به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، در تقویم جلالی ایرانِ اسلامی، روزهای نامگذاریشدهای آرامیدهاند که هر کدام یادآور بخشی از عظمت ملت این سرزمین کهن است و شوربختانه صرفاً در همان روزی که به نام آنها ثبت شده است از لابلای سطور کاغذهای تقویم به بیرون کشیده میشوند.
البته در روزگای که فضای بیدروپیکر مجازی با بمباران اطلاعات، کار «سانسور مدرن» را انجام میدهد همین یادآوری ناقص هم غنیمتی است. چه آنکه هربرت شیلر پربیراه نگفته است: «عصر اطلاعات» عبارتی بیمسما و «انقلاب ابزارهای ارتباطی» عبارتی بیمعناست.
امروز ۱۰ اردیبهشت یادآور یکی از همین روزهاست که به نام «روز ملی خلیج فارس» نامگذاری شده است و بیشتر بار تبریک و پیامهای شعاری و چند جملهای برخی مسئولان را به دوش میکشد.
آوازه خلیجی همیشه فارس؛ گویای صلابت و ایستادگی ملت ایران
اهمیت خلیج همیشه فارس از این جهت است که جریانی از کشورهای بیهویت و کوچک اطراف ما که فاقد تاریخ و اصالت هستند تلاش دارند آن را مصادره و به نام خود بزنند. برای نیل به این مقصودِ متوهمانه از هزینههای گزاف هم هیچ ابایی ندارند چه آنکه میپندارند با «خَرپولی» میتوان هویت و تمدن خرید.
البته موقعیت ژئوپلوتیک و استراتژیک خلیج همیشه فارس هم مزید بر علت شده تا سردمداران کشورهای متوحش غربی به سان رفتارهای همیشگی دوگانه، چشم بر تاریخ و واقعیت ببندند و به یاوههای مجیزگوهای کشورهای خرپول منطقه سر تعظیم فرود آرند.
همیشه فارس میماند
امیر دریاردار حبیبالله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش همین سال گذشته - که کرونا قاعده نشستهای حضوری را تغییر نداده بود - در ایام روز ملی خلیج فارس صراحتاً اعلام کرد: خلیج فارس از دیرباز موقعیت ژئوپلوتیک و استراتژیک داشته و به همین منظور قدرتهای استکباری و استعماری به دنبال تسلط بر آن بودهاند.
این مقام ارشد نظامی کشورمان که سالها با دریا مأنوس بوده و اهمیت وجب به وجب آن را میداند با تاکید بر اینکه خلیج فارس همیشه خلیج فارس بوده، هست و میماند، خاطرنشان کرد: تاریخ ثابت کرده که ملت قهرمان ایران برای حفظ منافع و ارزشهای خود در مقابل هر تهدیدی ایستاده و میایستد.
آوازه خلیجی همیشه فارس؛ گویای صلابت و ایستادگی ملت ایران
البته در همان ایام کتاب «نام خلیج فارس در جغرافیای قدیم»با حضور امیر سرتیپ دوم مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی نییروهای مسلح، امیر سرتیپ محمدحسین نامی، عزتالله عزتی استاد حوزه جغرافیای کشور و ... رونمائی شد و امیر فخری در این مراسم با بیان اینکه کشورهایی تلاش دارند نام خلیج همیشه فارس را تغییر داده و هویت ملی و فرهنگی ما را خدشه دار کنند، گفت: کتاب «نام خلیج فارس در جغرافیای قدیم» با هدف آگاهی بیشتر از پیشینیه این خلیج و بر اساس اسناد موجود تاریخی تهیه شده است و در این کتاب اسناد و نقشههایی که در مورد خلیج فارس از منابع مختلف دنیا تهیه شده میتواند در قالب یک سند ملی برای کشور و خلیج فارس قابل بهره برداری باشد.
انوشیروان محسنیبندپی استاندار تهران نیز امروز با صدور پیامی تاکید کرد اصالت و هویت ایران و ایرانی به غیرت و همیّتی است که به سبب تعلق خاطر به مام میهن همواره بر تارک تاریخ میدرخشد و در این میان نام و آوازه خلیج فارس گواه متقنی بر این صلابت و ایستادگی است، از اینرو تاریخ دانان و اهل فن گواهی میدهند که غیر از «خلیج فارس» عنوان دیگری وجود ندارد و حتی سازمان ملل متحد نیز تاکنون در چندین نوبت نام این منطقه را «خلیج فارس» اعلام کرده که ضمن اصالت سابقه تاریخی نشان دیگری از حقانیت آن است.
