به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، شهید محمدعلی صفا در همان سالهای جوانی علاقه، توانمندی و مهارت زیادی در رشتههای مختلف ورزشی رزمی از جمله کاراته و کونگفو داشت و از روحیه قوی برخوردار بود. او معتقد بود که همه کسانی که ایرانی هستند؛ باید به کشور خود خدمت و از آن دفاع کنند. محمدعلی بر پایه همین توانمندی و اعتقادات در دی ماه ۱۳۴۳ وارد ارتش شد.
ارتش برای تشکیل یک یگان کماندویی دریایی در حال جذب نیروی ورزیده و قوی از بین کارکنان ارتش بود؛ لذا از افراد قوی ارتش دعوت به عمل آمد تا در آزمون ورودی پایگاه کماندویی نیروی دریایی شرکت کنند و با توجه به این که محمدعلی از فیزیک بدنی قوی برخوردار بود و علاقه زیادی به فعالیتهای سخت و رزمی داشت؛ در آن آزمون شرکت کرد. حدود ۲۵۰ نفر از یگانهای ارتش در دوره انتخابی شرکت کردند و دورههای سخت و فشرده کماندویی در ایران که مربیان این افراد از فرماندهان پایگاه رویال مارین انگلستان بودند پس از ۱۸ ماه به اتمام رسید و محمدعلی به عنوان نفر برتر در انجام عملیاتهای ویژه انتخاب و به همراه هشت نفر دیگر برای ادامه دورههای آموزشی تخصصی کماندویی به پایگاه کماندویی رویال مارین انگلستان (پایگاه موشهای صحرا) اعزام شد و و توانست علاوه بر دورههای تخصصی تارزان کورس، پریدن از ارتفاعهای بلند آبشار و کوه و دورههای رزمی، مدرک تخصصی S.P.S شکار تانک را از آن پایگاه دریافت کند.
صفا پس از اتمام دورههای مختلف تخصصی کماندویی در قدم اول در پایگاه تکاوران نیروی دریایی ارتش در بوشهر به عنوان مربی و استاد، به تعلیم و تربیت کماندوهای دریایی پرداخت و در روزهای اول پیروزی انقلاب که کشور شرایط خاصی داشت و افراد ضدانقلاب در گوشه و کنار، آشوبگری میکردند؛ محمدعلی نیز همگام با مردم انقلابی به دفاع از انقلاب پرداخت.
در روز ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ ارتش بعث عراق به ظرفیت ۲ لشکر تانک و با تمام تجهیزات، به خرمشهر حمله کرد و نیمی از خرمشهر را به اشغال خود درآورد. در این هنگام محمدعلی به همراه سایر کماندوهای نیروی دریایی بوشهر با رشادت و جان فشانی و در حالی که تعداد نفرات آنها کمتر از یک دهم لشکر عراق بود توانست ۱۶۴ تانک از تانکهای افسانهای (t ۷۲ - t ۷۴) که در اختیار لشکر عراق قرار داشت را به تنهایی منهدم کند و به کمک نیروهای خود ارتش عراق را به عقب براند و به علت خسارت سنگینی که کماندوهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی به لشکر تانک صدام وارد آوردند بعد از اشغال خرمشهر، صدام متجاوز، خرمشهر را گورستان لشکر تانک خود نامید.
محمدعلی صفا در ۱۲ مهر ۱۳۵۹ بر اثر انفجار خمپاره و اصابت ترکش به درجه رفیع شهادت نائل آمد. پس از اعلام خبر شهادت شهید محمدعلی صفا نامه تسلیتی از طرف پایگاه کماندویی رویال مارین انگلستان برای خانواده صفا ارسال شد که در آن نامه اعلام کرده بودند به خاطر شهادت محمدعلی صفا مدت سه روز پرچم این پایگاه نیمه برافراشته بوده است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ 341