به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، نشست تخصصی نقش ارتش در حراست از میراث فرهنگی و بررسی تاریخ دفاع در ایران، با حضور فرماندهان نظامی و صاحبنظران میراث فرهنگی و موزه، در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
در این نشست، «سید احمد محیط طباطبایی» رئیس ملی موزههای ایران با اشاره به نقش نیروهای نظامی ایران در تاریخ جهان، به تشریح روند شکلگیری ساختار دفاعی ایران در طول تاریخ پرداخت و اظهار داشت: سرباز ایرانی از نظر آموزههای فرهنگی، باورها و ارزشها با سایر سربازهای ارتشهای جهان متفاوت است که این، نقش تعیین کنندهای در سرنوشت جنگها داشته است.
وی افزود: یکی از عوامل موثر در تصمیمگیری نظامی توجه به تاریخ، رفتار فرهنگی و رقابتها و هویت فرهنگی منطقه است.
«سعید بکتاش» مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی دفاع مقدس نیز در این نشست اظهار داشت: فرهنگ و میراث دفاعی در ایران از دوران باستان و قبل از آن در پنج بُعد شامل سرزمین، موقعیت جغرافیایی، پدافند عامل و غیر عامل، تنوع فرهنگی و فرهنگ دفاعی قابل بررسی است.
وی افزود: این عوامل میراث فرهنگی باعث شده در طول تاریخ، ایران پابرجا بماند و نظام دفاعی ایران در طول تاریخ قبل از مهاجرت آریاییها به این سرزمین شکل گرفته و در طول زمانهای مختلف ساختارهای متعددی گرفته است؛ ولی نقطه مشترک همه آنها ساختار دفاعی آن میباشد که ارتش ایران در طول تاریخ برای دفاع شکل گرفته است.
در ادامه این نشست، امیر سرتیپ دوم پیشکسوت «مسعود بختیاری» نیز با اشاره به اقدامهای بازدارنده ارتش در حفظ میراث فرهنگی دوران دفاع مقدس، اظهار داشت: هدف از برگزاری این نشست روند پژوهشی و مطالعه سیر تحول فرهنگ و میراث دفاعی در ایران است.
خاطرنشان میشود در این نشست تخصصی به دلیل تداوم وضعیت شیوع ویروس کرونا، دانشجویان در کلاسها (دانشپایهها) استقرار یافته و به صورت ویدئو کنفرانس در نشست شرکت کردند.
انتهای پیام/ 113