چهل‌سالگی سرو/ سردار کارگر مطرح کرد؛

برگزاری ۲۶ هزار و ۵۰۱ برنامه در گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس/ تلاش رسانه ملی در حوزه دفاع مقدس قابل تقدیر است

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از برگزاری ۲۶ هزار و ۵۰۱ برنامه در گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در بازه زمانی سوم خرداد تا پایان سال جاری در سراسر کشور خبر داد.
کد خبر: ۴۱۱۱۰۷
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۹ - 17August 2020

برگزاری یک هزار و ۶۱ برنامه توسط نیروهای مسلح در حوزه چهلمین سالگرد دفاع مقدسبه گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، نشست هم‌اندیشی و هماهنگی فرماندهان نیرو‌های مسلح و مدیران رسانه ملی (ویژه گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس) با حضور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، رئیس سازمان صدا و سیما، فرمانده کل ارتش، جانشین فرمانده کل سپاه، معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح، فرمانده ناجا، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، جانشین وزیر دفاع و معاونین سیما، صدا، سیاسی، امور استان‌ها، برون‌مرزی، فضای مجازی و رئیس مرکز بسیج سازمان صدا و سیما، روز گذشته در محل ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد.

در این نشست که تصمیمات مهمی برای تعامل و هم‌افزایی در حوزه دفاع مقدس، مقاومت و امور دفاعی با رسانه ملی اتخاذ شد، سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس کشور با اشاره به نقش محوری سازمان صدا و سیما در انعکاس برنامه‌های گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس اظهار داشت: در ابتدا وظیفه خود می‌دانم که از مجموعه سازمان صدا و سیما تشکر فراوان داشته باشم که واقعاً همکاری شایسته‌ای را در حوزه دفاع مقدس و راهیان نور با مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس داشته‌اند.

سردار کارگر در ادامه با ارائه گزارش اجمالی از  برنامه‌های گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس، خاطرنشان کرد:  بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس برنامه‌های گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس را از ابتدای سال جاری تا پایان سال در نظر گرفته است که از سوم خرداد تا ۲۹ اسفند را به مدت ۴۳ هفته در بر می‌گیرد.

رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس کشور با بیان اینکه همه دستگاه‌ها و نهادها اعم از دستگاه‌های دولتی و نیرو‌های مسلح در این رابطه پای کار آمده‌اند، گفت: ساختار برگزاری گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس بدین ترتیب است که شورای سیاست‌گذاری گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس متشکل از هیأت امنای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس بوده و به ریاست رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح تشکیل می‌شود؛ دستورالعمل گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در هیأت امنا تدوین، تصویب و به بخش‌های لشکری و کشوری ابلاغ شده است.

وی افزود: همچنین یک شورای هماهنگی و ستاد مرکزی گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس نیز در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس پیش‌بینی و تشکیل شده است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: در نیرو‌های مسلح تمامی معاونین هماهنگ‌کننده نیرو‌ها اعم از ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و وزارت دفاع مسئول برگزاری گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس هستند و در تمامی وزارتخانه‌ها نیز یکی از معاونین، این مسئولیت را بر عهده دارد.

سردار کارگر با اشاره به اینکه در خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مسئولیت برگزاری برنامه‌های گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس را بر عهده دارد، تصریح کرد: در استان‌های سراسر کشور استاندار و در شهرستان‌ها فرماندار مسئول ستاد گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس هستند که مدیران کل حفظ آثار دفاع مقدس استان‌ها نیز به‌عنوان دبیر در این حوزه فعالیت می‌کنند.

رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس کشور خاطرنشان کرد: در آبان‌ماه سال گذشته، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اولین پیش‌آگهی را بعد از اینکه در هیئت امنای بنیاد تصویب و تنظیم، و ساختار و تمامی وظایف طی آن مشخص شد، از طریق وزارت کشور به تمامی استانداری‌ها ابلاغ کرد و تقویم اجرایی ۴۳ هفته نیز مطابق آن ابلاغ شد.

سردار کارگر با اشاره به برنامه‌های مرتبط با عملیات آزادسازی خرمشهر گفت: درباره آزادسازی خرمشهر و اولین هفته گرامیداشت دفاع مقدس، ابلاغیه جداگانه‌ای داشتیم که ما این ابلاغیه را به‌عنوان سند در «شورای فرهنگ عمومی کشور» تصویب و به کل کشور ابلاغ کردیم.

برپایی نمایشگاه ملی دستاورد‌های دفاع مقدس و مقاومت
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس افزود: همچنین در هفته دفاع مقدس نیز برپایی نمایشگاه ملی دستاورد‌های دفاع مقدس و مقاومت را در دستور کار قرار دادیم که دستورالعمل برپایی آن ابلاغ شده است و بازدید از آن با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: تقویم اجرایی نشان می‌دهد که همه دستگاه‌های کشوری و لشکری در این ۴۳ هفته چه برنامه‌هایی را در سطح کشور برگزار خواهند کرد؛ دوستان ما در سازمان صدا و سیما نیز در جریان برگزاری این برنامه‌ها هستند و فعالیت لازم را در این‌خصوص دارند.

