«الهام فخاری» نائب رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی دفاعپرس به موضوعاتی از قبیل دفاع مقدس، اربعین حسینی و آسیبهای اجتماعی پرداخته که ماحصل گفتوگو را در ادامه میخوانید:
دفاعپرس: امروز از فرهنگ و تجربیات دفاع مقدس تا چه میزان در مدیریت شهری استفاده میشود؟
دفاع مقدس و جنگ هشت ساله مقطع بینظیری است که میتوان از ابعاد معنوی و مدیریتی آن به خوبی استفاده کرد. امروز میتوان از فرهنگ و تجربیات دفاع مقدس در مدیریت شهری به خوبی استفاده کرد. باید به این نکته توجه کرد که جنگ هنوز هم ادامه دارد؛ در جنگ تحمیلی دشمن به مرزهای ما حمله کرد، اما امروز دشمن جنگ را به حوزههای دیگر کشانده است.
امروز تحرکات دشمن علیه ما نظامی نیست، بلکه دشمن تحرکات خود را به سمت رسانه و جنگ نرم کشانده است.
با توجه به شرایط ژئوپلیتیک و جایگاه ایران در منطقه، کشورمان همواره در معرض توطئهها و دسیسههای دشمنان بوده است؛ نکتهای که باید به آن توجه کرد، موضوع دفاع و امنیت شهری در شرایط جنگ و شرایط عادی است.
امروز خوشبختانه بخش زیادی از کارکنان شهردای، سازمانها و شرکتهای تابعه شهرداری به صورت داوطلب به عضویت بسیج درآمدهاند و این ظرفیتی است که باید به خوبی استفاده شود.
در دوران دفاع مقدس، شهرداری با استفاده از تجهیزات لجستیک توانست به خوبی نقش خود را ایفا و زیرساختها را برای عملیات آماده کند.
امروز تحقق عدالت اجتماعی و دسترسی عادلانه به منابع، عرصه دیگری از دفاع است که باید به آن توجه ویژهای شود؛ همچنین نقش شهرداریها و در دفاع جامعهمحور و دفاع شهری از دیگر زاویای دفاع شهری است.
در شرایط عادی، همکاریهای خوبی بین شهرداریها و سازمان پدافند غیرعامل صورت گرفته است و طبق تفاهمنامهای که بین سازمان پدافند غیرعامل و شهرداری امضا شد، برای اعضای شوراهای شهر و روستا دوره آموزشی پدافند غیرعامل برگزار میشود.
امروز میبینیم که مردم در مراسم تشییع پیکر شهدای گمنام حضور چشمگیری دارند که این موضوع نشاندهنده این است که ما مدیون شهدا هستیم. حضور مردم در تشییع شهدا نشاندهنده از ایثار، همدلی، شهادت و انسجام است و نشان از ارزشهای ما دارد.
دفاعپرس: بهرهگیری از ظرفیت اربعین حسینی و راهیان نور تا چه میزان میتواند به انسجام ملی کمک کند؟
راهپیمایی اربعین حسینی و اردوهای راهیان نور دو رویکرد بزرگ فرهنگی در کشور ما هستند؛ اربعین حسینی به دلیل اینکه خودجوش و مردمی برگزار میشود، فضایی معنوی و کم نظیر به وجود میآورد. حضور پر شور مردم نشاندهنده پویایی و زنده بودن راهپیمایی اربعین حسینی است که نسل به نسل انتقال پیدا میکند.
امروز مسئولان کشور ما باید طرحی داشته باشند تا از این ظرفیت عظیم حسینی همانطور که در کمکرسانی موکبهای حسینی به سیلزدگان استفاده شد، در برطرف کردن آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی استفاده کنند، که اگر اینگونه شود، میتوانیم بخش عظیمی از آسیبهای اجتماعی را برطرف کنیم؛ چنین ظرفیتی را نباید فقط محدود به سیل و... کنیم، بلکه باید برای مدیریت فضاهای پر خطر اجتماعی استفاده کنیم.
دفاعپرس: پرداختن به آسیبهای اجتماعی، یکی از موضوعاتِ مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است؛ شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص چه کارهایی انجام داده است؟
شورای اسلامی شهر تهران در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر توجه ویژه به آسیبهای اجتماعی فعالیتهای خود را آغاز کرد و طبق برنامه ششم توسعه، سیاستهای کلی خود را در این خصوص تبیین، تصویب و ابلاغ کرده است.
این شورا در برنامه سوم توسعه شهری تهران که از اسناد مهم است بر توجه به موضوع آسیبهای اجتماعی تأکید کرده است و شهرداری تهران هم باید اقدامات لازم را در جهت جلوگیری از آسیبهای اجتماعی صورت دهد.
انتهای پیام/ 241