به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، چهارمین اجلاس بینالمللی اتحادیه آمبودزمانهای اوراسیا به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم با موضوع تبادل بهترین رویههای نهادهای ملی و آمبودزمانی در صیانت از حقوق شهروندان در دوره همهگیری کرونا در روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه بهصورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این اجلاس آنلاین با ابراز امیدواری برای پشت سر گذاشتن بیماری کرونا و شرایط پدید آمده، اظهار داشت: امیدوارم با پشت سر گذاشتن شرایط پدید آمده به دلیل این بیماری عالمگیر، در وضعیت بهتری، نتایج حاصل از فعالیتهای آمبودزمانی خود را ارائه دهیم. ضمن اینکه تأکید میکنم نباید جهان آثار مخرب و جنایات جنگ جهانی دوم را فراموش کند. امیدوارم شاهد روزی باشیم که در دنیا هیچ جنگ و جنایتی علیه بشریت نباشد.
وی ادامه داد: ماههای اخیر، یکی از نقاط عطف در تاریخ تمدن نوین بشر رقم خورده است. شیوع پرشتاب بیماری کووید ۱۹ چنان بود که کمتر پدیدهای با چنین فراگیری، گستردگی و پیامدهای کوتاهمدت و بلندمدت، ملتها و دولتها را به چالش کشیده است. این پدیدۀ بدون مرز جغرافیایی، در عرصههای دیگر هم مرزی نمیشناخت و ازاینرو، با شدت و سرعت، حوزههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را در معرض خود قرار داد، بهگونهای که بخشی از اثرات آن ظاهرشده و عمده پیامدهای آن بهویژه در عرصه اقتصادی، در ماههای آتی آشکار خواهد شد.
حجتالاسلام درویشیان تصریح کرد: جهان به شکل حیرتانگیزی در وضعیت جنگی قرار گرفته است بیآنکه خانهای خراب شود یا گلولهای شلیک شود، تلفات و خساراتی بهمراتب بیشتر از آمار روزانه برخی جنگها، بر جوامع تحمیل شد. فشارهای اقتصادی ناشی از توقف فعالیتهای تجاری و کسبوکارها در کنار فشار بیسابقه بر کادرهای درمانی و فشار روحی - روانی بر عموم مردم حاضر در قرنطینهها، همراه با ترس و ابهام از آینده، جهان ما را به مکانی ناامن تبدیل کرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: پاندمی اخیر حکایتی از این واقعیت است که برای داشتن زندگی عادلانهتر، باید به تقویت همبستگیها پرداخت. فردای ما به همبستگی امروز ما وابسته است. سرنوشتها به یکدیگر گرهخورده و سرنوشت جدا و بیارتباط به دیگری معنایی ندارد. ما امروز در جمهوری اسلامی ایران، تلاش کردهایم تا شعار همبستگی برای زندگی عادلانهتر را در سطحی بالا عملیاتی کنیم. فداکاری کمنظیر و بیسابقه کادر درمانی ما و پویش مردمی کمک به آنانی که بر اثر به وجود آمدن شرایط جدید، از وضعیت معیشتی نامناسبی برخوردارند، جمهوری اسلامی ایران را در ردیف موفقترین کشورهای مبارزهکننده با کرونا در زمینه افزایش شمار بهبودیافتگان و کاهش شمار قربانیان قرار داده است. دستاوردهای پزشکی ما در بهرهگیری اثربخش از نظام غربالگری بهداشتی در قالب پرونده الکترونیکی سلامت و طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا بهعنوان یک تجربه موفق بشری و نیز فعال کردن فعالیتهای اقتصادی با حفظ سلامت مردم در وضعیت سختترین تحریمها، در مقابل دیدگان جهانیان قرار دارد و تجربهای قابلتعمیم و الگوبرداری است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تأکید کرد: رزمندگان خطوط مقدم با این بیماری مرموز، کادرهای خستگیناپذیر درمانی در تمام کشورهای جهان هستند که فارغ از تمامی تفاوتهای بشری، با همه امکانات خویش در پی درمان بیماران و کشف دارو و واکسن این بیماری هستند؛ اما در این میان، گروهی وجود دارد که سازی مخالف میزند. ایالاتمتحده آمریکا درحالیکه خود در یکی از کمسابقهترین مبارزات اینچنینی، درگیر است و مشکلات و نابسامانیهای ناشی از این وضعیت را از نزدیک لمس میکند، مصرانه تحریمهای یکجانبه و تروریسم اقتصادی علیه ملتهای آزاده جهان ازجمله علیه جمهوری اسلامی ایران را پی میگیرد و در صف واحد مقابله جهانی با بیماری کرونا، شکاف ایجاد مینماید.
