به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، امروز (یکشنبه) همزمان با بازدید مدیرعامل ایران خودرو از نمایشگاه نهضت قطعهسازی وزارت دفاع، چند قطعه گلوگاهی خودرو اعم از ACU، توربوشارژ، ایربگ و باتریهای ویژه خودروهای عمومی و تاکسی و مناطق گرمسیری ساخت متخصصان صنعت دفاعی وزارت دفاع رونمایی شد.
مجید هدایت، معاون وزیر دفاع و مدیرعامل سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع در آیین رونمایی از این سامانهها اظهار داشت: نمایشگاه (نهضت قطعهسازی) در دو حوزه نظامی و غیرنظامی با نمایش ۲ هزار قطعه، دستاوردهای ارزشمند نیروهای مسلح در ساخت مواد فلزی، مواد غیرفلزی، سوخت، مواد پر انرژی، سرجنگی، هدایت و ناوبری، کنترل، اویونیک، الکترواپتیک، ارتباطات، رادار، جنگال، سایبر، فناوری اطلاعات، انرژی، تولید و توزیع توان، موتور و پیشران و... را برای تأمین نیاز ملی و صنایع به نمایش گذاشته است.
وی با اشاره به ظرفیت و توانمندی بالای وزارت دفاع در حوزه تولید انواع قطعات پیچیده و حساسی که مورد تحریم کشورهای بیگانه است، گفت: امروز در وزارت دفاع بیش از ۳۸ هزار قطعه میشود که در این نمایشگاه تنها ۲ هزار قطعه به نمایش گذاشته شده است.
معاون وزیر دفاع با بیان اینکه وزارت دفاع با بومیسازی انواع سامانهها، توانمندی خود را در حوزههای مختلف نشان داده است، افزود: کشور میتواند همه نیازهای خود را از طریق ظرفیتهای موجود در صنعت دفاعی تأمین کند؛ تمرکز ما برای تأمین نیازمندیها باید به داخل کشور باشد و از این طریق صنعت خودرو سازی نیزهمانند صنایع دفاعی میتواند از تحریمها عبور کند.
هدایت در خصوص رونمایی از باتریهای ویژه خودروهای عمومی گفت: این باتری ویژه خودروهای عمومی سبک با استارت مکرر است که ویژگیهایی از جمله مقاومت و اطمینان بالا در برابر استارتهای پیوسته، ۷۰ درصد طول عمر بیشتر در دمای زیاد، ظرفیت بسیار بالا برای ذخیره بیشتر و همچنین ۲۵ درصد ایمنی و شارژ سریع بالاتر را داراست.
وی در خصوص باتری ویژه مناطق گرمسیری نیز بیان کرد: در این نوع باتریها عمر و مقاومت باتری افزایش یافته است که میتواند تا حد زیادی دغدغه رانندگان مناطق گرمسیری را در تعویض زودهنگام باتری رفع کند.
معاون وزیر دفاع در خصوص ساخت توروبوشارژ خودرو توسط متخصصان صنعت دفاعی اظهار داشت: توروبو شارژ سیستمی کمکی است که با تزریق هوای بیشتر به محفظه احتراق، توان خروجی و راندمان موتورهای درونسوز را افزایش میدهد.
هدایت افزود: توربوشارژر یک موتور مکانیکی بوده که میزان هوای ورودی به داخل موتور را افزایش میدهد. این دستگاه از دو بخش اصلی متصل به هم تشکیل شده که با هماهنگی همدیگر، حجم و فشار هوای ورودی به محفظه سیلندر را افزایش داده و در نهایت موجب افزایش قدرت کلی موتور میشوند.
وی در خصوص ساخت ACU توسط متخصصین صنعت دفاعی تصریح کرد: ACU کامپیوتر کنترل هوشمند ایربگ و همان یونیت کنترلی است که فرامین مربوط به فعالسازی ایربگ را صادر میکند و تاکنون حدود سه هزار ACu تحویل شرکتهای خودروسازی شده است.
معاون وزیر دفاع با بیان اینکه صنعت دفاعی در تعامل تنگاتنگ با شرکتهای خودروساز بخش عمدهای از تعهدات خود در زمینه باتری، توروبوشارژ ACU تأمین و تحویل داده است و بخش دیگری از قطعات نیز به تولید انبوه رسیده است، گفت: وزارت دفاع آماده تأمین نیازمندی صنایع مختلف برای قطع وابستگی است.
فرشاد مقیمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو هم در این مراسم اظهار داشت: هماکنون ۱۰ شرکت در مجموعه وزارت دفاع در تولید و داخلیسازی ۳۰ پروژه ایران خودرو درحال همکاری هستند که با اجرای کامل این پروژهها، گام بزرگی در داخلیسازی و قطع وابستگی به منابع خارجی برداشته میشود.
وی افزود: همکاریهای خود با مجموعه دفاعی را از سال گذشته با قدرت و قوت بیشتری دنبال کردهایم و در نهضت داخلی سازی که در خودروسازی کشور شکل گرفته به دنبال داخلیسازی و خودکفایی در تولید هستیم.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو ادامه داد: در چهار میز خودکفایی که توسط وزارت صمت برگزار شد، همکاریهایی با وزارت دفاع شکل گرفت که بخشی از قطعات در پروژههای تعریف شده به تولید انبوه و خودکفایی رسیده است.
مقیمی با بیان این در گذشته صنعت خودرو به کمک صنایع دفاعی کشور رفته و امروز صنایع دفاعی در بخشهایی که نیاز به دانش فنی بالا وجود دارد به حمایت خودروسازی کشور آمده است، گفت: از ۳۰ پروژه همکاری با وزارت دفاع، برخی به تولید انبوه رسیده و برخی دیگر نیز در مرحله تست یک روز خط هستند، برخی دیگر نیز در مرحله نمونهسازی و یا انعقاد قرارداد هستند.
مدیرعامل ایران خودرو خاطرنشان کرد: هماکنون با قطع وابستگی به منابع خارجی در بخشهای زیادی از تولید، میتوانیم میزان تولید را بهتر از گذشته مدیریت کنیم.
انتهای پیام/ 221