سردار کارگر افزود: همچنین در راستای برگزاری هرچه بهتر مراسم گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس با ارتش، سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و وزارت دفاع جلساتی را داشتیم که طی آن، برنامه‌های نیرو‌های مسلح تعیین و ابلاغ شد.

وی بیان کرد: جلسه هیئت عالی سیاست‌گذاری و هماهنگی نیرو‌های مسلح که مجموعه فرماندهان عالی نیرو‌های مسلح در آن حضور داشتند نیز به ریاست رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح در ۱۴ مردادماه تشکیل و طی آن ۱۷ مصوبه توسط سرلشکر باقری به مجموعه‌های ذی‌ربط ابلاغ شد. در این جلسه ارتش، سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و وزارت دفاع نیز گزارش فعالیت‌های خود را ارائه کردند.

رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس کشور تأکید کرد: نشست‌های مختلفی را در ستاد مرکزی و در حوزه کاری کمیته‌ها برگزار کردیم تا فعالیت‌ها را با انسجام بیشتری انجام دهیم و همچنین در برخی جلسات وزارتخانه‌ها نیز جهت تعامل و هم‌افزایی بیشتر حضور یافتیم.

سردار کارگر افزود: با توجه به اهمیت جامعه دانش‌آموزی و دانشجویی کشور، با وزرای علوم و آموزش و پرورش، و همچنین ریاست دانشگاه آزاد جلساتی را در این‌خصوص برگزار کردیم.

وی وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان را از فعال‌ترین وزارتخانه‌ها در اجرای برنامه گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس اعلام کرد و گفت: به‌طور کلی ۵۰۵ ستاد و کمیته در حوزه برگزاری گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس را در سراسر کشور ایجاد کرده‌ایم؛ که ۱۸ ستاد در نیرو‌های مسلح و ۲۸ ستاد در وزارتخانه‌ها و ۳۱ ستاد استانی و همچنین ۴۰۰ ستاد شهرستانی را نیز تحت اشراف داریم.

برگزاری ۲۶ هزار و ۵۰۱ برنامه در گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس
رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس افزود: نیرو‌های مسلح یک هزار و ۶۱ برنامه اصلی را در حوزه گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در دستور کار دارند و ۷۰۹ برنامه اصلی نیز در ستاد وزارتخانه‌ها و نهاد‌های کشوری در دستور کار قرار گرفته است؛ همچنین در سطح استان‌ها دو هزار و ۹۱۸ برنامه اجرایی داریم و بر این اساس، مجموعاً ۲۶ هزار و ۵۰۱ برنامه ما در سراسر کشور مورد تأیید قرار گرفته که از سوم خرداد تا پایان سال در حال اجراست.

همکاری سازمان صدا و سیما با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس
وی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که همواره مورد توجه فرمانده معظم کل قوا نیز بوده، بحث جلوگیری از تحریف است، افزود: ما برای اینکه در این رابطه به سازمان صدا و سیما کمک کنیم، پیشنهاد ایجاد یک دفتر حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در رسانه ملی را داده‌ایم که می‌تواند بسترساز تعامل سازنده و هماهنگی و هم‌افزایی هرچه بیشتر در اجرای برنامه‌ها شود. همچنین ایجاد گروه‌های برنامه‌سازی دفاع مقدس در سطح معاونت‌های صدا و سیما و صدا و سیمای مراکز استان‌ها از دیگر پیشنهادات رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در راستای هم‌افزایی با این سازمان بود. 

رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس با اشاره به تعامل و ارتباط مطلوب و همکاری گسترده سازمان صدا و سیما با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: ما ضمن اینکه در حوزه تخصصی صدا و سیما هیچ‌گاه وارد نخواهیم شد، با رویکرد حمایت و کمک به همکاران خود در رسانه ملی پیشنهاد عضویت نمایندگان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در هیئت‌های اندیشه‌ورزی شبکه‌های ملی و صدا و سیمای مراکز استان‌ها را جهت جلوگیری از تحریفات احتمالی و نظارت کیفی را داده‌ایم.

وی با اشاره به نقش بی‌بدیل رسانه ملی در حوزه پرداختن به دفاع مقدس و انعکاس اخبار راهیان نور گفت: طبق نظرسنجی صورت گرفته ۹۵ درصد از زائران راهیان نور به واسطه برنامه‌های مؤثر سازمان صدا و سیما وارد مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس شده‌اند که این بیانگر عملکرد موفق رسانه ملی است.

سردار کارگر با تأکید بر اهمیت هرچه با شکوه برگزار شدن گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس گفت: معاونت‌های مختلف رسانه ملی در حوزه داخلی و برون‌مرزی تاکنون برنامه‌های گسترده و متنوعی را جهت گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در دستور کار قرار داده‌اند.

