یادداشت/ رسول حسنی

چقدر از حضرت معصومه (س) برای دختران خود گفته‌ایم؟

روز میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) به نام «روز دختران» نام‌گذاری شده است، اقدامی قابل احترام که انتظار می‌‎رفت در الگوسازی از این چهره بزرگ تاریخ اسلام برای دختران جوان، قدمی برداشته شود، اما چنین نشد و روز دختران تنها به یک نام محدود شد.
کد خبر: ۴۰۲۴۰۲
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۵ - 23June 2020

چقدر از حضرت معصومه (س) برای دختران خود گفته‌ایمگروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس ـ رسول حسنی؛ رشد و تعالی جامعه و نیل به هدف بزرگ «تمدن‌سازی» ارتباط مستقیم و بی‌واسطه‌ای با میزان رشد و آگاهی دختران آن جامعه دارد. دختران به دلیل ایفای نقش مادری و همسری، نمی‌توانند در پیشرفت جامعه نقشی نداشته باشند.

رهبران، سیاستمداران، هنرمندان، معلمان آینده ایران اسلامی همه و همه در دامان مادران فردای این کشور رشد خواهند یافت. اگر جامعه فرهنگی ما نسبت به پرورش دختران خود بی‌تفاوت باشد و برنامه‌ای هدف‌مند و مشخص نداشته باشد، بعید است بتوانیم آینده انقلاب اسلامی را تضمین کنیم.

جوان مومن انقلابی جز در سایه تربیت مادران خود ابداً موجودیتی نخواهند یافت. باید دانست سهم عمده محصولات فرهنگی کشور باید به دختران اختصاص داشته باشد تا علاوه بر پوشش دادن سلایق و ذائقه‌های مختلف، راه‌های نفوذ معاندان از طریق جبهه فرهنگی را ببندد.

دشمنان نظام اسلامی دریافته‌اند هیچ نهادی مانند خانواده در ایران قدرتمند و ریشه‌دار نیست، پس هدف قرار دادن خانواده بخصوص دخترانی که به‌تازگی قدم در محیط اجتماع گذاشته‌اند می‌تواند بنیان خانواده را متزلزل کند.

سرمایه‌گذاری دشمنان روی مد و لباس، لوازم آرایشی که در ایران سرانه مصرف بالایی دارد، ساخت سریال‌های متعدد، ارائه‌ الگوهای ضد ایرانی و ضد اسلامی بخشی از تلاش آنها برای انقیاد گرفتن دختران است.

متأسفانه فضای فرهنگی ما چه در حوزه مدیریتی و چه در حوزه اجرا و تولید محتوا به‌شدت منفعلانه عمل کرده است. هنوز در حوزه مد و لباس قدم‌های جدی‌ای برداشته نشده است و اگر هم مختصر حرکت‌هایی دیده می‌شود، کاملاً خودجوش بوده است که این مختصر نیز به دلیل نداشتن حمایت و عرصه‌ای برای عرضه در همان قدم‌های اول ایستاده‌اند و توان حرکت ندارند.

در حوزه تولید فیلم و سریال نیز همچنان بی‌بضاعت هستیم و دستمان خالی است که البته در حوزه‌های دیگر مانند شعر، رمان و هنرهای نمایشی نیز وضعیت بهتری نداریم.

همه این‌ها درحالی است که الگوهای بی‌نظیری در تاریخ ایران و اسلام داریم که حتی در حد نام نیز معرفی نشده‌اند. اینکه یک روز تقویم را به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) ثبت کنیم کارستانی نیست که باعث اتفاقی مبارک باشد. تبیین الگویی مانند حضرت فاطمه معصومه (س) هرچند ساده نیست اما اگر اصحاب فرهنگ و هنر همت به‌خرج دهند قدمی اثرگذار، پیش‌برنده و کارساز در جبهه فرهنگی می‌توانند یردارند.

در مظلومیت حضرت فاطمه معصومه (س) همین بس که اغلب گمان می‌کنند هجرت این بانوی بزرگ اسلام، تنها از روی دل‌تنگی و شوق دیدار برادر بود که سختی راه طولانی مدینه تا خراسان را به‌جان خریدند؛ درحالی‌که این سفر بیش از آنکه دلیل شخصی داشته باشد کاملاً سیاسی و در مخالفت با حکومت عباسی انجام گرفت.

شخصیتی مانند حضرت فاطمه معصومه (س) نه‌تنها گوشه‌گیر و عزلت‌نشین نبود بلکه در بطن جامعه حضوری فعال داشت و کاملاً بر مسائل روز جامعه خود مسلط بود. مسلماً وقتی الگوی جهانی حضرت فاطمه معصومه (س) در ایران اسلامی تا این اندازه مغفول مانده است، دشمنان ما باید الگوهای بی‌هویت، پوشالی و بی‌ریشه خود را به بهترین شکل ممکن به دختران ما عرضه کنند چراکه نه رقیبی دارند و نه مانعی برای اقدام خود.

الگوی شخصیتی دختر گرامی امام کاظم (ع) در جامعه اسلامی ما الگویی آشنا نیست. وقتی مدیران فرهنگی ما تا این اندازه منفعلانه عمل می‌کنند پس نباید متعجب باشیم چگونه تولیدات فرهنگی غرب در خانه ما رسوخ کرده‌اند.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار