یک تعادلی رسیده است و مشکلات اولیه که در حوزه کرونا داشتیم، برطرف شده است که مدیون تلاش کارگران و کارفرماها هستیم که چند شیفت کار کردند.
شیفت ایثار کارگران
وی در مورد شیفت ایثار، اظهار داشت: بعد از جنگ جهانی دوم میگفتند کارگران سه شیفت کار میکردند و دو شیفت مزد میگرفتند؛ این مساله در کشور با فرهنگ ایرانی-اسلامی بسیار غنیتر بود. کارگران ما در زمان جنگ و زمانهای مختلف برای تأمین نیازهای مردم و چرخاندن چرخ تولید تلاش مضاعف کردند.
مسئول سازمان بسیج کارگری و کارخانجات کشور با بیان اینکه در ۲۵۰۰ کارخانه و مرکز تولیدی پایگاه بسیج داریم، گفت: ما در سال ۹۷ «شیفت ایثار» را در مراکز و کارخانههایی که پایگاه بسیج داشتیم، سازماندهی کرده و اعلام کردیم که برای آزمایش، ۴۰۰ کارخانه شیفت ایثار را با هدف افزایش تولید، ارتقای بهرهوری، کمک به جمع آوری ضایعات کارخانه و انجام کارهای زمین مانده اجرا کنند.
با توجه به استقبال خوبی که صورت گرفت، در فاز بعدی این ۴۰۰ کارخانه به ۵۶۰ کارخانه افزایش یافت و تعداد نفرات نیز به ۱۰۰ هزار کارگر رسید که به صورت داوطلبانه یک روز در شیفت ایثار حضور یابند. در فاز بعدی تعداد کارگران به ۱۵۰ هزار نفر افزایش یافت که حتی برخی از کارگران نیز عضو پایگاه بسیج نبودند.
وی افزود: از اوایل اسفند بسیاری از مراکز تولید چه آنهایی که ما پایگاه داشتیم و چه آنهایی که فاقد پایگاه بودند، با سازماندهی پای کار آمدند و یک شیفت را به شیفت ایثار اختصاص دادند تا نیاز مردم را رفع کنند.
رعیتی فر در رابطه با اینکه شیفت ایثار تا چه زمانی ادامه دارد، اظهار داشت: اوایل نیاز زیادی به مواد ضدعفونی کننده داشتیم و الان این نیاز کمتر شده است و به تعادل رسیده است و دیگر آن فشار اولیه بر کارخانهها نیست. به هر حال تا زمانی که نیاز باشد شیفت ایثار اجرا خواهد شد.
شناسایی ۳.۵ میلیون خانوار نیازمند به دریافت بسته معیشتی
وی در مورد ارائه بستههای حمایتی به کارگران، گفت: در شرایط کرونا، بسیاری از مشاغل خدماتی ما تعطیل شدهاند و کارگران، خدماتی، روزمزد، فصلی و … به مشکل خوردهاند، ما به عنوان سازمان بسیج، در حال پیگیری هستیم تا رزمایش کمک مومنانه را با تأمین حداقل بستههای معیشتی اجرا کنیم.
رعیتی فر افزود: هدفمان شناسایی کارگران و افرادی است که از هیچ نهادی سبد حمایتی دریافت نمیکنند که تاکنون ۳.۵ میلیون خانوار شناسایی شدهاند که عمده آنها را کارگران روزمزد و فصلی تشکیل دادهاند که مشمول قانون کار نیستند. با همکاری بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، کمیته امداد و سازمان بهزیستی، بسته معیشتی به این افراد اعطا خواهیم کرد که مرحله نخست روز پنج شنبه ۴ اردیبهشت ماه نزدیک به یک میلیون بسته در ۱۵ استان توزیع شد که امیدواریم تا ۱۵ ماه رمضان بتوانیم مرحله دوم را نیز توزیع کنیم.
رفع موانع تولید ۲۸۰ کارخانه در سال ۱۳۹۸
وی در ادامه با بیان اینکه به دنبال کمک به مراکز تولیدی هستیم و در این راستا طرحی را در سازمان پیگیری میکنیم، گفت: طرحی را تحت عنوان «طرح شهید کریمی» که این شهید در زمان جنگ، کارخانه را توانست با کمک کارگران دیگر سرپا نگه دارد، در دستور کار قرار دادهایم که در همین ارتباط به عنوان حلقه واسط با استفاده از ظرفیت بسیج و سپاه توانستیم سال گذشته به ۲۸۰ کارخانه کمک کنیم که موانع تولیدشان برطرف شود.
به عنوان مثال کارخانهای در استانی مشکلات پرداخت به اداره گاز داشته که ما پیگیری کردیم تا این کارخانه به صورت اقساطی بدهی خود را بپردازد و کارخانه سرپا ماند. بسیاری از گرهها را در بخش تولید با همین ارتباط بین بخشی میتوان حل کرد.
مسئول سازمان بسیج کارگری و کارخانجات کشور گفت: به عنوان مثال کارخانهای در شیراز با ۴۰۰ چرخ صنعتی، به دلیل بروز مشکلات ۸ سال تعطیل شده بود که اواسط اسفند پیگیری کردیم و با کمک قوه قضائیه و دادگستری استان، کارخانه فعال شد و ۵۰۰ هزار ماسک تولید میکنند و ۱۰۰ نفر شاغل مستقیم و ۲۰۰ نفر شاغل غیرمستقیم شدند.
رعیتی فر افزود: نزدیک به ۸۸ هزار واحد صنعتی در کشور داریم که نیاز دارند رصد شوند و مشکلاتشان رفع شود. ۱۵ کشور همسایه با جمعیت ۶۰۰ میلیونی داریم که میتوانند جامعه هدف صادراتی کارخانههای ما باشند و همچنین اشتغال را رونق بخشند.
منبع: مهر
انتهای پیام/ 900