به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس، شهر درسدن و ایالت زاکسن که امروز بهعنوان زادگاه جنبش ضد اسلامی پگیدا قابل توجه است. قبل از هر چیز، این شهر یادآور واقعهای تلخ در سال 2009 است.
مروه الشربینی بانوی جوان مسلمان در این سال به دادگاه رفته بود تا نسبت به شکایتش در مورد رفتار اهانتآمیز آلکس دبلیو رسیدگی شود.
مروه شربینی زن 32 ساله روز اول ژوئیه با ضربان چاقوی نژادپرست آلمانی روس تبار کشته شد. این نژادپرست 28 ساله شربینی را که چهار ماه باردار بود پیش از شهادت در دادگاه علیه وی برای اهانت با 18 ضربه چاقو به قتل رساند.
شوهر الشربینی برای نجات همسرش تلاش کرد اما نکته جالب اینجا است که پلیس بهجای دفاع از الشربینی بهسوی شوهر او تیراندازی کرد.
قتل الشربینی، واکنش پلیس و یک سلسله اتفاقات بعد مثل تخریب یادبود الشربینی نشان میدهد که این شهر از قبل آبستن حوادث افراطگرایانهای است که اکنون در قالب پگیدا وجهه خیابانی پیدا کرده است.قتل بانو شربنی در دادگاه را بسیاری از رسانه های غربی نماد سکوت و انفعال غرب در برابر تضییع حقوق مسلمانان معرفی کردند.
پگیدا در محل قتل شربینی متولد شد
نام پگیدا مخفف عبارت بلند آلمانی Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes بهمعنای اروپاییهای وطنپرست علیه اسلامی کردن غرب است که این عنوان بهروشنی گویای هویت پگیدا که بر دو محور اصلی ملیگرایی و ضدیت با اسلام تکیه دارد، است.
این جنبش از اکتبر ۲۰۱۴ بطور پیگیر درحال سازماندهی تظاهرات عمومی با هدف دولت آلمان، در برابر آنچه آنرا اسلامی شدن جهان غرب مینامند، است .
جنبش پگیدا هم در اصل مانند حزب راست افراطی جایگزینی برای آلمان با رویکردهای ملیگرایانه و مهاجرستیزانه قد علم کرده و در برابر احزاب سنتی قرار گرفتهاند که البته بیشتر بر محور اسلامستیزی تأکید دارند.
اولین تجمع این گروه افراطی در حد 500 نفر بود که در پاسخ به فراخوان فیسبوکی مؤسس این جنبش "لوتس باخمن" شکل گرفت و باخمن در آن فراخوان خواسته بود تجمع در اعتراض به سیاست مهاجرت در آلمان باشد و در مطالبات خود مواردی مثل کنترل بیشتر پلیس، عدم مدارا در برابر گروههای رادیکال مذهبی و برخورد با مهاجران متخلف را بیان کرده بود.
انفعال مقامات غربی نسبت به جنبش های افراطی ضد اسلامی
این جنبش همزمان با موج اسلام هراسی غرب در کشورهای غربی تشکیل شد این جنبش، محور مهاجرستیزی خود را به اسلامهراسی پیوند میزند تا با ترکیب این دو وجه شاخصی میان جریانهای سیاسی آلمانی پیدا کند.
دولتمردان غربی و بوژه آلمانی با وجود اینکه در ظاهر با پیدایش چنین جنبشی مخالفت می کنند اما به طور عملی با رویکردهای افراطی و اغلب ستیزه جویانه با اسلام اقدامی را انجام نمی دهند.
بسیاری از سیاستمداران بلندپایه آلمانی از جمله معاون صدراعظم آلمان در همین راستا خواستار برگزاری اعتراضات ضدجنبش افراطی پگیدای شهروندان آلمانی شدهاند.
"ورنر شیف آور" رئیس شورای مهاجران آلمان طی سخنانی با اشاره به پیدایش پدیده نوظهور و افراطی پگیدا، این گروه خارجیستیز و خشونتطلب را خطری جدی برای جامعه توصیف و بر لزوم جلوگیری از ادامه فعالیت و گسترش آن تأکید کرد.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز درباره پیامدهای منفی تظاهراتهای گسترده جنبش موسوم به پگیدا که تقریباً از ماه اکتبر هر دوشنبه در درسدن آلمان برگزار میشود، ابراز نگرانی کرده و رهبران این جنبش ضداسلامی را افرادی متعصب که نفرت در قلب آنها نفوذ کرده است، نامید.
این در حالی است که چندی پیش "هانس پیتر فریدریش" معاون رئیس فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی آلمان و وزیر کشاورزی سابق و وزیر کشور پیشین آلمان، آنگلا مرکل صدراعظم کشورش را مسئول قدرت گرفتن جنبش افراطی میهنپرستان اروپایی ضداسلامی شدن غرب موسوم به "پگیدا" و حزب راست افراطی جایگزینی برای آلمان (AfD) دانست.
مخالفت مردمی گسترده با جنبش ضد اسلامی پگیدا در غرب
در برابر تظاهرات هفتگی طرفداران پگیدا مخالفان ضد این جنبش در کشورهای مختلف اروپایی تجمعات اعتراض آمیز برگزار می کنند.
تظاهرات طرفداران جنبش ضد اسلامی پگیدا روز گذشته (دوشنبه) در شرایطی در شهر وین برگزار شده که همزمان صدها نفر از مخالفان این جنبش نیز با سردادن شعارهایی، تظاهرات کردند.
حدود 250 نفر از طرفداران جنبش پگیدا با در دست داشتن پرچم های اتریش، شعار "ما مردم هستیم" را سردادند و در مقابل نیز تعدادی از معترضان به این جنبش ضد اسلامی شعار ، "مرگ بر پگیدا" را سردادند.
این جنبش ضد اسلامی اگرچه به ظاهر یک خواستگاه مردمی دارد و دولتمردان و مقامات غربی از یک سو آزادی بیان را حق هر شخص می دانند و از سوی دیگر با جنبش های افراطی مانند پگیدا مخالفت می کنند اما آنچه امروز تحت عنوان اسلام هراسی و تولد جنبش های ضد اسلامی در غرب در حال شکل گیری است نتیجه سیاست های تبعیض آمیز کشورهای غربی در قبال برخورد با مسلمانان و نقض آشکار حقوق مسلمانان است که یکی از نمونه های بارزآن آن قتل مروه شربینی در محضر دادگاه آلمانی است که با سکوت و انفعال مقامات این کشور روبرو شد.
انتهای پیام/ح