به گزارش خبرنگار دفاعپرس از یاسوج، شهيد «عینالله دهرابپور» در سال 1345 در شهرستان بويراحمد متولد شد و در سومین روز از مرداد سال 1362 در عمليات والفجر دو به درجه رفيع شهادت نايل آمد. به مناسبت سالروز شهادت شهید دهرابپور، به مرور وصیتنامه این شهید والامقام میپردازیم.
شهید دهرابپور در بخشی از وصیتنامه خود خطاب به پدرش نوشته است:
خدمت پدر بزرگوار و دلسوزم سلام. سلام ناقابل مرا بپذیر. امیدوارم که تاکنون فرزند خوبی برای شما بوده باشم. اگرچه خود میدانم که نبودهام. سلامتی پدرم را از درگاه خداوند متعال خواهانم و امیدوارم که پیوسته شاد و مسرور باشید و همیشه در حال ذکر و نیایش پروردگار باشی تا شاید از این راه تسکین قلب پیدا کنی.
پدرم! همیشه در دعایمان برایت دعا میکنم تا آمرزیده شوی. امیدوارم که از این به بعد یک انقلاب و تحول شگرف و دیدنی در شما به وجود بیاید و آنچنان در فکر خدا و اسلام باشید که با نثار جان تمام فرزندانت، کوچکترین ناراحتی به خود راه ندهی. پدر! تصمیم دارم که پس از یک و نیم سالی که از این جنگ تحمیلی میگذرد به جبهه روم و معقتدم که خیلی به خودم ظلم کردهام و خیلی دیر شده است. به هر حال ای پدرم! خدا همیشه بندگان را مورد آزمایش قرار میدهد تا از میان آنان بهترین را انتخاب کند. قحطی، گرسنگی، نقص عضو و اموال و انفس و از بین رفتن ثمرات و ...، جنگ، صلح و ... همگی اینها آزمایش هستند که خدا در میان این آزمایشها، بندگان خاص خود را بر میگزیند.
هم اکنون صدام تکریتی جنگ را بر ما تحمیل کرده است و یک آزمایش بزرگی است، پس باید درست امتحان دهی تا از این آزمایش موفق در بیایی. بنابراین از رفتن من به جبهه ناراحت نباش. در درجه دوم، ای پدرم! به خدا فرزندان انسان همگی اماناتی هستند که خداوند به آنها عطا کرده است و انسان واقعی و مسلمان کامل کسی است که این امانتها را به درستی به صاحب اصلی آن برگرداند. اکنون موقع آن رسیده که خدا از شما طلب امانت کرده، پس ای پدر نازنین! ای دلسوز فرزند! امانت خود را با راحتی تمام با دلی شاد و چهرهای خندان ادا کن و به صاحبش بازگردان. باشد تا رستگار شوی.
ای پدرم! مثل کوه استوار باش و مثل کوه مقاومت کن و آن چنان بر علیه دردها و رنجها قیام کن که در زمره بندگان خاص الهی قرار گیری. چند تا وصیت برای پدر عزيزم دارم:
1- همیشه به ذکر و نیایش پروردگار مشغول باش. با حالات خاص نمازها را بخوان و سعی کن معنی و مفهوم نماز را درک کنی. در غير ماه رمضان هم روزه بگیر و سعی کن در ماه رمضان اگرچه روزه هستی کمتر خرج کنی و اضافی را به فقیران و نيازمندان عطا نمایی.
2- درجه سازگاریات را با افراد خانواده بالا ببر. همیشه با آنان صحبت کن، نصیحت کن و بچهها را طوری تربیت کن که آیندهسازان انقلاب باشند.
3- با تمام فامیل دوستی داشته باش و سعی کن با همه آنها روابط حسنه یکسان داشته باشی. همسرانی برای برادرانم معرفی كن که خود و خانوادهشان افراد شایستهای باشند. خواهرانم را نيز با افراد شایسته تزويج كن.
4- در فکر مادیات زیاد نباش و از همه مهمتر، خمس، زکات و احکام اسلامی را به درستی رعایت کن. به معنویات بیشتر عنايت کن، در محافل قرآنی وارد شو تا برایت قرآن بخوانند و معنی کنند و بنده خاصی از بندگان خالص خدا باش.
5- در مقابل سختیها مثل کوه باش و در مقابل شادیها خويشتنداری نشان ده و مسائل مادی زیاد تو را خشنود نسازند. به هر حال خودت را بساز، افراد خانوادهمان را بساز و برای من عاصی دعا کن و فرزند گنهكارت را حلال کن. اگر ناراحتی از من دیدی مرا ببخش و همیشه برایم دعای آمرزش کن.
