به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «زکریا الشامی» وزیر حمل و نقل یمن اعلام کرد که فرودگاه بینالمللی صنعا پایتخت یمن به دلیل اینکه سوخت مورد نیاز خود را تمام کرده از روز چهارشنبه روی پروازهای سازمان ملل و نهادهای بشردوستانه بینالمللی بسته است.
به گزارش شبکه الجزیره، الشامی گفت: «ائتلاف متجاوز بهدنبال شکست نظامی در یمن بهدنبال دستیابی به هر دستاوردی از جنگ است و ادامه توقیف کشتیها و مشتفات نفتی و ممانعت از ورود آنها به بندر الحدیده موجب ایجاد فاجعه انسانی برای ملت یمن و بهخصوص بیماران در بیمارستانها و نوزادان میشود.»
وزیر یمنی گفت: «بیش از ۵۴۰ هزار بیمار که برای ادامه درمان خود نیاز به سفر به خارج از کشور دارند با بسته شدن فرودگاه بینالمللی صنعاء سرگردان خواهند بود و سرنوشت نامعلومی در انتظارشان است.»
به گزارش رسانههای یمنی دهها بیمارستان در یمن با کمبود شدید سوخت مواجه شده و در آستانه تعطیلی هستند.
اداره فرودگاه بینالمللی صنعا هفته گذشته نیز نسبت به عدم توانایی خود در ارائه خدمات ناوبری هوایی برای استقبال از هواپیماهای سازمان ملل و سازمانهای بشردوستانه و امدادی در روزهای آینده بهدلیل در شرف پایان بودن ذخایر مشتقات نفتی آن هشدار داد.
در بیانیه صادر شده، آمده بود که با توجه به اقدامات خودسرانه اعمال شده توسط کشورهای ائتلاف متجاوز در جلوگیری از ورود کشتیهای حامل مشتقات نفتی، ذخیره گازوئیل و نفت این فرودگاه در شرف اتمام است و مقادیر موجود فقط برای چند روز نیاز کاری را پوشش میدهد.
در این بیانیه تأکید شده بود که اداره فرودگاه قادر به کار با ژنراتورها، وسایل نقلیه اطفا حریق و بقیه دستگاهها و تجهیزات برای ارائه خدمات به هواپیماهای سازمان ملل و سازمانهای بشردوستانه و امدادی نیست که روزانه وارد فرودگاه بینالمللی صنعا میشوند یا آنجا را ترک میکنند.
با اینکه حدود ۱۵ کشتی حامل مشتقات نفتی مجوز سازمان ملل برای ورود به بندر «الحدیده» را دارند، ائتلاف سعودی به آنها اجازه ورود نمیدهد و همین موضوع منجر به بحران سوخت در یمن شده است.
ائتلاف عربی از آگوست ۲۰۱۶ تمام پروازها در فرودگاه بینالمللی صنعا را ممنوع کرده است به استثنای پروازهای انسانی ویژه سازمان ملل و برخی نهادهای بشردوستانه که گهگاه از این فرودگاه انجام میشود.
انتهای پیام/ ۴۲۱