چهل‌سالگی سرو/ یادداشت/ عصمت دهقانی

دفاع مقدس زیباترین فصل تاریخ معاصر است

نقش آفرینان کربلا‌های ایران به بسیاری از واژه‌ها هویتی نو بخشیدند و مفاهیم جدیدی خلق کردند که باید هزاران واژه و کلمه را قطار کرد تا شاید کمی از آن مفاهیم را معنا کنند، «دفاع مقدس» یکی از آن عبارات است که ساخته شد تا زیباترین فصل کتاب تاریخ معاصر را به خود اختصاص دهد.
کد خبر: ۴۱۹۹۱۱
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۳:۴۰ - 03October 2020

دفاع مقدس زیباترین فصل کتاب تاریخ معاصر استگروه استان‌های دفاع‌پرس - عصمت دهقانی؛ کتاب قطور تاریخ ایران را که ورق می‌زنیم، به فصل جدیدی از عاشقانه‌هایی می‌رسیم که از جنس بهار است، بهاری  که خزانی در پی ندارد. سراسر این فصل شوری است آمیخته با شعور حسینی، عاشقانه‌های این فصل بسیار است چرا که عاشق از همه چیز خود در راه رسیدن به معشوق می‌گذرد و با پشت پا زدن به تعلقات مادی در پی وصال یار است و رهی صد ساله را یک شبه می‌پیماید.

 همین سوختگان وصال در مقابل اهریمنی که دین و دنیای‌مان را نشانه گرفته بود، چنان محکم و باصلابت ایستاده و صحنه‌های از ایثار و شکوه خلق کردند که قلم از توصیف آنها عاجز است. نقش آفرینان کربلاهای ایران و مجاهدان عرصه ایثار و مقاومت به بسیاری از واژه‌ها هویتی نو بخشیدند و مفاهیم  جدیدی خلق کردند که باید هزاران واژه و کلمه را  قطار کرد تا شاید کمی از آن  مفاهیم را  معنا کنند، «دفاع مقدس» یکی از آن عبارات است که ساخته شد تا زیباترین فصل کتاب تاریخ معاصر را به‌ خود اختصاص دهد؛ دو کلمه‌ی «دفاع» و «مقدس» یک دنیا شهامت، شجاعت و عشق پشت‌شان است. قداست این دفاع تا آنجا بود که شهید «غلامرضا چاغروندها»، شهید «شاهمراد نقدی‌ها»، شهید«میرشاکی‌ها» و هزاران سرو قامت دیگر، اسماعیل‌های  وجودشان را به قربانگاه عشق بردند.

 آری، آنان که در روزگار دفاع مقدس بی‌هیچ تردیدی راهی جبهه‌های حق شدند، همان‌ها بودند که مشت‌های گره  کرده پدران و مادران خود را در تظاهرات‌های انقلابی دیدند و شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» در گوش‌شان طنین انداز بود و عطای دانشگاه های دنیوی  و عناوین دکتر و مهندس و استاد را به لقایش بخشیدند  و گام در راه دانشگاهی گذاشتند که استادش «ابا عبدالله الحسین» درس آزادگی، عزت و سرافرازی را به شاگردان مکتب سرخش آموخت.

برترین‌های این دانشگاه که مدال پر افتخار شجاعت بر سینه‌های‌شان می‌درخشید، «شلمچه»، «دهلاویه»، «طلایه»، «فکه» و «بستان» برای‌شان خاک  نبود، بلکه تکه‌ای از تاریخ بود که رنگ سرخ کربلا را به‌خود گرفته بود و بوی عاشورا  را به مشام می رساند  و رزمندگان  نسل سنگر،  صلابت و صبری از جنس نور بودند که دلبستگی‌های دنیوی را در پشت خاکریز نفس جا گذاشتند و در امتداد تاریخ ملازم کاروان سید و سالار شهیدان شدند.

 امسال دفاع مقدس‌مان چهل ساله شد و جشن تولد چهل سالگی‌اش چه باشکوه در سراسر این مرز  و بوم برگزار شد، چهل سال از روزهای اشک، خون، بدرقه، ایثار، شهادت، اسارت، نبرد و هزاران واژه‌ای که با دفاع مقدس عجین هستند می‌گذرد، کلمات به احترام آن همه عظمت دست تعظیم بر سینه می‌گذارند و ادامه خط سرخ حسین را بر جریده عالم می‌نگارند.

چهل یعنی بلوغ، یعنی کمال، یعنی اوج رشد و بالندگی،  جشن‌های هفته دفاع مقدس امسال چه زیبا این همه غرور و افتخار را به رخ جهانیان کشید، همایش‌های تجلیل از پیشکسوتانی که هر لحظه خاطرات آن سال‌ها در ذهن‌شان مرور می‌شود و با یادآوری شهادت همرزمان، بغضی که راه گلوی‌شان را بسته می‌ترکد و افسوس آن را می‌خوردند که از قافله‌ی شهادت جامانده اند و مرور خاطرات شیرین پیروزی  درعملیات‌ها لبخند رضایت را بر لبان‌شان می‌نشاند.

برپایی نمایشگاه دستاوردهای چهل ساله دفاع مقدس، موجی از غرور و افتخار را در سراسر ایران اسلامی  به نمایش گذاشته بود چرا که دستاوردهای به نمایش گذاشته در غرفه‌های نمایشگاه‌های «اقتدار 40» یعنی ریشخند زدن به همه تحریم‌هایی که با پیروزی انقلاب اسلامی به قصد از پا در آوردن این انقلاب ظالمانه اعمال شد، غافل از اینکه جوانان این مرزو بوم هر روز طرحی نو در می‌آمیزند و تهدیدات را تبدیل به فرصت می‌کنند و امروز عظمت نگاه و دفاع‌شان الگوی است برای تمام مردمان آزادیخواهی که زیر بار ظلم و استبداد شانه خم نمی‌کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها