به گزارش سرویس اخبارداخلی دفاع پرس، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر پنج شنبه 7 اسفند ماه در دیدار ایثارگران و برگزیدگان استان قم با اشاره به اینکه چند صدایی را در همه مسائل علمی، تحقیقاتی و معرفتی از قم آموختهایم، گفت: همانطور که فضای ایثار و شهادت از قم شروع شد، در فضای آزاداندیشی، استدلال و اظهارنظر نیز قم پیشتاز بوده است.
رییس جمهوری در ادامه با تأکید بر اینکه بدون حضور روحیه ایثار و شهادت بی تردید انقلاب اسلامی به پیروزی نمیرسید و دفاع مقدس نمیتوانست به اهداف مطلوب خود دست پیدا کند، گفت: ایثار و شهادت قدرتی برای بقا و استقلال ملت بزرگ ایران است و شهر قم جایی بود که در جریان نهضت اسلامی این روحیه در آن آغاز شد.
دکتر روحانی با یادآوری تاریخ شکل گیری نهضت اسلامی به رهبری امام راحل اظهار داشت: امام با رفتار و عمل خود قبل از هر چیزی امید را در جامعه ایجاد کرد و ایشان در کنار امید و یقینی که به پیروزی نهضت داشت، آماده ایثار و شهادت بود.
رییس جمهوری افزود: امام در کنار فضای امید، روحیه فداکاری را نیز بوجود آورد و اولین شهادت هم در شهر مقدس قم و در حوزه اتفاق افتاد و میتوان گفت در جریان نهضت اسلامی، ایثار و شهادت از قم آغاز شد و مردم این دیار در پیروزی انقلاب نقش برجسته ای داشتهاند.
دکتر روحانی تصریح کرد: مردم در نهضت اسلامی و انقلاب با همه وجود به صحنه آمده و فداکاری کردند و قطعاً بدون حضور و حمایت مردم انقلاب به پیروزی نمیرسید.
رییس جمهوری اضافه کرد: اگر رزمندگان و جوانان ما در دوران دفاع مقدس ایثار و فداکاری نمیکردند بدون شک نمیتوانستیم به پیروزی برسیم و امروز هم به روحیه ایثار، شهادت و مقاومت نیاز داریم تا کشور را به مقاصد عالیه که مورد انتظار همه مردم است، برسانیم.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: اینکه ادعا میشود چند صدایی ازغرب آغاز شده موضوع ناصحیحی است چرا که در فضای حوزه همیشه چند صدایی حاکم بوده است.
دکتر روحانی تصریح کرد: باید فضای آزاد را پاس بداریم و نگذاریم که کسی در جامعه القا کند که حرف زدن در جمهوری اسلامی محدودیت دارد و همیشه فضا باید در کشور ما به تبعیت از حوزه آزاد باشد.
رییس جمهوری تاکید کرد: جهان امروز جهان اقنایی است نه ارعاب دیگران و باید نسل جوان خود را قانع کنیم و در این فضا حوزه علمیه میتواند نقش مهمی داشته باشد.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: در حوزه علمیه قم میتواند مرکزی برای حضور افکار و گروههای مختلف فکری وجود داشته باشد و کرسی آزاد اندیشی برای افکار و ادیان را میتوان در قم تأسیس کنیم و دولت از این موضوع حمایت میکند.
رییس جمهوری با بیان اینکه حوزه علمیه و قم میتواند هم در دیپلماسی دینی و علمی و هم گردشگری معرفتی فعال باشد، اظهار داشت: حضور گروهها و شخصیتهای مختلف از مناطق گوناگون جهان و رفت آمدهایی که در این زمینه صورت میگیرد میتواند فضای جدیدی را در عرصه اندیشه بوجود بیاورد.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برای رشد و حرکت به سمت پیشرفت مطلوب در کشور نیاز به معنویت و اخلاق داریم و هم نیاز به فرهنگی داریم که مسیر توسعه را پایدار کند، اظهار داشت: مرکزی که میتواند از لحاظ اخلاقی و معنوی در این زمینه مؤثر باشد حوزه علمیه قم است.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه پیشرفت کشور در گرو مشارکت نخبگان است، به حضور زنان و دختران در رشتههای مختلف علمی و تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: نیمی از جامعه ما را زنان تشکیل میدهد و این فکر که آنان صرفاً باید به مسائل خانه داری مشغول شده و به دنبال مشاغل اجتماعی نباشند، صحیح نیست و دورانش سپری شده است.
رییس جمهوری با تاکید بر این که فضای جامعه و جهان تغییرکرده، اظهار داشت: امروز دیگر نمیتوان این تغییر فضا را مد نظر قرار نداد و از سوی دیگر نمیتوان نسل جوان را محدود کرد.
دکتر روحانی تصریح کرد: اگر از فضای جامعه عقب بمانیم دچار مشکل خواهیم شد و باید همپای جامعه پیش برویم و چنانچه مساله ای وجود داشت آن را حل و فصل کنیم.
رییس جمهوری به حضور فعال دختران در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: امروز دختران دانشجوی کشور در بسیاری از علوم جدید و فناوریهای نو پیشتاز هستند و باید این مسله را قدربدانیم.
دکتر روحانی تاکید کرد: باید فضای مناسبی را برای رشد و تعالی توأم با اخلاق برای بانوان کشور فراهم کرد.
رییس جمهوری همچنین با اشاره به جایگاه شهر مقدس قم در عرصه علم، معرفت، اجتهاد و ایثار و شهادت اظهار داشت: شهر قم از لحاظ دینی مهمترین مرکز دینی تشیع و چه بسا جهان اسلام است و حوزه علمیه هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی از جایگاه بسیار ویژه ای برخوردار است.
در ابتدای این مراسم دو نفر از نخبگان و ایثارگران استان قم در سخنانی به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
انتهای پیام/