کارشناس مسائل سیاسی:

آمریکا به دلیل خروج از برجام نمی‌تواند از مکانیزم ماشه استفاده کند

«حسن بهشتی‌پور» با تصریح بر اینکه آمریکا به دلیل خروج از برجام نمی‌تواند از مکانیزم ماشه استفاده کند، گفت: در حقیقت آمریکا با خروج از برجام چنین حقی را از خود سلب کرد و نمی‌تواند در حقوق بین‌الملل چنین ادعایی کند.
کد خبر: ۴۰۰۹۲۴
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۱ - 12June 2020

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، حسن بهشتی‌پور کارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه با رادیو «گفت‌وگو» در خصوص اختلاف نظر چین و روسیه با آمریکا در خصوص استفاده از مکانیزم ماشه در توافق هسته‌ای، با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها از شورای امنیت درخواست فعال کردن مکانیزم ماشه را کرده‌اند، اظهار داشت: وزرای خارجه روسیه و چین اعلام کرده‌اند چون آمریکایی‌ها از برجام خارج شده اند، حق ندارند از شورای امنیت بخواهند مکانیزم ماشه را فعال کنند.

وی درباره نیت آمریکایی‌ها از طرح این موضوع اظهار کرد: آمریکایی‌ها قصد دارند بین برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ جدایی قائل شوند و آن‌ها را دو سند جدا بدانند درحالی‌که قطعنامه ۲۲۳۱ برجام را ذیل قطعنامه قرار داده است و حتی یک کلمه از آن نیز کاسته نشده است.

این کارشناس مسائل سیاسی با تصریح بر اینکه قطعنامه ۲۲۳۱ عیناً برجام را پذیرفته است و آمریکا نمی‌تواند بخشی از آن را قبول کند و بخش دیگر را نپذیرد، عنوان کرد: کشور‌ها یا تمام قطعنامه‌های شورای امنیت را می‌پذیرند و یا تمام آن را رد می‌کنند و نمی‌توانند بخشی از آن را نپذیرند و بخش دیگری را بپذیرند.

وی با یادآوری این موضوع که ایالات متحده آمریکا به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت رای داده است، عنوان کرد: آمریکا در اقدام نابخردانه در اردیبهشت سال ۹۸ از برجام خارج شد و فکر کرد ایران ظرف شش ماه تمام خواسته‌های آمریکا را می‌پذیرد. آمریکایی‌ها وقتی مشاهده کردند دو سال از خروج آن‌ها از برجام گذشته است و به اهدافی که می‌خواستند، نرسیدند، حالا قصد دارند ایران را زیر فصل هفت شورای امنیت ببرند و در واقع مکانیزم ماشه را اجرا کنند.

وی با تصریح بر اینکه آمریکا به دلیل خروج از برجام نمی‌تواند از مکانیزم ماشه استفاده کند، اظهار کرد: در حقیقت آمریکا با خروج از برجام چنین حقی را از خود سلب کرد و نمی‌تواند در حقوق بین الملل چنین ادعایی کند.

بهشتی پور بیان کرد: اگر قرار است کشوری از طرف‌های برجام مکانیزم ماشه را اجرا کنند فقط توسط چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و یا آلمان خواهد بود که این کشور‌ها نیز موافق چنین حرکتی نیستند، زیرا می‌دانند این اقدام موجب می‌شود ایران پروتکل الحاقی «ان پی تی» را کنار بگذارد و یا حتی از خود «ان پی تی» خارج شود.

وی با تأکید بر اینکه آمریکا نمی‌تواند دیدگاه خود را به کشور‌های دیگر عضو برجام مانند چین و روسیه، تحمیل کند، اظهار کرد: باید دید انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها تا چه میزان به سیاست‌های آمریکا تن می‌دهند و آیا آن‌ها اشتباهی که آمریکایی‌ها مرتکب می‌شوند تن خواهند داد؟

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها