به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، تحمیل شکست بر تروریستهای تکفیری حاضر در سوریه و عراق که با حمایت مالی و لجستیکی آمریکا و اسرائیل و آلسعود سر برآورده بودند، بدون تشریک مساعی و همدلی نیروهای جبهه مقاومت از کشورهای مختلف میسر نبود.
رزمندگان جبهه مقاومت هنگامی که خطر مشترک تروریستهای تکفیری را دریافتند، از سوریه و عراق و ایران و لبنان و افغانستان و پاکستان و سایر کشورها دور هم جمع شدند و با تشکیل لشکرها و تیپهای مختلف، به مقابله با تروریستها پرداختند.
در این گزارش به بررسی دو گروه از رزمندگان جبهه مقاومت میپردازیم که طی سالیان گذشته خبرهای رشادت و دلاوریهای آنها در صدر اخبار پیروزیهای جبهه مقاومت قرار داشته است.
فاطمیون
«همینقدر بدانید که بنده حقیر به شما افتخار میکنم». این جملهای است که حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در جریان دیداری که نوروز سال ۹۶ در مشهد مقدس با خانوادههای شهدای فاطمیون داشتند، خطاب به این خانوادهها بیان کردند.
حدود ۴۰ سال پیش، همزمان با اشغال ده ساله افغانستان از سوی نظامیان اتحاد جماهیر شوروی، گروهی از شیعیان افغانستانی تصمیم گرفتند با یادگیری و آموختن دورههای نظامی فشرده، هسته اولیه یک گروه «چریکی نظامی» را با عنوان سپاه محمد (ص) تشکیل دهند.
هدف از تشکیل این گروه نظامی مبارزه در دو جناح بود؛ یکی مقابله با اشغالگری شوروی در افغانستان و دیگری مبارزه با طالبان و تفکرات التقاطی این گروه.
تعداد اعضای گروه نظامی سپاهیان محمد (ص) در آن زمان به دلیل شرایط حاکم بر افغانستان، دائما در حال نوسان بود؛ گاهی به ۱۰۰ نفر و گاهی هم به ۲۵۰ نفر میرسید و به تدریج با بیشتر شدن نفرات این گروه «تیپ سپاه محمد (ص)» تشکیل شد.
عشق و دلدادگی مثالزدنی نیروهای سپاهیان محمد (ص) به امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، یکی از مشخصات بارز این تیپ نظامی بود. این دلدادگی به حدی بود که حتی بعضی از اعضای این تیپ همان کاری را انجام میدادند که رزمندگان کشورمان در دوران دفاع مقدس میکردند؛ التبه از چسباندن عکس تمثال امام خمینی (ره) بر لباس نظامی هم ابایی نداشتند.
دامنه ارادت نیروهای سپاهیان محمد (ص) به امام خمینی (ره) آنقدر بالا بود که چند ده نفر از اعضای تیپ، در زمان هشت سال جنگ تحمیلی ارتش بعث علیه کشورمان، توانستند به صورت مخفیانه و با دستکاری کردن شناسنامههایشان، در نبرد علیه صدام شرکت کنند. سپاهیان محمد (ص) در جریان دفاع مقدس، شهید و جانباز تقدیم انقلاب اسلامی ایران کردند.
پس از پایان اشغال افغانستان توسط شوروی در سال ۱۳۶۸، همچنان فعالیتهای تیپ سپاهیان محمد (ص) به صورت جسته و گریخته ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال ۸۰ با آغاز تهاجم نظامیان آمریکا به خاک افغانستان، این گروه نظامی تقریبا به صورت کامل از هم پاشید و نیروهای آن متفرق شدند.
۸ سال پیش زمانی که خبر رسید تروریستهای تکفیری در سوریه در حال جولان دادن و قتل عام شیعیان هستند، ۲۵ نفر از نیروهای افغانستانی تیپ سپاهیان محمد (ص) در ایران، بار دیگر گرد هم جمع شدند تا این تیپ نظامی را برای مقابله با تروریستهای تکفیری سوریه احیا کنند. از آنجا که تصمیم این حرکت مهم در یکی از شبهای شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) گرفته شد، بنا شد که نام تیپ از «سپاهیان محمد (ص)» به «فاطمیون» تغییر پیدا کند.
شهید «ابو حامد» اولین فرمانده تیپ فاطمیون با تقاضاها و پیگیریهای مجدانهای که از ایران داشت، نقش اصلی و اساسی را در تشکیل دوباره این تیپ و اعزام به سوریه ایفا کرد.
این ۲۵ نفر، اولین نیروهای تیپ فاطمیون افغانستان لقب گرفتند که برای مبارزه با تروریستهای تکفیری عازم سوریه میشوند. اعضای تیپ به محض ورود به سوریه با نیروهای کتائب سیدالشهدا (ع) عراق تجمیع و در اطراف زینبیه و در جوار مرقد مطهر حضرت زینب کبری (س) مستقر شدند و به دفاع از حرم اهل بیت (ع) پرداختند.
پس از گذشت مدتی از این حضور، با پیوستن شیعیان افغانستانی مقیم سوریه به فاطمیون، این تیپ کمکم از کتائب سیدالشهدا (ع) مجزا و به عنوان یک تیپ مستقل علیه تروریستهای تکفیری وارد عمل شد.
قطعه ۵۰ گلزار شهدای بهشت زهرا (س) گواهی بر ایثارگریهای شیعیان افغانستانی در سوریه و در مسیر دفاع از حریم اهل بیت (ع) است. به تدریج و با اعلام خبر شهادت هر یک از نیروهای فاطمیون در سوریه، موجی از شیعیان افغانستانی در ایران برای ثبتنام در این تیپ اقدام میکردند. آمار ثبتنامها، گزینشها و پذیرشها که از ۳ هزار نفر عبور کرد، تیپ فاطمیون به لشکر فاطمیون تغییر نام پیدا کرد.
پس از شکستهای پیدرپی و عقب نشستن تروریستهای تکفیری در سوریه، تیپهای مختلف لشکر فاطمیون برای اجرای مرحله «تثبیت خاک» در شهرهای مختلف سوریه مستقر شدند و این حضور همچنان نیز ادامه دارد.
سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی طی دیداری که در سال ۹۵ با خانواده شهید علیرضا توسلی (ابوحامد) داشت، گفته بود: «فاطمیون یک کوثر، یک خیر ارزشمند نه تنها برای مسلمانان در اینجا، بلکه برای کل جهان اسلام است. مجاهدتهای رزمندگان فاطمیون خاک مظلومیت را از چهرهی افغانستانیها زدود. فاطمیون منشا تحول در جامعهی ما هم شدند».
اما دامنه خدمت فاطمیون به مردم مسلمان، محدود به سوریه نیست. در ایام نوروز سال ۹۸ هنگامی که چند شهر کشورمان درگیر سیل بود و زندگی عادی مردم این شهرها دچار اختلال شده بود، چندین گروه از نیروهای لشکر فاطمیون با حضور در مناطق سیلزده کشور به خصوص در پلدختر و معمولان لرستان، به مدت چندین روز به خدمترسانی به سیلزدگان پرداختند.
جابجایی و انتقال لوازم مورد نیاز مردم، خالی کردن آب و گِلولای از سطح منازل و معابر و اهدای بستههای آشامیدنی و خوراکی، از جمله اقدامات گروههای مختلف لشکر فاطمیون در مناطق سیلزده پلدختر لرستان بود.
زینبیون
«زینبیّون خیلی خوب میجنگند؛ خیلی خوب مجاهدت میکنند. سلام من را به پدرها و مادرها و خانوادههایشان برسانید». این جملات بخشی از سخنان مقام معظم رهبری خطاب به خانواده یکی از شهدای مدافع حرم در تاریخ ۱ آذر ۱۳۹۵ بود.
۸ سال پیش زمانی که خبر رسید تروریستهای تکفیری در سوریه در حال جولان دادن و قتل عام شیعیان هستند، طلاب و جوانان پاکستانی بسیار زیادی برای دفاع از حرم اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در سوریه قصد رفتن به سوریه و جنگیدن با تروریستهای تکفیری کردند که البته به علت حساسیتها و تمرکز سرویس اطلاعاتی پاکستان بر روی شیعیان، این امکان برای آنها به راحتی فراهم نبود.
در همین حال عدهای از جوانان پاکستانی که در ایران حضور داشتند و اتفاقا بخش قابل توجهی از آنان را طلاب تشکیل میدادند، تصمیم گرفتند در زمستان سال ۹۲ اجتماعی را در تهران برپا کنند. سرانجام برگزاری این اجتماع، شکلگیری هسته اولیه و ۲۴ نفره «زینبیون» برای دفاع از حرم اهل بیت (ع) بود.
چند هفته بعد در آغاز سال ۹۳، اولین گروه از رزمندگان زینبیون موفق شدند خود را به سوریه برسانند و با تروریستهای تکفیری مبارزه کنند. پس از این اعزام، داوطلبان پاکستانی برای حضور در جبهه مقاومت به سرعت زیاد شدند. این درخواستها آنقدر زیاد شد که استعداد تیپ زینبیون در مدت زمان کوتاهی به استعداد یک لشکر رسید و از آن پس همه این گروه را با عنوان لشکر زینبیون شناختند.
لشکر زینبیون در عملیاتهای آزادسازی و تثبیت مناطق «حلب»، «نبل و الزهرا»، «تدمر»، «حما» و حاشیه دمشق، حضور تاثیرگذاری داشتند و دهها شهید را تقدیم کردند. حضور زینبیون در جبهه مقاومت، در ۴ قالب «رزمنده»، «روحانی»، «پزشک» و «بهیار» تعریف میشد.
امروز گلزار شهدای قم مدفن بسیاری از شهدای دو لشکر محبوب «زینبیون» پاکستان و «فاطمیون» افغانستان است. سختگیریهای دولت پاکستان طی سالیان گذشته در رابطه با شیعیان به خصوص مدافعان حرم پاکستانی آنقدر شدید بود که امکان بازتاب رسانهای شهادت و تشییع شهدای زینبیون چندان میسر نبود.
رزمندگانی که شهرت اصلی خود را از مجاهدتها و سلحشوریهای مثالزدنیشان در میان رزمندگان جبهه مقاومت به دست آورده بودند. مشهور است که در بسیاری از اوقات، انجام سختترین قسمتهای جنگها و عملیاتها بر عهده رزمندگان زینبیون پاکستان سپرده میشد.
اعتماد و اطمینان فرماندهان جبهه مقاومت به عملکرد لشکر زینبیون آنقدر بالا بود که نبرد پایانی و تعیینکننده با داعش در سوریه که منجر به نابودی این شجره خبیثه شد، به فرماندهی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و با دلاوری و خطشکنی نیروهای زینبیون در منطقه البوکمال انجام شد.
ناگفته نماند که بهمن ماه سال ۹۷ وزارت خزانهداری آمریکا نام لشکرهای «زینبیون» و «فاطمیون» را در فهرست تحریمهای خود قرار داد. لشکر زینبیون در واکنش به این تحریمها در بیانیهای خطاب به دولتمردان آمریکایی اعلام کرد: «حتما اخبار نحوه مبارزه و خوب جنگیدن لشکر زینبیون در دفاع از حرم اهل بیت (ع) به گوشتان رسیده است. پس بدانید در قاموس فرهنگ مبارزاتی اسلام ترس و تهدید معنا ندارد و تصمیمات و نگاههای خباثتآمیز آمریکا و اذنابش باعث وحدت و انسجام جبهه اسلام خواهد شد و آمادگی سربازان فدایی امام خامنهای (مدظلهالعالی) برای دفاع از اسلام و ارزشهای اسلامی را بیشتر خواهد نمود».
منبع: میزان
انتهای پیام/341