"سارا صفالو" نویسنده کتابهای دفاع مقدس در گفتو گو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دفاع مقدس، اظهار کرد: خاطرات و زندگینامه شهید هدایت الله طیب از رزمندگان دفاع مقدس در کتابی از مجموعه "ازچشمها"ی انتشارات روایت فتح نوشته و منتشر شد.
وی افزود: شهید هدایت الله طیب در سال 1333 در روستایی به نام موگر از توابع بخش لنده استان کهگیلویه و بویراحمد متولد شد که پس از طی دوران ابتدایی برای ادامه تحصیل به بهبهان میرود. در همان دوران به دلیل ارتباط با دانشجویان و فعالیتهای انقلابی از سوی ساواک دستگیر میشود.
صفالو تصریح کرد: پس از دوران دبیرستان برای ادامه تحصیل در رشتهی مهندسی کشاورزی به آمریکا رفته و در آنجا نیز فعالیتهای انقلابی را از سر میگیرد و به عنوان سخنگوی انجمن اسلامی فعالیت میکند. این شهید پس از 13 آبان مناظرهای در آمریکا داشت که تصاویر آن ضبط شده است ولی تاکنون به دست ما نرسیده است.
نویسنده کتاب "از چشمها" ادامه داد: فعالیتهای وی تا شروع جنگ تحمیلی ادامه داشت. با شروع جنگ نامهای به امام نوشت و پس از سه سال تحصیل در آمریکا، دانشگاه را رها کرد و به جبهههای نبرد آمد.
وی خاطرنشان کرد: شهید طیب مدت زیادی در جنگ نبود و در عملیات فتح المبین به شهادت رسید. وی شخصیت ویژهای داشت. به روستاها میرفت و مردم را با حقیقتهای پشت پرده استکبار و آمریکا آگاه میکرد.
صفالو تاکید کرد: مصاحبهها و اطلاعات به دست آمده از این شهید بزرگوار مربوط به سالهای گذشته بود. برخی از آن اطلاعات کم و کاستیهایی داشتنند که تکمیل شد.
وی بیان کرد: شهید طیب، شهیدی بود که وقتی "حسن باقری" او را دید گفت: ما برای پیروزی به جوانانی همچون طیب نیازمندیم. باقری وقتی خبر شهادت طیب را شنید، به شدت متاثر شد.
صفالو در رابطه با دلیل تکمیل نشدن مصاحبهها اظهار داشت: برخی از دوستان این شهید بزرگوار در آمریکا بودند و دسترسی به آنها سخت بود و تمایل چندانی هم به مصاحبه نداشتند.
وی افزود: همچنین برخی از دوستان این شهید بزرگوار در اهواز، شیراز و تبریز حضور داشتند که این پراکندگی انجام کار را سخت کرده بود.
نویسنده کتاب "از چشمها" بیان کرد: مصاحبههای اولیه حدود دوازده سال پیش انجام شد و اکنون توانستیم آن مصاحبهها را تکمیل کنیم.
وی با اشاره به ویژگیهای شهید طیب اظهار داشت: شهید طیب آدمی مانند چمران بود. فردی باهوش که همچون چمران در آمریکا درس میخواند. موقعیت تحصیلی و شغلی خوبی در آنجا داشت اما درس و دانشگاه را رها کرد و به جبههها آمد.
صفالو بیان کرد: بنا به وصیت خودش در روستایشان دفن شد و امروز این روستا یک روستای متروکه است و مزارش زائری ندارد.
وی خاطرنشان کرد: او زادهی یک روستای محروم بود. شهید طیب هوش سیاسی بالایی داشت و سخنگوی دانشجویان انجمن اسلامی در آمریکا بود.
صفالو تاکید کرد: با خانواده این شهید نیز گفتوگو کردم. خواهر و برادرش به زبان محلی صحبت میکردند که صحبتهای آن عزیزان ترجمه و استفاده شد.
وی بیان کرد: همچنین به وسیلهی خانواده این شهید، عکسها و فیلمهایی در اختیارم قرار دادند.
سارا صفالو نویسنده و نمایشنامه نویس حوزه دفاع مقدس است که تاکنون کتابهای "به نام جای ما کجاست" توسط مرکز بسیج و "سیب را از من بگیر پرنده را نه" از وی منتشر شده است.
انتهای پیام/