در پیام این مقام دولتی که روزی شولای نمایندگی ملت بزرگ ایران را بر تن داشت، تاکید شده است دشمنان این سرزمین باید همواره بدانند که تحریف تاریخ راهگشا نبوده و خلیج فارس برای ملت ایران شریان خونی است که پایداری آن، مرهون حفاظت و صیانت دلیرمردان و شیرزنانی است که هیچگاه اجازه نخواهند داد این منطقه جایگاه نااهلان شود، بر این اساس به واسطه سالروز اخراج پرتغالیها از تنگه هرمز و خلیج فارس، ۱۰ اردیبهشت ماه در ایران روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است و بی تردید درفش حق طلبی و دفاع از هویت کهن ایران زمین برافراشته خواهد ماند و فریاد آزادیخواهی و دفاع از ایران و خلیج همیشه فارس استمرار مییابد.
معرفی خلیج همیشه فارس
اگر بنا به معرفی خلیج همیشه فارس باشد چه منبع مهمتری از «پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی». در درگاه این پژوهشگاه خلیج فارس یک دریای حاشیهای با عمق متوسط ۳۵ متر معرفی شده است که در جنوب ایران قرار گرفته و عمیقترین بخش آن در نزدیکی تنگه هرمز به حدود ۱۰۰ متر میرسد و سراشیبی آن در خلیج عمان است. خلیج فارس ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر پهنا و سطح آن در حدود ۲۲۶ هزار کیلومترمربع است. ژرفای میانگین آن حدود ۳۵ متر و ژرفترین نقطة آن در کرانهی ایرانی تنگه هرمز است که ژرفایی تا ۱۶۵ متر دارد، ولی میانگین آن در کنارههای محور ۷۴ تا ۹۲ متر است. خط القعر خلیج فارس که در طول آن قرار گرفته است آن را به لحاظ زمین شناسی به دو بخش پایدار عربی در جنوب و بخش ناپایدار چین خورده ایرانی تقسیم میکند.
آوازه خلیجی همیشه فارس؛ گویای صلابت و ایستادگی ملت ایران
اهمیت خیلج همیشه فارس بر کسی پوشیده نیست و مسئولان نیز به این مهم صراحتاً تاکید دارند چه آنکه حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی در جلسه امروز هیئت دولت گفت: خلیج فارس و دریای عمان، چون به آبهای کل جهان اتصال دارد از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و منطقه بسیار حساس و مهمی است و من به ملتی که این خلیج به نام آنهاست این روز را تبریک میگویم این منطقه همیشه خلیج فارس است و خلیج فارس خواهد ماند. آمریکاییها بدانند نام این آبراه، خلیج فارس است، نیوریوک یا واشنگتن نیست باید این نام و ملتی که در کنار این آبراه حافظ آن بودند و شرایط را درک و هر روز علیه ملت ایران توطئه نکنند چرا که همیشه ملت ایران در حفاظت از آن موفق بوده است.
همچنین محمدابراهیم رضایی رئیس کمیته امنیتی مجلس شورای اسلامی درباره اهمیت خلیج همیشه فارس و تحرکات دشمنان قسمخورده این مرز و بوم همچون رژیم آمریکا گفت: رفتار آمریکاییها و برخی تحرکات ایذایی آنها در خلیج فارس نتیجه شلیک موفقیت آمیز ماهواره نور توسط سپاه پاسداران به فضا بود. آمریکاییها پس از شلیک این ماهواره مستأصل مانده و از روی عصبانیت فرمان شلیک به نامهای ایرانی را صادر کردند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: آمریکاییها باید بدانند که این آنها هستند که به منطقه ما پا گذاشتند و آنها باید از منطقه خارج شوند. تهدید ناوهای ایرانی از سوی آمریکا در خلیج فارس یک تهدید و پوچ و توخالی است و از روی استیصال مطرح میشود. البته نیروهای نظامی ما همیشه ناوهای آمریکاییها در خلیج فارس را رصد خواهند کرد. البته آنها هیچ اقدامی علیه ایران انجام نخواهند داد چرا که آنها هیچگونه شهامتی ندارند.
به هر روی ملت ایران ثابت کردهاند اگر روزگاری خلیج همیشه فارس را از چنگ غربیهایی از جنس پرتغال بیرون کشیدند امروز نیز آن را از گزند غربیهایی از جنس یانکیها و اذناب آن حفظ خواهند کرد و به خوبی به موقعیت ژئوپلوتیک و استراتژیک این خلیج همیشه فارس واقف هستند و از آن مهمتر اراده و توان دفاع از آن را هم دارند.
منبع: میزان
انتهای پیام/ 151