ظریف در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه کرواسی:

مذاکرات در صورت علاقه طرف مقابل به نتیجه می‌رسد/برنامه‌ای برای مذاکره با وزرای ۱+۵ در مونیخ ندارم

وزیر امور خارجه ایران گفت: معتقدیم مذاکرات باید به نتیجه برسد و در صورتی که طرف مقابل علاقه داشته باشد به نتیجه برسد این مذاکرات می‌تواند به نتیجه برسد.
کد خبر: ۳۹۴۱۷
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۰ - 25January 2015

مذاکرات در صورت علاقه طرف مقابل به نتیجه می‌رسد/برنامه‌ای برای مذاکره با وزرای ۱+۵ در مونیخ ندارم

به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ظهر امروز (یکشنبه) پس از دیدار و گفتوگو با وزیر خارجه کرواسی در نشست خبری مشترک به تشریح گفتوگوهای انجام شده پرداخت و به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

وزیر خارجه کشورمان در این نشست خبری در خصوص سفرش به عربستان اظهار داشت: در عربستان مراتب تسلیت مردم و دولت برای درگذشت پادشاه عربستان را به صورت رسمی اعلام کردم و ضرورت داشت ایران به عنوان کشور همسایه در این مراسم حضور یابد.

وی گفت: امیدوارم دولت عربستان با نگاه مبتنی بر حسن همجواری و واقع بینی در منطقه بسیار حساس ما زمینههای همکاری بیشتر در همه حوزهها را فراهم کند.

وزیر خارجه کشورمان با ذکر این نکته که ایران و عربستان به لحاظ روابط دوجانبه مشکلی ندارند، خاطرنشان کرد: زائران بسیاری از ایران هر ساله به حرمین شریفین مشرف میشوند و تعداد قابل توجهی از اتباع کشور عربستان هر ساله برای زیارت و توریسم به ایران سفر میکنند. ولی در مسائل منطقه نیاز است دو کشور به راه حلی برای کمک به حل مشکلات منطقه برسند که این آمادگی همواره در ایران وجود داشته است و امیدواریم با آمادگی مشابه از طرف همسایگان و برادران در پادشاهی عربستان سعودی بتوانیم به کاهش آلام مردم منطقه و به ایجاد ثبات و امنیت در منطقه کمک کنیم.

وی با بیان اینکه ثبات در منطقه باید توسط مردم منطقه صورت گیرد، افزود: بدون هر گونه دخالت خارجی بتوانیم ثبات و امنیت در منطقه را تسهیل کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی در خصوص اظهاراتش در داووس درباره اعمال تحریمها علیه ایران و واکنش مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: آنچه در داووس گفتم صرفا تکرار یک واقعیت است که مجلس شوری اسلامی به عنوان یک قوه مستقل و به توجه به قانون اساسی در ایران که ما در ایران حق وتو نداریم و قوه مقننه و مجریه به عنوان دو قوه مستقل عمل میکنند و دوستان ما در مجلس قبلا اعلام کردهاند و طبیعی است در مقابل اقداماتی که از سوی کنگره آمریکا صورت گیرد، واکنش نشان دهند و ما این را صرفا به عنوان بیان یک واقعیت نه به عنوان تهدید و نه هیچ موضوع دیگری عنوان کردیم.

وی گفت: احتمال اقدام مجلس شورای اسلامی در صورتی که تندروها در کنگره آمریکا اقدامی را صورت دهند، وجود دارد.
ظریف همچنین در خصوص مذاکرات هستهای نیز اظهار داشت: معتقدیم مذاکرات باید به نتیجه برسد و در صورتی که طرف مقابل علاقه داشته باشد به نتیجه برسد این مذاکرات میتواند به نتیجه برسد. ولی یک نکته را همیشه سیاستمداران غربی و بخصوص آمریکایی مدنظر قرار دهند که تحریمها جز خسارت و ایجاد نفرت در بین مردم ایران نسبت به نیات غربیها، فایده دیگری برای غرب نداشته و باعث هیچ گونه خدشهای به برنامه هستهای ایران نشده و این وضعیت ادامه خواهد داشت.

رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: باید تصمیم بگیرند که آیا میخواهند از طریق مذاکره با ایران به نتیجه برسند و یا میخواهند به فشارها ادامه دهند. اگر بخواهند به فشار ادامه دهند، مردم ما بارها نشان دادند که فشار بی تاثیر است و تاثیری ندارد.

وی گفت: همزمان در طول سال گذشته مردم و دولت ایران نشان دادند که پای حرفشان میایستند و اگر تعهدی بدهند تعهدشان را اجرا میکنند و در این راه برای رسیدن به یک راهحل نیازمند تفاهم با مردم و توجه به حقوق این مردم و خودداری از اعمال استانداردهای دوگانه و اعمال فشار بر مردم است.

