گزارش دفاع پرس از دوازدهمین همایش ادبی سوختگان وصل

روایت آهنگران از دعوت شهید علم الهدی برای اجرا در جماران/ تجلیل از زنده یاد مشفق کاشانی

صادق آهنگران می‌گوید: اوایل جنگ بود که شهید علم‌الهدی گفت آیا حاضری نزد امام آمده و برای ایشان نیز بخوانید بنده هم به عشق زیارت امام(ره) به جماران رفتم.
کد خبر: ۴۱۳۲۶
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۸ - 17February 2015

روایت آهنگران از دعوت شهید علم الهدی برای اجرا در جماران/ تجلیل از زنده یاد مشفق کاشانی

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی خبرگزاری دفاع مقدس، دوازدهمین همایش ادبی سوختگان وصل، نکوداشت پدران شهدا در مقام صبر عصر دیروز با حضور پدران شهدا، حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، سعید حدادیان، صادق آهنگران، علیرضا قزوه و جمعی از اهالی شعر و ادب در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.

سعید حدادیان مسئول دفتر ادبی هنری نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه تهران در این مراسم اظهار داشت: سال 79 که سال امیرالمومنین(ع) بود، دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران کار خود را با برنامه شعری به مناسبت سال امیرالمومنین(ع) و با حضور مرحوم قیصر امینپور آغاز کرد.

وی ادامه داد: سال 80 با عنوان سوختگان وصل وارد مقوله دفاع مقدس شدیم و در نخستین برنامه به تجلیل از جانبازان شیمایی پرداختیم و در دومین برنامه نکوداشت شهدای تفحص بود.

حدادیان سومین برنامه را تجلیل از آزادگان به سرسلسلهی مرحوم حجت الاسلام ابوترابی یاد کرد و گفت: برنامهی چهارم تجلیل از مفقودین و پنجمین برنامه تجلیل از همسران جانباز با عنوان "اگر غم لشکرم برانگیزد" بود.

وی تصریح کرد: در سالهای 87 تا 89 در سه منطقه شلمچه، هویزه و مجنون منزل گزیدیم و بهرهها بردیم. در نهمین برنامه به نکوداشت جانبازان شهید پرداختیم.

حدادیان با بیان اینکه همایش ادبی سوختگان وصل در دو بخش داستان و شعر برگزار میشده است، خاطرنشان کرد: در دهمین برنامه با عنوان "راز منور" مهمان شهدای علمی و هستهای بودیم.

رئیس دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه تهران گفت: در یازدهمین برنامه در سال 92 به تجلیل از مقام مادران شهدا پرداختیم و در این برنامه با وام گرفتن از شعر حافظ به تجلیل از پدران شهدا پرداختیم.

وی تاکید کرد: امروز مجلس ما به روشنی و سپیدی موی پدران شهید که در محفل ما هستند، متبرک است. پدر تمام شهدای ما حسین بن علی(ع) است و به روح سید و سالار شهیدان و فرزندان و اصحابش سلام میفرستیم.

تجلیل از زندهیاد مشفق کاشانی

حدادیان در ادامه با بیان اینکه نشست خبری دوازدهمین همایش ادبی سوختگان وصل در 23 مهر سال جاری برگزار شد، بیان کرد: تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه همایش بسیار چشمگیر بود.

وی افزود: اگر به دنبال اقتصاد مقاومتی هستیم باید برای فرهنگ مقاومت کار کنیم. بنای همایش بر این نبوده که با انتخاب چند نفر دامنه تشویق را ببندد.

حدادیان تصریح کرد: در زمینهی داستان 11 برگزیده داریم و برای تعالی 3 داستان هیات داوران سه داستان را در ردهی بالاتر قرار داد.

رئیس دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: هیات داوران در حوزهی داستان آقایان شاکری، خسروشاهی و خانم و معراجی پور بودند. هیات داوران در حوزهی شعر نیز آقایان امیری اسفندقه، امینی و بنده بودیم.

وی در پایان با بیان اینکه من در یازده جلسهی گذشته از شاعران زنده یاد بسیاری همچون قیصر امینپور و سیدحسن حسینی تجلیل کردم، گفت: در این جلسه از مقام شاعر پیشکسوت مشفق کاشانی تجلیل میکنم.

روایت آهنگران از دعوت شهید علم الهدی برای اجرا در جماران

در ادامه این مراسم حاج صادق آهنگران مداح و مرثیهخوان 8 سال دفاع مقدس بیان داشت: حاج حبیبالله معلمی استادم بودند یعنی زندگی من را در وهله نخست خدا و سپس استاد معلمی عوض کرد.

وی اضافه کرد: در اوایل جنگ دوستان میدیدند که بنده نوحه و شعر حماسی میخوانم استاد معلمی فرزندی داشتند به نام سیفالله که استاد قرآن بود در زمان جنگ تبلیغات سپاه و جهاد ادغام شده بود. یک روز فرزند استاد معلمی گفت دوست دارید برایتان شعر بخوانم و بنده در معذوریت قرار گرفتم و گفتم بخوانید او نیز گفت پس شعرم را با سبک بخوان چند روز بعد او گفت که این اشعار را پدرم سروده است.

آهنگران ادامه داد: فردای آن روز آقای معلمی گفت که بچههای هویزه خسته شدهاند چرا که عملیاتی صورت نگرفته است شما میتوانید به آنجا آمده و برایشان مرثیهخوانی کنید در آن زمان شهید علمالهدی در حال جمعآوری عشایر آزاد بود که آنها را پیش امام (ره) ببرد که کار او نیز بسیار سخت به شمار میرفت. سهشنبه شب به هویزه رفتم و اولین اجرایم را در هویزه اتفاق افتاد و دومین بار نیز در جماران اجرا داشتم.

وی افزود: در نخستین اجرایم به جز 3 نفر همه رزمندگان شهید شدند در آن زمان که مرثیهسرایی میکردم حدود 20 دقیقه رزمندگان در خاموشی خودشان گریه میکردند و در اوایل جنگ بود که شهید علمالهدی گفت آیا حاضری نزد امام آمده و برای ایشان نیز بخوانید بنده نیز به عشق زیارت امام(ره) به جماران رفتم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار