به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، نشست تخصصی دومین جشنواره دوسالانه بین المللی کتاب مقاومت جایزه ادبی شهید آوینی با محوریت ادبیات مقاومت کودک و نوجوان با حضور دکتر بهروز اثباتی دبیر علمی جشنواره، محمد جواد جزینی منتقد و نویسنده ادبیات کودک و نوجوان ، سید علی کاشفی خوانساری و جمعی از صاحب نظران و منتقدان حوزه ادبیات مقاومت کودک و نوجوان در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار شد.
به گزارش سپاه نیوز؛ دکتر بهروز اثباتی ، دبیر علمی دومین جشنواره دوسالانه بین المللی کتاب مقاومت جایزه ادبی شهید آوینی با بیان اینکه در ادبیات پایداری باید به سه کلید واژه امنیت، تهدید و پایداری مقاومت توجه نمائیم اظهار داشت: امنیت برای هر فرد امری نسبی محسوب می شود که برای هر ملت تعریفی متفاوت دارد؛ امنیت به معنای زندگی کردن در چهارچوب نظام ارزشی و مصون بودن از هرگونه تعرض است.
وی با اشاره به شخصیت پردازی عناصری همچون مرد عنکبوتی توسط نظام سلطه و استکبار جهانی و با بیان اینکه دشمن به دنبال ترویج اسلام هراسی و شیعه هراسی در افکار عمومی می باشد، افزود: شخصیت هایی همچون مرد عنکبوتی نماینده و سمبل امنیت نظام سلطه هستند که توسط رسانه های غربی به عنوان نمایندگان حیات غرب و همچنین به عنوان عنصری ضد نظام سنتی به افکار عمومی معرفی می شوند.
دبیر علمی دومین جشنواره دوسالانه بین المللی کتاب مقاومت با بیان اینکه دنیا امروز سرشار از ادبیات تهدید است خاطرنشان کرد: تهدید مجموعه عملیاتی محسوب است که منافع و ارزشهای جامعه را به خطر می اندازد، از این رو شناخت ادبیات تهدید از وظایف اصحاب قلم و اندیشه محسوب میشود.
دکتر اثباتی همچنین پایداری را مجموعه ای از تلاشهایی مبتنی بر آگاهی برای حفظ ارزشها عنوان و خاطرنشان کرد: بررسی رابطه میان امنیت، تهدید و پایداری در جایزه ادبی شهید آوینی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه جایزه ادبی شهید آوینی باید بررسی سه جزء فرآیند رسانهای ادبیات کشور یعنی فرستنده، پیام و گیرنده را وظیفه خود بداند، افزود: فرهنگ، ادبیات و هنر 3 عامل بنیادین و تاثیر گذار در محیط پیرامونی است و دامنه محیط ادب و فرهنگ، مخاطب را به سوی پیامسازی میکشاند.
دبیر علمی دومین جشنواره دوسالانه بین المللی کتاب مقاومت جایزه ادبی شهید آوینی با بیان اینکه فرآیند رسانه ای ادبیاتی کشور باید به بررسی سیستم های نقش فرستنده، سیتسم های خالق مخاطب و سیستم های پیام ساز بپردازد خاطر نشان کرد: مهم ترین دامنه محیطی مخاطب "هنر" است که این موضوع ما را به سمت مخاطب سازی سوق می دهد.
وی ادامه داد: باید بدانیم که ادبیات مقاومت و پایداری همان ادبیات دفاع مقدس نیست حال ممکن است بخشی از ادبیات دفاع مقدس، ادبیات مقاومت و پایداری نیز محسوب شود اما لزوماً تمام ادبیات دفاع مقدس به پایداری و مقاومت نمی پردازد.
در بخش دیگری از این نشست، محمد جواد جزینی منتقد و نویسنده ادبیات کودک و نوجوان با انتقاد ازبحثهایی در خصوص مضر دانستن ادبیات مقاومت و پایداری برای نسل کودک و نوجوان اظهار داشت: متاسفانه در طول سالیان طولانی هرگز آثاری که به جنگ پرداخته اند در جشنواره های ادبی حائز جایزه نشده اند.
وی با تاکید بر لزوم خلق ادبیاتی فاخر در خصوص پایداری و مقاومت برای نسل کودک و نوجوان افزود: ادامه داشتن ادبیات کودک و نوجوان در مقوله پایداری در حد تبلیغی، نگارش داستانهای پایداری توسط نویسندگانی که اولین تجربه های خود را در نویسندگی به تصویر می کشند و متولی بودن چندین نهاد دولتی در حوزه ادبیات مقاومت کودک و نوجوان را می توان از جمله موانع پیش روی این حوزه دانست.
گفتنی در پایان این نشست ، میزگردی تخصصی با حضور سیدصادق موسوی، ابراهیم حسن بیگی و سید علی کاشفی خوانساری از صاحب نظران حوزه ادبیات مقاومت و پایداری کودک و نوجوان برگزار گردید.