این شهید والامقام در بخش دیگری از وصیتنامه خود خطاب به مادرش نوشته است:
و اما مادرم! آرام باش. مثل کوه استقامت کن تا در پیشگاه خدا روسفید باشی. از دوری من اصلاً ناراحت نباش. اگر خدا راضی باشد و شهید شدم، دوست دارم مثل بقیه مادران شهيد شاد باشی و برايم نماز شکر بخوانی. میدانم که با نبودنم زیاد ناراحت میشوی ولی ای مادر! تو را به خدا خودت را کنترل کن، به حضرت زينب فكر كن كه همه عزيزانش را در راه امام و مولايش از دست داد. به ام البنين بينديش كه چهار فرزندش را فدايی اسلام عزيز كرد. سپاسگزار پروردگار باش و از اینکه خداوند فرزندی مثل من را به تو ارزانی داشته؛ که جانم را فدای اسلام میکنم، شاد باش.
به هر حال مادرم! از تو حلالیت میطلبم و میخواهم که شیر پاكت را حلالم کنی، اگرچه در پهنه اين عمر، زیاد تو را ناراحت کردهام، تو را به خدا مرا ببخش. و ای مادر! همیشه دعای آمرزش تو را از خدا دارم و همیشه دعا میکنم که تا شما را نیامرزد از دنیا نبرد. ای مادرم! کوه باش و چون کوه استوار و مقاوم باش و آن چنان مقاوم باش که دردها و زجرهای این دنیا باعث نشود که تو از نام و یاد خدا غافل بمانی و به هر حال ای مادر دلسوزم! تمام نصایحی را که برای پدرم گفتم به شما نیز میگویم: با بچههایت خوب باش و آنچنان آنها را تربیت کن که در پیشگاه خدا شرمسار نباشی. آنها را فدائیان اسلام بار بیاور و مربی خوبی برای آنها باش. با خواهران و عروسها همیشه در صلح و صفا باش. آنها را نیز برای تربیت فرزندان آینده اسلام تربیت کن. نمازهای مستحبی را هم به جای آور. در جایی كه پشت سر ديگران صحبت میكنند، توقف مكن. مگذار كسی در مسائل شخصی اقوام دخالت كند. بيشتر از آن كه در انديشه ماديات باشی به فکر معنويات باش. به فکر قبر و مردن و خدا و پیامبر و ... باش.
شهید دهرابپور همچنین خطاب به خواهرش نوشته است:
و در آخر تو ای خواهرم! با سنگر حجابت، مشت محکمی به دهان یاوهگویان بزن و زینبوار پیامآور خون شهیدان باش. از این که برادری از پيشتان میرود ناراحت نباشید و شکر کنید كه تا ابد ميهمان پيامبر خاتم و ائمه اطهار عليهمالسلام است و بیشتر به فکر اسلام و ایران بیفتید. سعی کنید فرزندانی همچون شهداء به جامعه تحویل دهید. ای خواهرم! شخصیت تو، وقار تو، در حجاب و اسلامی بودن تو است. خودت را بساز، حجابت را نگه دار و به وسیله این سنگر دشمنان را محو کن.
خواهرم ثریا! مختار را بزرگ کن و او را مثل پدرش تربیت کن و تنها نیتت این باشد که او در آینده فرزندی رشيد برای اسلام عزيز گردد.
به هر حال خواهرانم را نیز وصیت میکنم؛ آهیجان، آبی جان، ثریا، سکینه، زلیخا و صدیقه که با خانوادهمان بسازید. با هم دوست باشيد و دشمن نباشید. احترام آميز با هم روبرو شويد. سوگند به مقدسات نخورید. کار خانه و زندگی را به درستی انجام دهید و گوشهای شنوايی برای پدر و مادر و برادرم باشيد. قرآن زیاد بخوانید. دعا زیاد بخوانید. هر شب جمعه دعای کمیل بخوانيد. نمازهای يوميه را سر وقت بخوانید. روزههايتان را کامل بگیرید و مگذاريد غيبت و گناه در آن راه يابد. نمازهای مستحبی را بخوانید به خصوص نماز شب را.
این شهید والامقام همچنین خطاب به برادرانش نوشته است:
و سرانجام، صورت برادران خوبم را میبوسم و از پدر و مادر و خانواده گرامی میخواهم آنها را فرزندان اسلام بار بیاورید، آنها را فدایی امام بار بیاورید. با شهید شدن من بسیار نیرو بگیرید و به ياد داشته باشيد كه: «مپنداريد آنها كه در راه خداوند كشته شدهاند، مردهاند، كه زندهاند و در نزد پروردگارشان روزی دارند.» نکند خدای ناخواسته ناراحت شوید و ناشكری نشان دهيد كه عيناللهتان را با اين گونه رفتار كاری نيست. باز میگویم: بیشتر به فکر مسائل انقلاب باشید تا فقدان فردی چون من در ميان افراد خانواده.
در پایان، تمام اقوام را سلام برسانید و از همگی اقوام میخواهم دعایم کنند و به خوبی خودشان مرا ببخشند. من هم دعاگوی آنها خواهم بود.. از مادر بزرگوارم حلالی شیر میطلبم. از پدر ارجمندم میخواهم از من راضی و خشنود باشد. از خواهران و برادران عزيزم میخواهم مرا ببخشند. مرا دعا کنید، باشد که همگی مورد لطف و عنایت خداوند قرار گیریم.
انتهای پیام/