حجتالاسلام درویشیان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران افتخار میکند در راستای صیانت از آحاد شهروندان خود حتی زندانیان با مسئولیت برخورد میکند و ضمن اعطای مرخصی به تعداد بسیار زیادی از آنان و تأمین اقلام بهداشتی موردنیاز برای آنان اقدام کرده است، گفت: این در حالی است که همگان اطلاع دارند دولت آمریکا بهعنوان سردسته مدعیان حقوق بشر با انبوه زندانیان خود چگونه برخورد میکند و در حال حاضر جمع کثیری از زندانیان در این کشور با این بیماری دستبهگریبان هستند.
وی تصریح کرد: از سال ۲۰۰۲ گزارشگر ویژه کمیسیون حقوق بشر، بهرهمندی همه افراد از بالاترین استاندارد سلامت جسمی و روانی را تعیین کرد. حتی پسازآن شورای حقوق بشر نیز که در سال ۲۰۰۶ جانشین کمیسیون شد، همین ابتکار را دنبال کرد. با این هدف که با همکاری سازمان ملل و سازمانهای تخصصی بهویژه سازمان بهداشت جهانی و سازمانهای بینالمللی غیردولتی و مؤسسات مالی بینالمللی همه انسانها از حق بالاترین سطحِ قابلقبولِ سلامت جسمی و روانی برخوردار شوند، بهویژه تأکید شده است که به بیماریهای ناشناخته در کشورهای درحالتوسعه، توجه خاص و ضمن گزارش اقدامات و یافتهها و نتیجهگیریها به شورای حقوق بشر گزارش هم به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: اکنون در این گردهمایی باشکوه این پرسش پیش میآید که نهادهای یادشده چه گامها با چه نتایجی در راستای اهداف یادشده برای سرزمینها و مردمی برداشتهاند که از زمان پایان یافتن جنگ بینالمللی و تأسیس سازمان ملل همچنان در زیر فشارهای ستمگرانه قدرتهای استکباری قرار دارند؟
حجتالاسلام درویشیان با بیان اینکه اجازه دهید از مسئله فلسطین و مردم آن بهویژه در غزه یاد کنم که در این بحران ویروس کووید ۱۹ و پیش از آن در کجای این اهداف قرارگرفتهاند؟ و گفت: هنگامیکه در سال ۲۰۱۰ برخی جمعیتهای بشردوست برای شکستن محاصره غیرانسانی تحمیلشده از سوی رژیم اشغالگر قدس برای ارسال اولین کمکهای انسانی با کشتی فِلوتیلا به سمت غزه حرکت کردند، با کماندوهای تروریست آن رژیم و کشته شدن ۹ نفر مواجه شدیم و این در حالی است که وضعیت حقوق بشر در فلسطین و دیگر مناطق عربی اشغالی یک آیتم ثابت در شورای حقوق بشر است.
وی در ادامه اظهار داشت: آیا جامعه غربی که صحبت از بسته کمکی ۵۰۰ میلیارد یورویی برای جامعه اروپا و بیش از ۲ تریلیون دلار برای آمریکا میکند چه گامی برای مردم یمن و آوارگان مسلمان میانمار برداشته است؟ جز هدیه بمباران، تخریب، آوارگی، بیخانمانی و کشتار؟
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: ملتهای مظلوم این مناطق ازجمله در فلسطین و یمن تحت شدیدترین حملات غیرانسانی قرار دارند و در مقابله با این بیماری و پاندمی ناشناخته یاور و همراهی ندارند. زندانیان اسیر در زندانهای رژیم غاصب اسرائیل هماکنون در بدترین شرایط قرار دارند و دولتهای جهان نباید نسبت به سرنوشت آنان بیتفاوت باشند.
حجتالاسلام درویشیان با بیان اینکه این دو کشور در منطقهای قرار دارند که خواستگاه تمدنهای بشری و ادیان الهی است و آخرین پیامبر با ندای کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته، جهانیان را به مسئولیتپذیری فرا خوانده است، اظهار داشت: از فرصت استفاده و پیشنهاد میکنم یک گروه حقیقتیاب متشکل از دانشمندان آزادیخواه و مستقل از کل جهان موضوع عملیات بیوتروریسم علیه بشریت توسط استعمارگران و بهویژه تروریسم دولتی آمریکا و رژیم نامشروع صهیونیستی را بررسی و نتایج آن بهصورت علنی منتشر نمایند.
گفتنی است در بخش دیگری از اجلاس، دکتر علی باقریکنی معاون امور بینالملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه که در سازمان بازرسی کل کشور حضور یافته بود بهصورت آنلاین به ایراد سخنرانی پرداخت.
پیشازاین قرار بود چهارمین اجلاس بینالمللی صیانت از حقوق بشر در اوراسیا و نشست اتحادیه آمبودزمانهای اوراسیا به میزبانی فدراسیون روسیه در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ برگزار شود که به دلیل اوجگیری بیماری کووید ۱۹ و شیوع ویروس کرونا، در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ بهصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
انتهای پیام/341