رئیس بخش ایران شورای آتلانتیک:

تفسیر آمریکا از قطعنامه ۲۲۳۱ بحث برانگیز است/ ترامپ پیروز شود انعطاف بیشتری در قبال ایران خواهد داشت

«باربارا اسلاوین» معتقد است که تفسیر دولت آمریکا از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به حدی بحث برانگیز است که حتی متحدان واشنگتن نیز این تفسیر را قبول ندارند.
کد خبر: ۴۰۵۹۴۵
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۴ - 15July 2020

تفسیر آمریکا از قطعنامه ۲۲۳۱ بحث برانگیز است/ ترامپ پیروز شود انعطاف بیشتری در قبال ایران خواهد داشتبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، کشمکش آمریکا با اعضای شورای امنیت سازمان ملل بویژه اعضای دائم آن برای تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد و در این راه واشنگتن تمام ابزارهای خود را به کار گرفته و حتی به سراغ کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نیز رفته است.

موضوع لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران در اکتبر ۲۰۲۰، یکی از مفاد موجود در برجام است و نکته عجیب در این میان آن است که کشورهای اروپایی حاضر در برجام با وجود حمایت لفظی از این توافق و با توجه به آنکه لغو این تحریم‌ها یکی از معدود منافع باقی مانده در برجام برای ایران است، تلاش چندانی برای منصرف کردن آمریکا از پیگیری این پیش‌نویس انجام نمی‌دهند و حتی رفتار آنها به گونه‌ای است که از اقدامات آمریکا نیز حمایت می‌کنند.

هر چند کشورهای اروپایی با روی کار آمدن ترامپ و اقدامات او علیه توافقات بین‌المللی به این نتیجه رسیده‌اند که باید وابستگی خود به ایالات متحده را کمتر کرده و مستقل شوند اما با این وجود تلاش قابل توجهی در این راستا از سوی آنها انجام نمی‌شود و در موضوعات حساسی که می‌توانند کسب استقلال از آمریکا را آغاز کنند باز هم به گونه‌ای عمل می‌کنند که دنباله روی آنها از واشنگتن را به تصویر می‌کشد.

«باربارا اسلاوین» رئیس گروه ایران در اندیشکده شورای آتلانتیک آمریکا در گفت‌وگویی به تحلیل رفتار کشورهای اروپایی با ایران و آمریکا و پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی ایالات متحده پرداخته است که در ادامه می‌خوانید:

«اسلاوین» روزنامه نگار مشهور آمریکایی و عضو ارشد شورای آتلانتیک است. او در حال حاضر، با رسانه‌های معتبری همچون واشینگتن پست و المانیتور همکاری دارد، اسلاوین که تاکنون ۹ بار به ایران سفر کرده، در سال ۲۰۰۷، کتابی تحت عنوان «ایران، آمریکا و راه مارپیچ به سوی درگیری»، منتشر کرد.

به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد که به توافق هسته‌ای ایران و کشورهای ۱+۵ رسمیت داد تحریم‌های تسلیحاتی ایران در اکتبر سال جاری میلادی به پایان می‌رسد اما با این وجود آمریکا با آماده کردن پیش‌نویس قطعنامه‌ای در حال فشار آوردن بر شورای امنیت سازمان ملل جهت تمدید این تحریم‌هاست. دلیل اصلی مخالفت واشنگتن با کم شدن تحریم‌ها علیه ایران چیست؟

دولت ترامپ در این رابطه به نقش این قطعنامه از سوی ایران اشاره کرده و برای مثال ارسال موشک به حوثی ها و حزب الله لبنان را مورد اشاره قرار داده و می‌گوید اینکه اجازه بدهیم تحریم تسلیحاتی ایران به پایان برسد منجر به تهاجمی‌تر شدن سیاست‌های ایران در منطقه می‌شود.

معتقدم دولت ترامپ به دنبال ضعیف‌تر کردن برجام تا حدی است که دولت بعدی آمریکا به سختی بتواند این توافق را احیا کند.

سه کشور اروپایی حاضر در برجام گفته‌اند که از تلاش‌های آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران حمایت نمی‌کنند. با توجه به صحبت‌هایی که شد آنها چگونه این کار را انجام خواهند داد؟

دولت ترامپ قطعنامه ۲۲۳۱ را به گونه‌ای تفسیر می‌کند که بتواند مدعی شود هنوز می‌تواند در خصوص بازگشت تحریم‌ها (snapback) حتی در شرایطی که از برجام خارج شده اعلام نظر کند. این یک تفسیر بحث برانگیز است که حتی متحدان آمریکا آن را رد می‌کنند.

جو بایدن اعلام کرده که اگر در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا به پیروزی برسد در صورتیکه ایران به تعهدات خود بازگردد آمریکا نیز به تعهدات خود در برجام باز می‌گردد. این بهترین راه برای کنترل برنامه هسته‌ای ایران و از میان برداشتن تحریم‌ها از روی این کشور است.

شما به شرایطی که در صورت پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا برای برجام رخ می‌دهد اشاره کردید، اما اگر در انتخابات ماه نوامبر ترامپ به پیروزی برسد و برای چهار سال دیگر نیز رئیس جمهور آمریکا باشد چه اتفاقی برای این توافق رخ می‌دهد؟

فکر می‌کنم شانس پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا خیلی کم باشد. با این وجود اما اگر او در این رقابت پیروز شود به احتمال زیاد در دوره دوم ریاست جمهوری خود انعطاف پذیری بیشتری درباره مسائل ایران خواهد داشت.

منبع: مهر

انتهای پیام/ 341

نظر شما
پربیننده ها