گروه بینالملل دفاعپرس: پنجم خرداد «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی مدتی پس از آنکه یکی از افسران پلیس شهر مینیاپولیس زانوی خود را بهمدت ۹ دقیقه بر روی گردنش قرار داد، درگذشت؛ نکتهای که باعث رسانهای شدن این نژادپرستی آمریکاییها شد، رهگذرانی بودند که با فیلمبرداری از این اتفاق، آن را در فضای مجازی منتشر کردند.
پس از مشاهده این جنایت توسط میلیونها نفر در آمریکا و سرتاسر جهان، بار دیگر مسئله خشونت پلیس کشور آمریکا علیه اقلیتهای نژادی برجسته شد؛ معترضان به بی عدالتی و نژادپرستی با تظاهرات مسالمتآمیز در مینهسوتا و چند شهر آمریکا اعتراض خود را نشان دادند که بهسرعت این اعتراضات به خشونت کشیده شد.
خشونت در این اعتراضات تا جایی پیش رفت که تا روز دهم این اعتراضات ۱۳ نفر از معترضین در آمریکا جان خود را از دست دادند؛ روزنامه گاردین انگلیس نیز ۱۷ خرداد به ذکر نمونههایی از موارد خشونتهای پلیس آمریکا علیه معترضان در اعتراضات مسالمتآمیز اخیر علیه خشونت پلیس در سراسر این کشور پرداخت.
بنابر گزارش گاردین، در پی این اعتراضات، هزاران نفر بازداشت و زخمی شدند که جراحات برخی از آنها مرگبار بود؛ از مینهسوتا تا نیویورک، تگزاس، واشنگتن و بسیاری از مناطق دیگر، از شهرهای کوچک تا ابرشهرهای آمریکا، برخورد با معترضان نشان داد تا چه حد اجرای قانون در این کشور، دچار مشکل است.
پس از گذشت دو هفته از حضور گسترده معترضان در ایالات مختلف آمریکا، این اعتراضات به کشورهای مختلف تسری یافت؛ خبرگزاری آناتولی ترکیه گزارش داد، شنبه بهدنبال برگزاری تظاهرات در اعتراض به قتل «جورج فلوید» در بروکسل پایتخت بلژیک، گروهی دست به غارت مغازههای لوکس در این شهر زدند.
تصاویری که در رسانههای غربی منتشر میشود، نشان میدهد که یکشنبه صدها نفر از مردم انگلیس در حمایت از جنبش «جان سیاهپوستان اهمیت دارد»، اعتراضاتی را در لندن برگزار کردند که با ورود نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد.
هزاران نفر از مردم دانمارک نیز یکشنبه، در حمایت از جنبش «جان سیاهپوستان اهمیت دارد» در کپنهاگ تظاهرات کردند و شعارهایی را علیه خشونت و تبعیض نژادی نیروهای پلیس سردادند.
لهستان، اسپانیا و اسکاتلند نیز نمونهای از کشورهایی بودند که در آنها اعتراضات ضدنژادپرستی برگزار شد؛ این اعتراضات حتی به هنگکنگ هم کشیده شد؛ معترضان هنگکنگی در مقابل کنسولگری آمریکا در هنگکنگ تجمع کردند تا به مرگ «جورج فلوید» توسط پلیس نژادپرست آمریکایی اعتراض کنند.
نکته جالب توجه در اعتراضات به مرگ جورج فلوید، گسترش سریع این اعتراضات در کشورهای مختلف بود؛ در واقع مرگ جورج فلوید، آتش زیر خاکستر قیام علیه نژادپرستی در سرتاسر دنیا شده است.
انتهای پیام/ ۴۲۱