وزیر خارجه اضافه کرد: احساس میکنم این فهم و درک در غرب شکل گرفته، البته همیشه گروهها و نیروها و منافعی در برخی کشورهای غربی و بازیگران خارج از غرب هست که بخواهند مانع تفاهم شوند و حیات و منافع خود را در تنش ببینند و اگر آنها بخواهند فائق شوند، حتما روش، روش دیگری خواهد بود.

وی در پاسخ به سؤالی درباره حضورش در کنفرانس امنیتی مونیخ عنوان کرد: در حاشیه این کنفرانس گفتوگوهایی با سایر شرکت کنندگان صورت خواهد گرفت.

ظریف در خصوص برگزاری نشست 1+5 در اجلاس مونیخ نیز تصریح کرد: هنوز تصمیمی گرفته نشده که در حاشیه اجلاس مونیخ نشست ایران و ١+٥ در سطح وزرا برگزار شود. تعدادی از وزرا در مونیخ هستند و براساس اطلاعی که دارم همه وزرای ۱+۵ در مونیخ نخواهند بود. اما تعدادی از وزرا هستند.

وی ادامه داد: اینکه چگونه بتوانیم درباره برگزاری یک اجلاس در سطح وزرا تصمیم بگیریم نکته اول یک مشکل لجستیکی هست که آیا همه وزرا حضور دارند یا باید برای آن موضوع بخصوص بیایند. برنامهها در مونیخ بسیار فشرده است و معلوم نیست اگر از پیش توافقی نشده باشد امکان چنین حرکتی باشد. بهرحال مونیخ فرصتی برای گفتوگوهاست.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به گفتوگوهای اخیر تیم مذاکره کننده هستهای ایران با تیم آمریکایی در زوریخ، خاطرنشان کرد: در پایان هفته جاری همکاران ما با سه کشور اروپایی مذاکره خواهند داشت. مذاکرات ما با چین و روسیه مستمری است و در حاشیه اجلاس داووس گفتوگویی داشتم و این گفتوگوها ادامه مییابد تا اینکه ببینیم آیا امکان رسیدن به یک راهحل که به نظر ما کاملا در دسترس است و در صورت وجود اراده سیاسی کاملا قابل حصول است تا چه زمانی میسر خواهد بود.

وزیر خارجه کشورمان حضورش در عربستان را صرفاً برای شرکت در مراسم پادشاه درگذشته و حضوری سه چهار ساعته خواند و گفت:  همواره آمادگی داریم با همه دوستان در منطقه و همسایگان برای توسعه ثبات و امنیت در این منطقه گفتوگو داشته باشیم. دعوت بنده از وزیر خارجه عربستان برای بازدید از ایران دعوت بازی است و دعوت وزیر خارجه عربستان از بنده برای حضور در عرستان نیز دعوتی باز است. امیدواریم در شرایط مناسب بتوانیم این دعوتها را طرفین اجابت کنند.

ظریف در ابتدای این نشست خبری با اشاره به روابط دیرینه ایران و کرواسی عنوان کرد: از ابتدای استقلال کرواسی روابط برقرار بوده و در کنار مردم بالکان در مدتی که سختیهایی را تحمل کردند، بودیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی با ابراز خرسندی از حضور وزیر خارجه کرواسی در تهران آن هم بعد از ۱۰ سال افزود: خوشحالیم امروز یک کشور دوست و عضو اتحادیه اروپا به دوستان ما اضافه شده است.

وی با بیان اینکه امروز بحثهای خوبی را داشتیم، عنوان کرد: روابط دوجانبه متاسفانه در حوزه اقتصادی به دلیل تحریمهای ظالمانه علیه ایران، کاهش یافته که این وضعیت نه به نفع صنایع کرواسی و نه ایران است.

وزیر خارجه ادامه داد: تحریمهای تاثیر نامطلوبی داشته و امیدواریم با حل مشکل تحریمها روابط را گسترش دهیم. در حوزه روابط سیاسی، رفت وآمدهای بسیار خوبی بین ایران و کرواسی برقرار بوده و سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به کرواسی در سال گذشته میلادی و برنامههای دیگری که در روابط دو کشور وجود دارد.

ظریف با اشاره به همکاریهای دو کشور در زمینه توریسم و ورزشی و ... عنوان کرد: امروز در رابطه با موضوع هستهای گفتوگوهایی داشتیم و درباره بحث افراط گرایی و خطر افراط که هم منطقه ما و هم اروپا را تهدید میکند و ضرورت دارد بحث افراط به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

به گفته وی بی توجهی به مقدسات مسلمانان در اروپا میتواند باعث گسترش تنفر و خشونت شود و این معضلی است که نه تنها مردم منطقه ما با آن روبرو هستند بلکه در اروپا به عنوان یک مشکل است.

وزیر خارجه کشورمان به رابطه بسیار خوبی که در کرواسی بین جوامع مختلف بخصوص اقلیت مسلمان کرواسی هست و نقشی که رهبران مسلمان کرواسی در ترویج گفتوگو بین ادیان و تمدنها داشتهاند، اشاره کرد و افزود: این موضوع به کاهش خطر تندروی کمک میکند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار