به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز (دوشنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه این هفتهها برای دولت و همه مردم به واسطه شیوع ویروس کرونا، روزها و هفتههای طاقتفرسایی است، اظهار داشت: این روزها روزهای ماه مبارک رمضان است که از خداوند متعال میخواهیم به برکت این ماه که ماه رحمت الهی است به همه ما کمک کند. ضمن اینکه در این ماه همه، تلاشهایی را برای اداره جامعه، خانواده و زندگی سامان میدهیم.
وی عنوان کرد: دولت در هفته گذشته در بخش بینالملل، بخش اقتصاد و اجتماعی تصمیمات مهمی را اتخاذ کرد و مباحث مهمی را در جلسات خودش گذراند. در بخش اقتصاد، سرپا نگه داشتن اقتصاد آسیبدیده از کرونا، تمرکز کردن بر رستههای آسیبدیده از کرونا و کاهش تاثیرهای ثانویه این دستگاهها و سایر دستگاهها و همین طور حفظ و تلاش و فعالیت در دستگاههایی که در مرحله اول از کرونا آسیب نخوردند از سوی دولت مورد توجه قرار گرفت.
سخنگوی دولت بیان کرد: با حفظ وضعیت اقتصادی در دوران کرونا تاب آوری اقتصادی در این دوران به خصوص در زمینه حفظ شغل و جلوگیری از اخراج کارگران در کانون اقدامات دولت قرار داشت و همچنین برنامهریزی برای جبران آسیبهای کرونا در روزهای پساکرونایی از موضوعاتی بوده که در دستور جلسات ستاد ملی مبارزه با کرونا، ستاد اقتصاد مقاومتی و جلسات اصلی هیات وزیران مورد توجه قرار داشت.
ربیعی افزود: به هر حال ما بدون اینکه پیشبینی از دوران کرونا داشته باشیم ناگزیر بودیم برنامهریزی برای سناریوهای مختلف داشته باشیم. بیتردید کرونا هر زمانی که کاهش پیدا کند و جامعه به حالت عادی برگردد، امکان اینکه در دنیا هم شرایط با نظم جدیدتری مواجه شود، نیز وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: به هر حال ما باید به عنوان نقطه عطف از این فرصت استفاده کنیم تا در روزهای پساکرونا بتوانیم بازارهای جدید صادراتی پیدا کنیم و جهتگیریهای تولید داخلی خود را به سمتی ببریم که علاوه بر نیازمندیهای داخلی بتواند برای ما رشد بیشتری داشته باشد. این از جمله موضوعاتی بوده که در جلسات اقتصادی و جلسات هیات دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه سازمان مدیریت و برنامهریزی امسال هم برای تحقق جهش تولید و هم برای تداوم اقتصاد مقاومتی با تک تک دستگاههایی که در زمینه رشد و جهش کشور تاثیر مستقیم دارند تفاهم نامههای جداگانه امضا کردند، گفت: فکر میکنم اواخر اردیبهشت از این تفاهم نامهها رونمایی خواهد شد و در این تفاهم نامهها و موافقت نامهها بخش خدمات، کشاورزی، صنعت و حتی گردشگری که آسیب جدی خورده است از موضوعات مهمی هستند که سهمی را به خود اختصاص دادهاند.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در زمینه شاخصهای تقسیمبندی کشور به سه وضعیت سفید، زرد و قرمز اظهار داشت: رنگها به معنی عادی شدن وضعیت نیست و این تقسیمبندی به معنی برنامهریزی برای بازگشایی اماکن مذهبی، اجتماعات اجتماعی و بازگشایی بنگاههای اقتصادی است.
ربیعی ادامه داد: این روش به ما کمک میکند که ما برای بازگشایی هوشمند سازی کنیم. هر سه روز یکبار وضعیت شهرها رصد میشود. شهرهایی که در ۱۴ روز ۱۴ بستری دارد و برخی نیز صفر است، این شهرهایی وضعیت سفید خواهند بود. این وضعیت دائماً رسیدگی میشود و شهرها اگر پروتکلها را رعایت نکنند از وضعیت سفید به دیگر وضعیتهای تغییر میکنند.
سخنگوی دولت افزود: باید این نکته را بیافزاییم که این وضعیتها پویا بوده و ایستا نیستند و قابل تغییر هستند. در مرحله زرد بازگشایی نداریم. شهرستانها هر چه به سفید نزدیک شوند، ما به شهرهای با وضعیت زرد میگوئیم که با رعایت پروتکلها شما هم میتوانید به وضعیت سفید برسید.
ربیعی عنوان کرد: وزارت بهداشت و استانداریها موظف به رسیدگی و بررسی وضعیتها هستند. تعدادی از شهرها هستند که اعداد بستری آنها از یک نفر در دو هفته کمتر است. شهرهایی که در چهارده روز اخیر کمتر از چهارده نفر بستری داشته باشند، وضعیت سفید دارند که بیشتر شهرهای کوچک هستند.
سخنگوی دولت با اعلام اینکه اقدامات از ۱۵ اردیبهشت شروع میشود، اظهار داشت: باید بگویم که دولت مدتها بود که به دنبال بازگشایی اماکن بوده است. خوشبختانه آمار تهران را که میدیدم، نسبت به اوایل فروردین تا کنون، با کاهش ۲۰ درصدی مواجه هستیم که علامت خوبی بوده؛ ولی نباید فراموش کنیم که این موضوع از چه چیزی ناشی شده است.
سخنگوی دولت اظهار داشت: اگر پروتکلها رعایت نشود، امکان بازگشت وضعیت و خیزش بیماری وجود دارد. این وضعیت در سایه تلاشها به نتیجه رسیده است. عدد گام به گام رو به کاهش است. اما ما کماکان وضعیت را غیرعادی اعلام میکنیم و هر چند جایی را وضعیت قرمز نمیدانیم، اما در صورت عدم توجه به اصول بهداشتی، این اتفاق میافتد.
ربیعی در خصوص بحث اجاره نشینی و طرح وزارت شهرسازی برای تمدید قراردادها ادامه داد: تصمیم گیری در مواقعی که مربوط به حقوق متقابل همه شهروندان است، احتیاج به بررسی همه جانبه حقوقی و تبعات جانبی آن تصمیمات دارد.
وی گفت: مثلاً در مورد چک که ما تصمیم گرفتیم، بحث این بود که اگر چکی برگشت خورد از حقوق اجتماعی ناشی از آن محروم نشود؛ اما بحث حقوقی و قضائی آن باقی ماند.
سخنگوی دولت افزود: این مسائل سخت است و تنها بحث اجاره مطرح نیست. روز گذشته سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی بحثی را در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح کرد که خودروها فروش رفته و زمان در قرارداد قید شده و به دلیل بسته بودن مراکز، این زمان گذشته است و پیشنهاد داشتند تا این زمان تمدید شود که برای بررسی حقوقی بیشتر، ارجاع شد.
ربیعی عنوان کرد: امروز ساعت چهار بعدازظهر پیشنهاد وزارت شهرسازی برای تمدید قرارداد اجاره خانهها در کمیته اقتصادی ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی میشود و نتیجه آن به ستاد ملی میآید. قطعاً هر تصمیمی گرفته شود و با حضور نمایندگان ارگانهای متعدد، همه جوانب آن بررسی میشود.
ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از پاشنه آشیلهای کشور به اذعان بسیاری از وزرا مخصوصاً وزارت امور خارجه دیپلماسی اقتصادی است، برای اینکه در حوزه تعاملات خارجی و دیپلماسی اقتصادی، ایران نقش جدی را ایفا کند، همه دستگاههای اجرایی و تصمیم ساز باید به صورت هماهنگ تلاش کنند و تعاملات سازندهای شکل گیرد. با توجه به اینکه وزارت خارجه معتقد است دستگاههای اجرایی همکاری و هماهنگی لازم را ندارند، آیا دولت برای این موضوع ستاد فرماندهی خاصی را مشخص کند که در حوزه دیپلماسی اقتصادی بتوانیم موفق عمل کنیم و جهشی را در تولید ایجاد کنیم؟ اظهار داشت: سالهای سال است که یک ستادی در وزارت خارجه در این حیطه فعالیت میکند، به ویژه از سال ۹۲ که بیشتر به سمت صادرات و برنامه ریزی برای ورود به بازار جهانی حرکت کردیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر هم این ستاد در وزارت خارجه با جدیت بیشتری کار خود را دنبال میکند و معاون اقتصادی وزیر امور خارجه، دبیر جلسات این ستاد است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه استراتژی ما حمایت از واردات هوشمند با هدف تقویت و کمک به تولید و تحقق جهش تولید است، تصریح کرد: با توجه به اینکه ما الان محدودیت ارزی داریم، بحث واردات هوشمند مدنظر قرار گرفته و وارداتی را پشتیبانی میکنیم که این واردات تولید ما را تقویت کند.
ربیعی افزود: در درجه اول واردات مواد اولیه مورد توجه ما است و علاوه بر واردات این محصولات در جهت ارتقای تولید، فرصتهای جدید صادراتی هم ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: علیرغم اینکه بازارهای جهانی بسته شده و کشورها درهایشان را روی بقیه کشورها بستهاند، ما صادرات هوشمند را میتوانیم انجام دهیم.
ربیعی متذکر شد: در جلسه روز گذشته دولت بحث شد که ما در مواد ضدعفونی کننده به کفایت رسیدهایم و وزارت بهداشت و درمان هم این موضوع را اعلام کرد و بر این اساس در این زمینه به سمت صادرات رفتیم.
سخنگوی دولت افزود: در کیتهای پادتن هم درخواستهایی وجود دارد اما صادرات این محصولات منوط به تأیید وزارت بهداشت و درمان است و زمانی که به ظرفیت صادرات نزدیک شویم، این موضوع انجام میشود.
وی با بیان اینکه همه وزارتخانهها در بحث واردات و صادرات هوشمند فعال هستند، اظهار داشت: بنده امروز اعلام میکنم که همه مرزهای ما بازگشایی و هماهنگیهای لازم در این زمینه از سوی وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت و درمان و وزارت راه و شهرسازی انجام شده است و همچنین وزارت صمت و جهاد کشاورزی هم در این زمینه حضور فعال داشتند.
ربیعی تصریح کرد: به جز یک کشور یعنی ترکمنستان که نه فقط روی ما، بلکه مرزهای خود را روی همه کشورها بسته است، مرزهای دیگر کشورها باز است و بر این اساس ما به سمت آزاد کردن ورود کالاها و خدمات حرکت خواهیم کرد و سپس به سمت ورود و خروج تجار و همچنین افراد در مرزها و البته با پروتکلهای بهداشتی خواهیم رفت.
وی تأکید کرد: بر این اساس تمهیدات لازم در دولت برای تحقق دیپلماسی اقتصادی اندیشیده شده است و اگر در دوران تحریم بتوانیم اقتصادمان را پابرجا نگه داریم، یکی از راهها این است که از صادرات غیرنفتی با فعال شدن وزارت امور خارجه و هماهنگی دستگاهها استفاده کنیم.
انتهای پیام/ 151