وی افزود: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اسناد ارزنده‌ای از دوران دفاع مقدس را در اختیار دارد که می‌تواند دستمایه ساخت فیلم و آثار هنری زیبنده‌ای قرار گیرد و ما در این حوزه نیز آماده همکاری با هنرمندان و کارگردانان هستیم.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ادامه داد: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس این ظرفیت را دارد که کارشناسان خبره دفاع مقدس و آشنا به امور رسانه را به‌عنوان ناظران امور کیفی در حوزه ساخت برنامه‌های نمایشی به رسانه ملی معرفی کند و یا اینکه افراد مرتبط را در این رابطه آموزش و در اختیار سازمان صدا و سیما قرار دهد.

وجود ۲۵ میلیون برگ سند مکتوب درباره دفاع مقدس
سردار کارگر دسترسی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به گروه‌های تلویزیونی ارتش، سپاه ناجا و منابع آرشیوی صوتی و تصویری دفاع مقدس را یکی دیگر از ظرفیت‌های قابل توجه عنوان کرد و افزود: هم‌اکنون ۲۵ میلیون برگ سند مکتوب و ۱۵۰ هزارساعت فایل تصویری و شنیداری در اختیار داریم که می‌توانیم جهت بهره‌برداری در اختیار دیگر نهاد‌ها قرار دهیم.

تولید مستند ۱۰۰ قسمتی به‌منظور معرفی عملیات‌های دفاع مقدس
وی تصریح کرد: طراحی شبکه مجازی رادیو و تلویزیون دفاع مقدس از طریق شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی در هفته دفاع مقدس یکی دیگر از برنامه‌های پیشنهادی است و همچنین تهیه و تولید مستند ۱۰۰ قسمتی با هدف روایت برای معرفی عملیات‌های رزمندگان اسلام با استفاده از انیمیشن، اینفوگرافی، موشن‌گرافی با همکاری و نظارت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از دیگر برنامه‌های پیشنهادی است که ان‌شاالله انجام می‌شود.

سردار کارگر با اشاره به ساخت موزه‌های دفاع مقدس در سراسر کشور گفت: هم‌اکنون ۱۵ موزه دفاع مقدس در کل کشور فعال است و ۹ موزه نیز تا هفته دفاع مقدس افتتاح خواهیم کرد؛ همچنین ۲ موزه دیگر نیز تا پایان سال افتتاح می‌شود و بدین ترتیب تا پایان امسال ۲۶ موزه فعال در سراسر کشور خواهیم داشت که پاتوق پیشکسوتان و رزمندگان دوران دفاع مقدس خواهد بود.

وی افزود: ۱۰۰ قسمت روایت معیار با پیشنهاد ریاست سازمان صدا و سیما برای معرفی شایسته حماسه دفاع مقدس با هماهنگی و نظارت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مصوب شده است که ان‌شاالله توسط شبکه مستند ساخته و در آن از عملیات‌های طریق‌القدس، فتح‌المبین و بیت‌المقدس تا پایان جنگ ارائه خواهد شد.

ساخت سریال فرماندهان شاخص نیرو‌های مسلح
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در خصوص ساخت سریال فرماندهان شاخص نیرو‌های مسلح عنوان کرد: در نظر داریم تا سریال‌های سرلشکر شهید حسن باقری و سپهبد شهید صیاد شیرازی را تا ابتدای سال ۱۴۰۱ آماده پخش داشته باشیم که کار‌های مقدماتی و زمینه‌ای آن تاکنون انجام شده است.

وی درباره فعالیت‌های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در حوزه نشر کتب دفاع مقدسی نیز گفت: در سال ۱۳۹۴ فقط سه و نیم درصد از کتاب‌های منتشرشده در سراسر کشور به حوزه دفاع مقدس ارتباط داشت، اما در سال ۱۳۹۸ ما به ۱۹ درصد رسیدیم؛ یعنی در حوزه کتاب توانستیم تولید محصولات فرهنگی خود را نسبت به گذشته افزایش دهیم.

رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس پرهیز از طرح مسائل اختلافی در بین نیرو‌های مسلح، جلوگیری از تحریف تاریخ و فرهنگ ارزش‌های دفاع مقدس، جلوگیری از کم‌توجهی به نقش برخی از سازمان‌های نیرو‌های مسلح و پرهیز از طرح مسائل شبهه‌ناک و اختلافی در بیان حوادث و رویداد‌ها را از دیگر مواردی عنوان کرد که همه سازمان‌ها ازجمله رسانه ملی باید آن را مورد توجه قرار دهند.

سردار کارگر با بیان اینکه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در واقع مدعی‌العموم دفاع مقدس است که در اساسنامه آن هم عنوان شده است، افزود: طبق ابلاغی که صورت گرفت، در تمامی محاکم قضایی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس می‌تواند به‌عنوان نماینده ستاد کل نیرو‌های مسلح حضور یابد.

انتهای پیام/ 221

نظر شما
پربیننده ها