اشاره: بعد از موفقیت حماس و گروه های جهادی در جنگ اخیر غزه تشکیلات خودگردان با توجه به جایگاه حماس در سطح منطقه به فکر نزدیکی و ارتباط بیشتر با حماس افتاد از سوی دیگر مواضع تندی با رژیم صهیونیستی اتخاذ کرد که ارائه طرح به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک کشور مستقل و عضویت در دادگاه بینالمللی کیفری ازجمله اقدامات محمود عباس بود. در همین راستا برخی از کشورهای عربی به رایزنی با رژیم صهیونیستی پرداخته و در صدد گزینه دیگر برای جانشینی عباس هستند.
***حماس و تشکیلات خودگردان با چند چالش روبرو هستند
***ملاقات لیبرمن با چند کشورعربی
***"محمد دحلان" وابسته رژیم صهیونیستی گزینه مورد علاقه کشورهای عربی
***حماس درصدد ترمیم اشتباهات گذشته خود است
حسن هانی زاده کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص تحولات اخیر فلسطین و روابط حماس و تشکیلات خود گردان به خبرنگار بین الملل دفاع پرس گفت: بعد از جنگ 51 روزه غزه و کسب تجربه های میدانی حماس در عرصه های نظامی و امنیتی و به دست آوردن یک پیروزی درخشان برای سازمان ها و حنبش های جهادی فشارهای آمریکا علیه تشکیلات خودگردان زیاد شد و پیش از آن شکاف میان تشکیلات خودگردان و حماس موجب سوء استفاده اسراییل قرار گرفته بود.
از سوی دیگر پس ازآنکه مذاکرات سازش به بن بست کشیده شد و پیش نویس پایان اشغالگری فلسطین با وتو روبرو گشت گزینه های دیگری چون تشکیل وحدت دولت ملی روی میز قرار گرفت. از طرف دیگر محمود عباس به دادگاه بین المللی جنایی لاهه شکایت برد و در برابر طرف صهیونیستی 140 م دلار از دارایی های تشکیلات خودگردان را بلوکه کردند.
هانی زاده افزود: از این رو در حال حاضر تشکیلات خودگردان و حماس با چند چالش مواجه هستند برخی از کشورهای منطقه آشکارا با رژیم صهیونیستی رابطه برقرار می کنند در حالی که مهمترین پشتوانه برای فلسطین محسوب می شوند.
لیبرمن وزیر امورخارجه رژیم صهیونیستی اعلام می کند که با سران کشورهای عربی ملاقاتی انجام داده و برخی از این کشورها اظهار تمایل کرده که سفارت خانه اسراییل در کشورهای آنها دایر شود.
این اقدامات شرایط مثبتی برای فلسطینی ها را فراهم نمی آورد از سوی دیگر در عرصه مبارزاتی فلسطین کشورهای غربی و آمریکا و اسراییل در صدد گزینه جدیدی به جای عباس هستند و آن محمد دحلان است.با توجه به اقدامات اخیر محمود عباس کشورهای عربی تلاش می کنند دحلان را بر ملت فلسطین تحمیل کنند که این حرکت یک اقدام خطرناک است چراکه او از وابستگان رژیم صهیونیستی محسوب می شود.
از این رو امکان همکاری حماس و دحلان وجود ندارد و حضور همسر دحلان در غزه یک همکاری تاکتیکی به حساب می آید. حماس 7 سال است که در خارج از فلسطین به سر می برد و در کشورهای اروپایی زندگی می کند و ارتباطات نزدیکی با السیسی و مقامات سعودی دارد و امیدوار هستند شرایطی فراهم شود که دحلان با اسراییل مذاکراتی را انجام دهد.
وی درخصوص تشکیل دولت وحدت ملی فلسطین گفت: تشکیلات خود گردان پس از آنکه دستاوردی از مذاکره با اسراییل به دست نیاورد و در عوض حماس در جنگ اخیر غزه جایگاهش در سطح منطقه افزایش پیدا کرد تشکیلات خودگردان به فکر استفاده از ظرفیت حماس در به قدرت رسیدن افتاد البته حماس نیز در گذشته اشتباهاتی نیز درباره سوریه حزب الله لبنان و مصر مرتکب شدند و خود نیز به آن اعتراف کردند و متوجه شدند که کشورهای عرب منطقه چون امارات عربستان و قطر نمی توانند دوستان صادقی برای حماس باشند از این رو در صدد ترمیم اشتباهات خود و بازگشت به سمت دوستان اصلی خود هستند.
انتهای پیام/ح