به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، در سایه تمام تحولات اخیر لبنان که یکی پس از دیگری بر سر این کشور فرود آمده، از محاصره و اعمال فشار از سوی کشورهای غربی گرفته تا گسترش ویروس کرونا و انفجار ویران کننده بندر بیروت و وخامت اوضاع اقتصادی، کشور فرانسه تلاش میکند جای پایی برای خود در لبنان پیدا کند.
مقامات فرانسوی از جمله امانوئل ماکرون رئیس جمهور این کشور می کوشد از اوضاع کنونی لبنان سو استفاده کند و این مسأله در پیامی که ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه آن را به مقامات لبنانی تحویل داد کاملاً آشکار است.
بعد از آنکه نقش آمریکا در منطقه و سیاستهای خارجی کشورهای اروپایی در غرب آسیا تضعیف شد، فرانسه تلاش میکند این خلأ را پر کند تا ایران، ترکیه، چین و روسیه جای آنها را نگیرند.
در همین خصوص خبرنگار مهر مصاحبهای با «ناصر قندیل» تحلیلگر برجسته لبنانی انجام داده که مشروح آن در ادامه میآید.
به نظر شما فرانسه چگونه تلاش میکند از اوضاع کنونی لبنان سو استفاده کرده و کشورهای غربی را برای کمک به لبنان و کنار نگذاشتن این کشور قانع کند؟
شرایط امنیتی در سوریه و عراق باعث شده تا فرانسه در خصوص اینکه همپیمانان غربی و عربی این کشور، لبنان را برای رقبای استراتژی آنها در جهان و منطقه رها کنند احساس خطر کند. بنابراین ابتکار عمل جدا کردن مسائل اقتصادی از اختلافات سیاسی به ویژه موضوع مقاومت مطرح شده است. کابینه «مصطفی ادیب» تبلور این توافق است که میان طرفهای سیاسی در لبنان از طریق تشکیل یک دولت تکنوکرات حاصل شده است.
مأموریت این دولت، تلاش برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور است بدون آنکه پروژه آمریکایی سعودی را در راستای تحقق منویات رژیم صهیونیستی برای محاصره حزب الله و انزوای آن، عملی کند.
نظر شما در خصوص مداخلات فرانسه در امور داخلی لبنان که رنگ و بوی رسمی به خود گرفته چیست؟
در طول تاریخ لبنان شاهد آن هستیم که یک جریان سیاسی بدون نظارت طرف خارجی نمیتواند به توافقات داخلی دست پیدا کند. این جریان سیاسی که مخالف مقاومت و مشارکت آن در دولت بوده امروزه خواهان آن است که مقاومت بخشی از دولت جدید باشد. این همان جریانی است که درخواستهای سابق غربیها مبنی بر هدف قرار دادن سلاح مقاومت را در سایه نظارت امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه دور انداخته است.
آیا به نظر شما فرانسه از شرایط لبنان بعد از انفجار بندر بیروت در راستای تضعیف مقاومت و گسترش نفوذ خود در منطقه سو استفاده کرده است؟
ما به نقش فرانسه در شرایط کنونی به این چشم نگاه نمیکنیم بلکه معتقدیم که موضع فرانسه در مقایسه با مواضع دیگر کشورها مانند آمریکا و عربستان… میانه رو تر است. فرانسه در راستای حضور خود در منطقه در طول تاریخ می ترسد که اقدامات خشونت آمیزی در این منطقه پایه ریزی شود و امنیت اروپا را تهدید کند. پاریس توانست همپیمانان خود را راضی کند که رها کردن لبنان در شرایط کنونی تهدید بزرگی به شمار میرود.
مقاومت، قدرت و روابطی دارد که میتواند شرایط جدیدی را در لبنان ایجاد کرده و سرنوشت آن را به دست بگیرد. این بدان معنی است که مقاومت هیچگاه خواهان جنگ نبوده بلکه همواره از اصول ملی لبنان حمایت کرده است. مقابله لبنان با پروژههای صهیونیستی مسأله مهمی است که باید در نظر گرفته شود.
منبع: مهر
انتهای پیام/341