به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، «علی فریدونی»، عکاس پیشکسوت دفاع مقدس در آخرین جلسه از سلسله برنامههای گفتوگوی زنده مجازی (لایو اینستاگرام) که به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی برگزار شد، اظهار داشت: در جنگ تحمیلی دوران با امکانات کم با دوربینهای آنالوگ بدون نورسنج اتومات لحظههای ناب را ثبت میکردیم که کار دشواری بود.
وی با بیان اینکه شروع کار عکاسی خبری من از نخستین روزهای جنگ تحمیلی بود، افزود: من برای رفتن به جبهه داوطلب شدم اول مخالفت و سپس موافقت شد و نخستین گزارشهای تصویر من از آوارههای جنگ در شهر و روستا بود.
این عکاس پیشکسوت دفاع مقدس افزود: در آن دوران امکان ارسال سریع عکس به دفتر خبرگزاری نبود باید هفتهای یک یا دو بار که هر بار یک هفته تا ۱۰ روز به طول انجامید نگاتیوها را به دفتر خبرگزاری در تهران میرسانیدم.
فریدونی افزود: چون تا آن زمان به خدمت سربازی نرفته بودم در عملیات شکست حصر آبادان جزو اولین نفرات بودم با قایق ماهیگیری به مدت ۷ تا ۸ ساعت مسیر اهواز تا آبادان را طی کردم وقتی در دفتر خبرگزاری آن واحد مستقر شدیم بمباران شهر آبادان و حملات هوایی آغاز شد در این حمله هوایی خمپارهای در وسط شهر اصابت و حفره وسیعی را ایجاد کرد این اولین تجربه من در حوادث جنگی بود.
وی با بیان اینکه همیشه ۴۸ ساعت پیش از آغاز عملیات در منطقه حاضر میشدیم و تا مدتها پس از عملیات در منطقه حضور داشتیم، در ادامه خاطرنشان کرد: در آن زمان دکتر خرازی مدیرعامل ایرنا و با حفظ سمت رئیس سازمان تبلیغات جنگ بودند و در جلسه شورای عالی دفاع و جلسات محرمانه شرکت میکردند از اینرو از بسیاری از مأموریت رزمندگان اطلاع داشتند.
این عکاس پیشکسوت دفاع مقدس با بیان اینکه من در رفتن به جبهه از روی احساسات تصمیم نگرفتم و بر حسب وظیفه شرعی به جبهه اعزام شدم، افزود: رمز موفقیتم صمیمیت و برقراری ارتباط با بچههای رزمنده و بسیجی بود که من از آن دوران تجربههای بسیاری اندوختم.
فریدونی با بیان اینکه به عنوان عکاس خبری میکوشیدم شیرینترین لحظات رزمندگان را ثبت کنم، ادامه داد: تمام لحظات زندگی رزمندگان از استراحت، خوذدن و آشامیدن، نیایش و. برای من سوژه خبری بود که عکاسی از این لحظات جزو اولویت برنامههای وقت استراحتم بود.
وی خاطرنشان کرد: رزمندگان شب قبل از عملیات که غذای گرم میخوردند بتدریج خود را برای عملیات آماده میکردند و در این مدت رزمندگان با صداقت و قلب پاکشان فضای روحانی را حاکم میکردند و کار عکاسی من از همان زمان شروع و تا رد شدن از زیر قرآن و تا خط مقدم ادامه داشت.
این عکاس پیشکسوت دفاع مقدس با بیان اینکه همنشینی با رزمنگان بر روی اخلاق، کردار و رفتار من اثر گذاشت، در ادامه تصریح کرد: در این ۸ سال بیش از ۴۰ ماه فقط در عملیات حضور داشتم در تمام این دوران بشدت مراقب دوربینهایم بودم، چون تنها اسلحه من در جبهه بود.
فریدونی افزود: به یاد دارم در عملیات رمضان ۶۱ رزمندگان در دمای بیش از ۵۰ درجه خوزستان روزه میگرفتند در حالی که امام فتوا داده بود روزه داری در این شرایط حرام است، اما رزمندگان بقدری اعتقاد داشتند روزه هم میگرفتند.
وی ادامه داد: اواسط سال ۶۱ برای افزایش سرعت ارسال عکس خبری ایرنا مجهز به دستگاه تله فتو شد تا عکسها سریعتر به تهران مخابره شود در طول این مدت یکبار هم به علت اشتباه سهوی یکی از همکاران نگاتیو عکسها غیر قابل استفاده شد.
این عکاس پیشکسوت دفاع مقدس با بیان اینکه در این مدت ۳ تا ۴ بار در مناطق جنگی مجروح شدم، گفت: یک بار وقتی در مدرسهای پناه گرفته بودیم با صدای غرش هواپیما و آژیر قرمز بمباران شروع و یک بمب به سقف مدرسه و ترکشها هم به من اصابت کرد.
فریدونی گفت: در زمانی که مجروح شده بودم یکی از رزمندگان با دوربین عکاسی من چندین فریم عکس از من گرفت و این بار آنها لحظهها ثبت کردند.
وی یادآور شد: تجربیات خوبی را از دوران انقلاب داشتم که به عکاسی در دوران دفاع مقدس کمک بسیاری کرد.
انتهای پیام/102