سرهنگ پاسدار «محسن رشیدی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان در دیدار با «محمد کرم اللهی» مدیرکل حوزه هنری این استان ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین (ع)، با اشاره به نقش استان لرستان در دوران دفاع مقدس، اظهار داشت: رمز ماندگاری دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ثبت و به تصویر کشیدن آنهاست.
وی افزود: با وجودی که لرستان دومین استان خسارت دیده در دوران دفاع مقدس است و شهدای فراوانی را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است، تاکنون نتوانستهایم آنگونه که در شأن مردم ولایتمدار و شهیدپرور این دیار است رشادتها و حماسه آفرینیهایشان را به تصویر بکشیم.
رشیدی با بیان اینکه سهم دفاع مقدس در مبلمان شهری استان بسیار ناچیز است، گفت: در دوران دفاع مقدس اقشار، اصناف و گروههای سنی مختلف در مناطق جنگی حاضر میشدند و شهدا مربوط به قشر و یگان خاصی نیستند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان با بیان اینکه 950 تن از شهدای استان ما از جامعهی دانش آموزی هستند ولی میدانی به اسم شهدای دانش آموز نداریم، گفت: نوجوان و جوان امروزی نیازمند آشنایی با تفکرات و سبک زندگی شهداست و به دنبال انتخاب الگوی رفتاری است و اگر ما در این زمینه تعلل کنیم، دشمن از این خلا نهایت استفاده را خواهد کرد و با شگردهای رسانهای و تبلیغی خود جوانان ما را دچار نوعی سر در گمی برای انتخاب الگو میکند.
وی با اشاره به اینکه 12 تن از خلبانان استان لرستان به درجه رفیع شهادت نائل آمدهاند، تصریح کرد: تاکنون کار پژوهشی گستردهای راجع به این خلبانان شهید لرستان انجام نشده است.
رشیدی در ادامه به برگزاری کنگره ملی شهدای لرستان در سال آینده اشاره کرد و گفت: اقداماتی که در راستای برگزاری کنگره ملی شهدای استان انجام میشود امیدوار کننده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان با اشاره به لزوم توجه به ایدههای جدید در تولید آثار دفاع مقدسی، خاطر نشان کرد: در دوران دفاع مقدس خیلی از اوقات و در شرایط سخت جنگی، فرماندهان و رزمند گان ابتکارات و خلاقیتهایی را در جهت سد کردن راه دشمن و مقابله با دشمن بکار میبردند که لازم است این ایدهها در کتابی گردآوری شوند.
وی با بیان اینکه دفاع مقدس تاثیرات عمیقی در خود باوری، رشد تولیدات علمی و فناوریهای پیشرفته نظامی داشته است، گفت: فرهنگ دفاع مقدس و تاثیر آن در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی، نظامی، فرهنگی و ... باید مور توجه قلم بدستان و نویسندگان باشد.
این مسئول به تالیف کتاب صحیفه شهدای لرستان در آینده نزدیک اشاره کرد و افزود: به مناسبت چهل سالگی دفاع مقدس مجموعه وصایای شهدای لرستان، در یک مجموعه چند جلدی چاپ و منتشر میشود.
رشیدی ادامه داد: برای کارشناسی تألیفات مرتبط با دفاع مقدس، آشنایی با سبک نوشتاری این آثار بسیار مهم است و کتاب «رایحه تقریظ» در این زمینه تالیف میشود.
وی تشکیل شورای ممیزی آثار دفاع مقدس، برگزاری کارگاههای توانمند سازی نویسندگان و ویراستاران، ترجمه آثار با کیفیت دفاع مقدس به زبانهای زنده دنیا بویژه انگلیسی و عربی را از مهمترین برنامههای اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان برشمرد و عنوان کرد: ممکن است برای جوان امروزی شبهاتی در خصوص دفاع مقدس پیش آید که ما باید جواب گوی این نسل و آیندگان باشیم؛ در این راستا باید از نظرات فرماندهان که اسناد زنده دوران دفاع مقدس هستند استفاده کنیم و قرار است مجموعه نظرات آنها را در کتابی تحت عنوان «شبهات دفاع مقدس» به چاپ برسانیم.
در ادامه این جلسه محمد کرم اللهی مدیرکل حوزه هنری لرستان با اشاره به شیوههای جذاب سازی تولیدات دفاع مقدسی، اظهار داشت: بعضی از نویسندگان سالها به دنبال چاپ کتابشان هستند که ممکن است همان نویسنده آثار ارزشمندی نیز داشته باشد.
وی افزود: ما باید به دنبال ایدهها نو و طرحهای جدید باشیم و همه ایدههای صاحب نظران و محققین حوزه ایثار و شهادت استان را گردآوری کنیم ودر ستاد کنگره شهدا م ارزیابی شوند و ایدههای منتخب در مسیراجرایی شدن قرار بگیرند.
کرم اللهی با تاکید بر تشکیل شورای تخصصی ادبیات در استان لرستان گفت: آثار تولیدی در راستای بر گزاری کنگره ملی شهدای لرستان به سه قسمت فرهنگی و هنری، علمی و پژوهشی و تالیف و نشر تقسیم میشوند.
انتهای پیام/