به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع، امیر سرتیپ «شاهرخ شهرام» مدیرعامل سازمان صنایع الکترونیک ایران در گفتوگو با برنامه فناوری اطلاعات شبکه خبر سیما درباره تولید کارتهای هوشمند و قطعات میکرو الکترونیک، اظهار داشت: هوشمندسازی یکی از محورهای اساسی صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران است که یکی از اجزای کوچک آن، کارتهای هوشمند هستند.
وی افزود: این صنعت که مربوط به کارتهای هوشمند مانند کارت سوخت، کارت بانکی و یا هر کارت دیگری که از میکروالکترونیک یا ویفرهای خاصی استفاده میکند، سابقه ۲۰ ساله در کشور ما دارد و بیش از ۹۰۰ میلیون قطعه را ما تا الان ساخته ایم و الان هم این توان را داریم که ماهیانه چهار و نیم تا پنج میلیون قطعه را تولید کنیم؛ البته اینها صرفاً در صنایع دفاعی تولید نمیشود، اما فناوری، طراحی و کیفیسازی آن در داخل صنعت دفاعی است.
مدیرعامل سازمان صنایع الکترونیک در خصوص قابلیتهای صنایع الکترونیک ایران برای تولید کارتهای هوشمند و حتی سیمکارت، گفت: از آنجایی که فناوری لازم در حوزه الگوریتم، امنسازی و میکروماژول را در اختیار داریم، فقط کافی است از ما خواسته شود تا از سرریز دانش دفاعی موجود با یک طراحی بسیار سریع، نیازی که از ما خواسته شده است را برآورده کنیم.
امیر شهرام با بیان اینکه نیاز به کارتهای هوشمند زمانی اوج پیدا کرد که در تحریم قرار گرفتیم، عنوان کرد: بلافاصله از سوی وزیر دفاع به بنده ابلاغ شد که در این حوزه چه کاری میتوانید انجام دهید و ما هم کمتر از ۴۸ ساعت طرحی را خدمت ایشان ارائه کردیم و قبل از اینکه قراردادی بسته بشود، ما کارت سوخت را تولید کردیم و به وزارت نفت تحویل دادیم.
مدیرعامل سازمان صنایع الکترونیک ایران با بیان اینکه سطح تولید ما کاملاً بومی است و سرریز دانش در صنایع دفاعی قابل انتقال به بخش صنعت است، گفت: مثلاً در زمینه ساخت ECU ما زمانی که ECU جنگنده را تولید میکنیم، دیگر ساختن ECU خودرو برای ما کار دم دستی است.
وی ادامه داد: از سالیان قبل که صنعت الکترونیک در کشور ما شکل گرفت و تحریمها علیه نیروهای مسلح شدت گرفت، بخشهای مهمی از صنایع پیشرفته و هوشمند ما به زیرساختهایی نیاز داشتند که این زیرساختها را با سختی زیاد توانستیم ایجاد کنیم. از تحولات سیاسی که در کشورهای منطقه و فرامنطقه به وجود آمد، توانستیم تعدادی از زیرساختها و تجهیزات و آزمایشگاه را تهیه کنیم تا بنیه اصلی بسته شود و رساندیم به جایی که نقطهزنی را با همین میکروماژولها عملی کردیم.
امیر شهرام با بیان اینکه نیاز نظامی ما به دلیل مواجه بودن با تهدیدات منطقهای و فرامنطقهای میطلبد که از جدیدترین تجهیزات و تسلیحات استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: ما توانستیم این مفهوم را عملاً نیز ثابت کنیم و دشمن را هم در این حوزه غافلگیر کردیم که درباره آن مصادیقی مانند دیرالزور و عینالاسد داریم. اینها جاهایی بودند که رصد میشدند، اما در کمال ناباوری آنها با فنآوریی که ما داشتیم، غافلگیر شدند.
مدیرعامل سازمان صنایع الکترونیک ایران گفت: بنابراین مرز هوشمندسازی شکسته شده است و امروز همان میکروالکترونیک و چیپستهایی که میخواهد یک کار هوشمند را حوزه نظامی انجام دهد، مشابه آن و شاید بسیار سادهتر از آن در یک قطعه کامپیوتری و کارتی استفاده میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بخش نظامی علاقهای برای حضور در بخش تجاری و غیرنظامی خواهد داشت، عنوان کرد: اصلاً امکان حضور بخش نظامی در بخش غیرنظامی وجود ندارد و آنقدر دغدغههای ما در حوزه نظامی زیاد است که ما هیچ علاقهای به بحثهای بنگاهداری و تجاری نداریم؛ مگر اینکه بر ما تکلیف شود و از ما خواسته شود.
امیر شهرام اظهار داشت: ما یک دستور داریم که هرجایی از کشور که کاری زمین مانده بود و الکترونیک و دفاع میتواند به آن کمک کند، باید به آن کمک کند؛ اما تا چه حدی؟ تا جایی که نیاز باشد و تا جایی که آن کار پا بگیرد و این چرخه راه بیافتد.
مدیرعامل سازمان صنایع الکترونیک ایران گفت: مثلاً دوربین های حرارتی که در ابتدای بحث کرونا نیازمندی آن احصا شد، ما در کمتر از دو الی سه روز اولیه که از طریق سازمان پدافند غیرعامل از ما خواسته شد کاری در این حوزه انجام دهیم، از سرریز فناوری که در دوربینهای ترمال که برای جستجوگرهای موشکها استفاده میشود، استفاده کردیم و در دوربینهای حرارتی برای کنترل دمای بدن افراد استفاده کردیم. این را به تعدادی که در روزهای اول بسیار ضرورت داشت، تولید کردیم اما به محض اینکه شرکت های دانشبنیان ورود کردند و تولیداتی را داشتند، ما کار را متوقف کردیم.
انتهای پیام/341