به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سردار منتظرالمهدی معاون اجتماعی نیروی انتظامی در نشست خبری که در ستاد فرماندهی نیروی انتظامی به مناسبت اعلام برنامه های هفته ناجا، برگزار شد، با اشاره به اینکه شعار هفته نیروی انتظامی در سال 92 اقتدار پلیس در سایه مردم داری، قانون مداری و روزآمدی است، اظهار داشت: پلیس یک جامعه تنها زمانی می تواند ماموریت های اصلی خود را با ایجاد نظم و انضباط اجتماعی است برقرار کند که از اقتدار کافی بهرمند باشد.
وی افزود: حدود نیم قرن پیش از نظر مردم پلیسی مقتدر بود که خشن باشد، اندکی بعد با رواج باند مافیایی و سازمان های هنجارستیز سخن از پلیس نظامی به میان آمد که اصل و اساس چنین پلیسی نیز خشونت بود.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی افزود: در حدود پایان قرن بیستم نیز سخن از پلیس اجتماعی به میان آمد و از منظر مردم پلیسی مقتدر بود که مشکل ومعضلات اجتماعی مردم را احصاء وبرای رفع آن تلاش نماید.
سردار سعید منتظرالمهدی با بیان اینکه در زمان کنونی سخن از پلیس هوشمند می باشد، تصریح کرد: پلیس هوشمند پلیسی است که برای تحمیل اراده خود از سازو کارهای نرم استفاده کند. یعنی اقناع سازی، تغییر اذهان و استفاده از پتانسیل رسانه وبرای مقابله با کج روان با صلابت واقتدار برخورد کند. امروز بیشتر کشورها چنین پلیسی مطلوبشان است.
وی ادامه داد: به طور خلاصه پلیس ایران باید از سرمایه های اجتماعی که در راس آنها مردم هستند استفاده کامل وبرای افزایش آن تلاش نماید، رفتار استاندار بر مبنای قانون داشته و برای پویایی از عنصر خلاقیت استفاده نماید.
معاون اجتماعی ناجا گفت: امروز برای رسیدن به قله های موفقیت تلاش زیادی باید انجام دهیم؛ اما موفقیت ماندن در اوج است. پلیس ایران تلاش می کند ضمن موفقیت در این قله ها، همواره در اوج بماند.
وی با اشاره به اینکه تلاش اصلی پلیس افزایش احساس امنیت است، اذعان داشت: پلیسی موفق است که چابک، زیرک، پیچیده، هوشمند، پویا، کارآمد، اخلاقمدار، دین مدار و رفتار استاندارد داشته باشد که خروجی چنین پلیسی باعث کنترل اجتماعی، ایجاد نظم وانضباط اجتماعی و از همه مهمتر افزایش احساس امنیت عمومی خواهد بود.
سردار منتظرالمهدی ضمن تشکر از همه اصحاب رسانه، اظهار داشت: اصحاب رسانه باید تلاش کنند که احساس امنیت در جامعه افزایش یافته و با اخبار زرد و حوادثی که خشونت را ترویج می کند، آینده جامعه را نگران نکنند.
معاون اجتماعی ناجا خاطر نشان کرد: امروز پلیس ایران پیشگیری اجتماعی خود را در صدر امورات خود قرار داده و در جای جای نیروی انتظامی پیشگیری اجتماعی امری رجحان یافته بر اقدامات ناجا است.
وی با بیان اینکه هفته ناجا، فرصتی طلایی برای بازگو کردن اقدامات پلیس است، گفت: ما به دنبال ارائه آمار نیستیم، لکن برای تجهیز و تمهید افکار عمومی و افزایش اعتماد از سرمایهی اجتماعی که در راس آنها مردم هستند، اقداماتی بازگو می کنم.
سردار منتظر المهدی ضمن اشاره به مردم داری که یکی از مولفه های شعار امسال در هفته ناجا می باشد، اذعان کرد: ما تلاش می کنیم با ارتباطی که با مردم برقرار می کنیم افزایش اعتماد عمومی را سبب شویم که مردم هم در امورات مشارکت نمایند.
وی گفت: معاونت اجتماعی ناجا به عنوان چشم و دیدبان نیروی انتظامی و گوش شنوا با رصد دائمی و آنی از فضای جامعه تلاش می کند که با پیش بینی لازم، پیشگیری اجتماعی انجام دهد تا در تصمیم گیری ها فرماندهان درست به هدف بزنند.
معاونت اجتماعی ناجا، با اشاره به اینکه امروز نیروی انتظامی هیچ اصراری بر اقدامات و اعمال فراتر از قانون ندارد، ادامه داد: آنچه که انجام و فرجام اقدامات پلیس را سبب می شود، صرفاً در چاچوب قانون و وظایف محوله می باشد. امروز کشور ما جزء امن ترین کشورهاست که آن را باید در دین مداری مردم و ولایت فقیه جست و جو کرد.
همچنین سردار منتظرالمهدی با اشاره به برنامه های پلیس در هفته ناجا گفت: روز شنبه سیزدهم مهر، آغاز هفته ناجا به نام پیشبینی اجتماعی، آموزش و پیشگیری و امنیت عمومی، یکشنبه، 14 مهر به نام خانواده متدین، قانونمداری و آرامش و آسایش، روز دوشنبه به نام اعتماد، مشارکت و پاسخگویی نامگذاری شده است.
دکتر منتظر المهدی ادامه داد: همچنین روزهای سهشنبه به نام دانش بنیانی و پژوهش، چهارشنبه با نام نظم، اقتدار، کارآمدی و خدمتگزاری، پنجشنبه با نام ولایتمدار، ایثار و شهادت و روز جمعه نیز به نام جامعه ایمانی و حفظ ارزشها نامگذاری شده است.
وی برنامه هایی چون برگزاری صبحگاه مشترک در ستاد نیروی انتظامی با حضور فرمانده ناجا، تقدیر از کارکنان ناجا، حضور مسئولین در رسانه ملی، حضور کارشناسان انتظامی در مدارس، مساجد و محلات، اجرای آموزش همگانی و هشدار انتظامی، برپایی نمایشگاه فعالیت های نیروی انتظامی در مجلس شورای اسلامی را از برنامه های این هفته شمرد و افزود: رونمایی از تمبر یادبود شهدای ناجا بعد از 8 سال، ویزیت رایگان مردم در مراکز درمانی پلیس در سراسر کشور و ارائه خدمات بهداشتی رایگان در مناطق محروم، برگزاری همایش ده هزار نفری دفاع شخصی از دیگر برنامه های هفته ناجا به شمار می رود.
معاون نیروی اجتماعی ناجا با اشاره به بحث حجاب و عفاف در جامعه، اظهارکرد: رعایت حجاب یک امر اجتماعی بوده و هر فردی باید حریم خصوصی خود را رعایت کند.
وی ادامه داد: برای مشکلاتی همچون بی حجابی باید به طور بنیادی بررسی های دقیقی انجام داد تا علت این موضوع کشف شود، گاه کاهش اعتماد به نفس و خلاء های اجتماعی باعث بروز پدیده های بی حجابی می شود.
سردار منتظرالمهدی درخصوص برخورد با بدحجابی نیز گفت: نیروی انتظامی تنها متولی بحث حجاب و عفاف نیست، بلکه یکی از 26 نهاد مرتبط با این موضوع است ؛کوتاهی سایر نهادها باعث افزایش کار نیروی انتظامی شده است.