چهل‌سالگی سرو؛

تولید 21 فیلم با موضوع انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت در مرکز گسترش سینمای مستند

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،21 فیلم مستند، سینمایی و انیمیشن با موضوع انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه را در دست تولید و نمایش دارد.
کد خبر: ۴۱۷۳۹۵
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۴ - 21September 2020

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، مستندهای «تیامون»، «غبارجنگ»، «آذر، محمد، فاطمه»،«نامه‌رسان»، «آتش و گلستان»، «آب من را با خود برد»، «شهید همدانی»، «خشت و خشم»، «مافیها»، «صداها فریاد می‌کشند»، «من زنده‌ام» و«قصه سوریه» پروژه های مستند در حال تولید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با موضوع دفاع مقدس و مقاومت در منطقه هستند.

مستند «تیامون» به کارگردانی فرود عوض پور و تهیه‌کنندگی پژمان لشگری‌پور به روایت زندگی جانبازی می‌پردازد که در یک روستا کارآفرین شده است.

«غبار جنگ» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی محمد عبدی‌زاده در خصوص مقاومت 34 روزه خرمشهر است که از زبان سه نفر از فرماندهان جنگ و مدافعان خرمشهر روایت می‌شود.

در خلاصه داستان مستند «آذر، محمد، فاطمه» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی جابر مطهری‌زاده هم آمده است:«آذر پس از سال‌ها محمد را راضی می‌کند که پیگیر گرفتن پرونده جانبازی‌اش شود.»

علی روئین‌تن برای نگارش فیلمی درباره شهید جاوید الاثر (ابراهیم هادی) می خواهد تحقیق کند و حاصل این تحقیق مستندی با عنوان «آتش و گلستان» خواهد بود.

قصه نامه‌رسان های دفاع مقدس هم قرار است در مستندی با عنوان «نامه‌رسان» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی جمشید رئوفی روایت شود.

«آب من را با خود برد» به کارگردانی حسن قهرمانی داستان مادری است که بعد از 35 سال پیکر فرزند شهیدش را در شهر شوش پیدا می‌کند.

«خشت و خشم» ساخته فضل‌الله تاری و امیر امیری پیرامون اثرات حمله نیروهای بعثی به بناهای باستانی ایران، ماجرای پرونده شکایت ایران در دادگاه لاهه و در نهایت پیروزی ایران در دست ساخت است.

«شهید همدانی» به کارگردانی امیرحسین نوروزی، زندگی سردار شهید حسین همدانی را روایت می‌کند. وی فعالیت‌های بسیاری پیش از انقلاب تا زمان شهادت در سوریه انجام داد و نگاه فرهنگی به حوزه کاری خود داشت.

«مافیها» ساخته محمدصادق اسماعیلی روایتی است از شخصیت مرتضی فهیم کرمانی که در ابتدای انقلاب به عنوان حاکم شرع انتخاب شد.

«صداها فریاد می‌کشند» ساخته شهرام علیزاده روایت متفاوتی از واقعه 29 بهمن 56 تبریز با استفاده از تصویر و صداهای مستند ارائه می‌دهد.

«من زنده‌ام» به کارگردانی ماریا ماوتی بیانگر جست‌وجوی دو پدر در کردستان سوریه برای یافتن ردی از دخترانشان است.

«قصه سوریه» ساخته «سیداحد میکائیل‌زاده» هم شرح‌حال مصائب مردم سوریه و مقاومت آن‌ها در برابر تکفیری‌ها و تروریست‌هاست. 

همچنین انیمیشن‌های «بادها کجا می‌میرند» به کارگردانی پژمان علی‌پور در دست تولید و «مردی که برای ماهی‌ها آواز می‌خواند» به کارگردانی امیرحسین مهران آماده نمایش شده است که این دو اثر، موضوع دفاع مقدسی دارند.

«مردی که برای ماهی‌ها آواز می‌خواند» به کارگردانی امیرحسین مهران داستان مرد میانسالی که سال‌ها پیش در جنگ، دوستان صمیمی خود را در حمله‌ای هوایی از دست داده است، اکنون درصدد یافتن بقایای آنهاست.

«بادها کجا می‌میرند» به کارگردانی «پژمان علی‌پور» پیرامون بمباران شیمیایی سردشت است. زندگی روزمره مردم شهر سردشت و زیبایی‌های آن همراه با باد ملایمی همراه است تا اینکه شهر بمباران شیمیایی می‌شود. تمام داستان در آبی که در گودال جمع شده است، روایت می‌شود و ...

از سوی دیگر مرکز گسترش در مرحله پیش تولید فیلم سینمایی «سوباشی» به کارگردانی کیوان علیمحمدی و امید بنکدار است که به بیان رشادت‌های خلبانان و نیروی پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران در طی 8 سال جنگ تحمیلی می‌پردازد.

همچنین مستندهای «جمیله»، «گلوله باران»، «فرزندان شب»، «لوتوس»، «زنانی با گوشواره های باروتی» و «ژنرال‌های 13 ساله» از جمله تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی هستند که آماده نمایش بوده و طی یک سال اخیر موفق به کسب جوایز مختلف از جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی شده‌اند.

«گلوله‌باران» ساخته «مرتضی پایه‌شناس» و تهیه‌کنندگی «مرتضی شعبانی» در سیزدهمین جشنواره سینماحقیقت موفق به دریافت سه جایزه مهم سینماحقیقت از جمله نشان فیروزه بهترین فیلم و تندیس بهترین کارگردانی و بهترین تدوین شد.

فیلم مستند «فرزندان شب» از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی بهروز نورانی‌پور هم در اولین حضور بین‌المللی خود به بخش مسابقه جشنواره «بوسان» کره‌جنوبی راه یافت.

«لوتوس» ساخته محمدرضا وطن‌دوست هم که در جشنواره‌های بسیاری حضور داشته ، برنده جایزه نگاه هنری از جشنواره فیلم بیگ‌اسکای آمریکا، تندیس بهترین کارگردانی جشنواره بین‌المللی فیلم بیروت و تندیس فیروزه‌ای ویژه‌ی هیات داوران در بخش بین‌الملل جشنواره سینماحقیقت شده است.

«زنانی با گوشواره های باروتی» برنده جایزه بهترین فیلم بین‌الملل جشنواره سینما حقیقت، دیپلم افتخار جایزه ویژه هیات داوران جشنواره ملینیوم بلژیک، کاندید جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در جشنواره لایپزیگ آلمان و برنده جایزه اصلی جشنواره signes de nuit در پاریس شد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار