کتابخانه «روح‌الله رجایی» افتتاح شد/ دعایی: مردم و انقلاب دغدغه مرحوم رجایی بودند

مراسم افتتاحیه کتابخانه مرحوم روح‌الله رجایی امروز با حضور مسئولان فرهنگی و سیاسی کشورمان در بوستان شقایق برگزار شد.
کد خبر: ۴۰۹۳۷۰
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۴ - 05August 2020

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، مراسم افتتاحیه کتابخانه روح‌الله رجایی صبح امروز با حضور مسئولان فرهنگی و سیاسی کشورمان در بوستان شقایق برگزار شد.

ناصری: نام‌گذاری کتابخانه‌ای به نام مرحوم روح‌الله رجایی بزرگداشت یک جریان و فرهنگ است

هادی ناصری مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران در مراسم افتتاحیه این کتابخانه اظهار داشت: آنچه امروز باعث شد یک کتابخانه را به نام یکی از فعالان عرصه رسانه نام‌گذاری کنیم، صرفاً خصوصیات فردی آقای رجایی نبود، این نام‌گذاری به نوعی تکریم و بزرگداشت یک جریان و فرهنگ است، آن هم فرهنگ فعالیت‌های جدی و توجه به احوال مستضعفان، جریانی که در کنار تعهد و تخصص در حوزه کاری توجه ویژه‌ای به امور داشت و فعالانه به موضوع محرومین و مستضعفین پرداخته و آن را وظیفه خود می‌دانست.

وی افزود: مرحوم روح‌الله رجایی یکی از آن افراد بود، از این رو وظیفه ماست همواره این جریان را تکریم و ترویج کنیم.

ناصری ضمن اشاره به ۱۷ مرداد روز خبرنگار اظهار داشت: تصمیم گرفتیم در آستانه روز خبرنگار، کتابخانه‌ای مزین به نام یکی از اهالی رسانه شود. او در حوزه کاری خود شناخته شده بود و محبّ اهل بیت (ع) بود، ان‌شاءالله فعالیت کتابخانه از امروز رنگ و بوی دیگری خواهد داشت.

دعایی: مردم و انقلاب برای مرحوم رجایی با اهمیت بود

در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات در سخنانی اظهار داشت: خداوند وعده کرده است کسانی که در مسیرش باشند و عمل صالح انجام دهند، قلب‌ها را نسبت به آنها مملو از صفا و مودت می‌کند. بنده لیاقت نداشتم خیلی با مرحوم رجایی همنشین و همدم باشم، اما به دلایلی گاهی زیارتشان می‌کردم. ما هم‌محله‌ای بودیم؛ یعنی روزنامه جام جم و اطلاعات هر دو در میرداماد قرار دارد و گه‌گاه در مسجد محل (مسجد الغدیر) یکدیگر را می‌دیدیم.

وی گفت: بنده اگر مجالی داشته باشم نماز را به جماعت در این مسجد اقامه می‌کنم. از سوی دیگر دوستان جام جم هم اگر مجالی داشته باشند به نماز اول وقت مسجد می‌آیند. مرحوم رجایی را بارها در مسجد دیده بودم، انسانی متواضع،‌ خندان،‌ صمیمی، بی‌آلایش بود و در مسیر خدمتی که انتخاب کرده بود که سرانجامش در جام جم رقم خورد، مردمی و انقلابی عمل کرد فارغ از خط و خطوط و تنها آنچه برایش اهمیت داشت مردم و انقلاب بودند.

حجت‌الاسلام دعایی گفت: من افتخار می‌کنم از اینکه بگویم همکار روح‌الله رجایی بودم اما در سنگری دیگر، او شایسته این حق‌شناسی بود و امیدوارم از این ماجرا پند بگیریم که اگر خوب حرکت کنیم و صداقت داشته باشیم،‌ پس از آنکه ما رفتیم به ما پاداش نیک خواهند داد.

حسین سروری معاونت سیاسی، اجتماعی فرماندار تهران در بخشی از این مراسم پیام عیسی فرهادی فرماندار تهران را قرائت کرد.

خاطره‌ای از مرحوم رجایی در سفر به جام جهانی روسیه

براساس این گزارش محمدعلی قندهاری نیا مدیرعامل مؤسسه جام‌جم با تشکر از نهاد کتابخانه‌ها و حسن‌سلیقه جهت درج نام مرحوم رجایی روی یک کتابخانه گفت: امروز صفحه‌ای که یادگار آقا روح‌الله در روزنامه بود و هفته‌ای یکبار با عنوان همسایه منتشر می‌شد، همچنان منتشر می‌شود. او در این بخش دو یا سه خانواده گرفتار خاص را معرفی می‌کرد تا افرادی که می‌توانند نیازهایشان را رفع کنند و واسط خیر می‌شد. ما نیز وظیفه خود می‌دانیم این بخش را در جام‌جم داشته باشیم و آن را ادامه دهیم.

وی با بیان یک خاطره از مرحوم رجایی گفت: او علاقه فراوان به خانواده‌اش داشت. هم‌زمان با جام جهانی روسیه به این کشور سفر کرده بود. در آن زمان شهاب‌الدین فرزند او به تازگی متولد شده بود و روح‌الله برای کاستن از دلتنگی‌اش پتوی نوزادی شهاب‌الدین همراهش به روسیه برده بود و در تمام مراحل سفر آن را همراه خود داشت. او با بوی عطر نوزادش حالش را روبراه می‌کرد. ان‌شاءالله روح او با سیدالشهداء محشور باشد.

رجایی پدر مرحوم روح الله رجایی در بخشی از این مراسم، ضمن اشاره به اتفاقات تاریخ اسلام، آن را مملو از حوادث درس‌آموز خواند و گفت: روح‌الله ما جزو اصحاب رسانه بود، اما یک فرهنگ، منطق و اصولی که بر آن تأکید داشت اینکه در مسیر ولایت و امامت حرکت کنیم.

وی افزود: گاهی مال و فرزند می‌تواند فتنه و گاهی می‌تواند موجب عزت باشد، اما اگر از آنها استفاده مناسب نشود، وبال گردن خواهد بود.

وی در پایان با ابراز تأسف اظهار داشت: مرگ پسر مقابل پدر بسیار سخت است، اما ما خودمان را با تاریخ عاشورا تطبیق می‌دهیم تا کمی آرام شویم.

در ادامه حامد عسگری از شاعران و همکاران مرحوم رجایی گفت: یک اتفاقاتی گاهی رخ می‌دهند، همانند دندانی که انسان می‌کشد و جای خالیش آزار دهنده است، روح انسان را آزار می‌دهد. رفتن روح‌الله هم یکی از این اتفاقات بود. دیروز عصر به یکی از رفقا می‌گفتم دیگر چیزی بنده و دوستان روح‌الله را اذیت نخواهد کرد. خدا را شاکریم نام روح‌الله با کتاب و کتابخوانی و کلمه جوش خورده است و ان‌شاءالله اتفاق مبارکی که افتاده و هر کتابی که به امانت گرفته می‌شود حسنه‌ای برای روح‌الله باشد. او در ادامه غزلی برای همکار درگذشته‌اش خواند.

رمضانی: وجود روح‌الله رجایی با اهل بیت(ع) گره خورده بود

مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این مراسم گفت: آقای علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از روز اولی که ایده مجدانه این طرح و نامگذاری نام مرحوم رجایی کلید خورد پیگیر ماجرا بوده و امروز نیز علاقمند به حضور بود، اما به واسطه کاری که پیش آمد نتوانست در این مراسم حاضر شود.

وی گفت: آقای رجایی را دورادور می‌شناختم به عنوان یک رفیق امام حسینی (ع) او را می‌شناختم. هر برنامه و مراسمی از بدو بیماری ایشان، همه پیوند با اهل بیت (ع) داشت و حتی اربعین ایشان نیز این‌گونه است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: کتابخانه پایگاه خدمات اجتماعی است که در سراسر کشور خدمت‌رسانی می‌کند. تلاش کردیم در منطقه‌ای که پیگیری‌های او انجام می‌شده، این کتابخانه نامگذاری شود تا تلاش و منش ایشان در زندگی را تکثیر و به کار بگیریم، زیرا برخی شخصیت‌ها به خاطر وجودشان و محبت اهل بیت (ع) بودن در زمان حیات وجودشان یک برکت و در زمان رحلت، رفتن‌شان صدقات جاریه است و روح‌الله رجایی شامل وجود و رفتن بابرکت بود.

در این مراسم که با حضور خانواده مرحوم روح‌الله رجایی در بوستان شقایق برگزار شده کتابخانه‌ای که تا پیش از این در این بوستان قرار داشت و به تازگی نوسازی و بروز رسانی شده به نام این خبرنگار نام نهاده شد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها