به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، نشست تبیین «مکتب شهید سلیمانی» با حضور محمدرضا سوقندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
«محمدرضا سوقندی» مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با تاکید بر اینکه جناح در مکتب شهید سلیمانی وجود ندارد، اظهار داشت: شهید سلیمانی فراسیاست و فراجناح بود یعنی اساسأ جناحهای سیاسی را باور نداشت؛ لذا ایشان در وصیتنامه خود به سیاسیون توصیههایی دارد پس ایشان شخصیتی فراملی، فراسیاست و فرافرهنگ بود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در بحث ولایت پذیری شهید سلیمانی ولایت را یک بحث سیاسی نمیدانست بلکه در مکتب ایشان ولایت جزو اصول است و چنین نگاهی نسبت به ولایت داشت و از همین منظر ایشان سیاست را ذیل ولایت میدانست و با همین نگاه رهبر را حکیم میدانست.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح اینکه گاهی میگوییم در مکتب شهید سلیمانی ایشان الگو است، گفت: این مکتب قدرت الگوسازی دارد لذا مکتب سلیمانی دو بعد نظری و عملی را دربر میگیرد؛ در نظام فکری الگوی اندیشه، موفقیت، پیشرفت و رشد است و در عرصه عملی نیز چنین است.
سوقندی به منابع فکری شهید سلیمانی اشاره کرد و عنوان کرد: متن منبع فکری شهید سلیمانی است؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامشان به جوانان اروپا و آمریکا تاکید داشتند که اسلام را از متن دنبال کنند. مبانی فکری شهید سلیمانی همان متن دین است و تفاوت آن با سایر شخصیتها این است که ایشان دریافت از متن را پیچیده نمیکرد و نمیخواست به استدلالهای عقلی استانها را نصیحت و هدایت کند، بلکه با زبانی ساده و مخاطب فهم سخن میگفت و مبانی معرفتی را منتقل میکند و بین آنچه میگفت و انجام میداد تضاد وجود نداشت.
وی با تاکید براینکه دینباوری شهید سلیمانی نمایش نبود، گفت: مبانی اعتقادی سلیمانی قرآن و اهل بیت (ع) بود که مجاهدان همراه ایشان شاهد آن بودند. از این منظر مکتب شهید سلیمانی مکتبی ایرانی نبود. ایشان بهعنوان سفیر اسلام و مبلغ و مجاهد وقتی سخن میگفت، پیام جهانی و فراوری صادر میکرد. او بر اصول تعصب داشت، ولی بر قبیله و جناح تاکید نداشت.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران تصریح کرد: آموزهها و دکترین مکتب شهید سلیمانی راز و رمز تحقق بیانیه گام دوم انقلاب است؛ یعنی با این آموزهها میتوانیم سبک زندگی بسازیم، اما قبل از سبک سازی او باید بتوانیم سبک خوانی کنیم.
انتهای پیام/ 121