به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «برایان هوک»، مسئول اقدام آمریکا علیه ایران اخیرا دست خالی این سمت را واگذار کرد.
وی که دو سال در این مسئولیت حضور داشت، سعی بسیاری انجام داد تا بتواند با سیاستهای اعمالی علیه ایران، آمریکا را به اهداف خود برساند، اما موفق نشد.
دلیل اصلی شکست سیاستهای آمریکا و «برایان هوک» که بسیار تند و خصمانه بود، سیاست ادامه مقاومتی است که ایران در مقابل اقدامات نهادی که وی مسئولیت آن را بر عهده داشت، بود.
اگر ایران کوچکترین نرمشی از خود نشان میداد و یا ضعفی بروز میداد، «برایان هوک» از مسئولیت گروه اقدام علیه ایران استعفا نداده بود و سرخوش از پیروزی به دست آمده، حتی مدال لیاقت را از ترامپ دریافت میکرد.
«هوک» در روزهای پایانی مسئولیتی که داشت، سفرها و دوره گردیهای زیادی به کشورهای همسو داشت تا بتواند آنها را در زمینه تحریمهای اقتصادی، فشارهای سیاسی و جلوگیری از لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران که زمان آن نزدیک است، همراه کند، اما موفقیتی به دست نیاورد.
در این میان کشورهای اروپایی به ویژه سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان مهمترین امید آمریکا برای همراه کردن آنها در جلوگیری از لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران بودند، حتی اگر این سه کشور نیز کاملاً با این سیاست آمریکا همراه باشند، دو کشور دیگر وجود دارد که اجازه نمیدهد که خواسته غیر قانونی آنها محقق شود.
روسیه و چین صراحتا اعلام کردهاند که با تصمیم آمریکا برای ادامه تحریمهای تسلیحاتی ایران مخالفند.
با وجودی که «برایان هوک»، وظایف خود را علیه ایران به خوبی انجام داده بود، شکست سیاستهای وی در گروه اقدام علیه ایران، باعث شد تا مجبور به استعفا شود و فردی که جایگزین او شده است نیز انتظاری جز شدت فشار حداکثری از سوی «الیوت آبرامز» نمیرود.
این فرد پیش از این مسئول گروه اقدام علیه ونزوئلا بود که با اقدامات خود علیه این کشور کودتا را همراه داشت و فشارهای اقتصادی و سیاسی، شرایط دشواری را برای دولت و ملت ونزوئلا به بار آورد.
استعفای «هوک» و جایگزین شدن «آبرامز» را نباید خوشبینانه نگریست؛ «هوک» در سیاستهای خود علیه ایران شکست خورد و مجبور به استعفا شد، فردی که جایگزین او شده، شدیدتر از «هوک» عمل خواهد کرد.
با وجودی که «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا ادعا کرده «اگر در انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز شود با ایران سریعاً به توافق میرسد»، اما تغییر هوک یک پیام دیگر دارد.
تغییراتی که در دولت ترامپ انجام میشود که مرتبط با ایران است، نشانه سیاستهای سختگیرانهتر است، حتی احتمال میرود که «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا نیز مجبور به استعفا شود چرا که او نیز همچون «برایان هوک» در اقدامات خود علیه ایران موفق نبوده است، نه این که از سوی او کم کاری صورت گرفته باشد، بلکه به همان دلیلی که «هوک» مجبور به استعفا شد، «مایک پمپئو» نیز مجبور به استعفا خواهد شد.
البته با توجه به نظرسنجیهایی که در آمریکا انجام شده، «جو بایدن» از «دونالد ترامپ» درصد بالاتری را به خود اختصاص داده است و با توجه به آمار این نظرسنجیها، محافل سیاسی، رسانهها و اندیشکدههای آمریکایی، پیروزی «بایدن» را پیش بینی میکنند.
حتی اگر «ترامپ» شکست بخورد، سیاست مقاومت فعال ایران است که میتواند اقدامات آمریکا را خنثی کند و تا زمانی که این سیاست ادامه داشته باشد، رفت و آمدهای نفرات در آمریکا تأثیری در پیشرفت ایران نخواهد داشت.
مقاومت اکنون تأثیر مثبت خود را نشان داده و این پیام را میدهد که راه درستی در مقابله با آمریکا انتخاب شده است.
منبع: میزان
انتهای پیام/ 341