پایان تحریم تسلیحاتی ایران و شکستی دیگر برای آمریکا

لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران در حالی اتفاق می‌افتد که آمریکا برای ممانعت از آن اقدامات گسترده‌ای را انجام داد، اما در نهایت با شکست مواجه شد.
کد خبر: ۴۲۲۳۰۱
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۲ - 18October 2020

پایان تحریم تسلیحاتی ایران و شکستی دیگر برای آمریکابه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، تحریم‌های تسلیحاتی ایران سرانجام امروز یکشنبه، ۲۷ مهر ماه، لغو می‌شود؛ لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران در حالی اتفاق می‌افتد که آمریکا برای ممانعت از آن اقدامات گسترده‌ای را انجام داد، اما موفق به دستیابی به آن نشد.

واشنگتن برای آنکه به هدف خود برسد قطعنامه پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل را ارائه داد که با مخالفت صریح روسیه و چین روبرو شد و کشور‌های اروپایی نیز رای ممتنع دادند و تنها یک کشور کوچک به نام جمهوری دومینیکن به قطعنامه آمریکا رای مثبت داد که نه تنها تاثیری نداشت بلکه باعث آبرو ریزی سیاسی برای آمریکا شد.

پس از آن آمریکا سعی کرد با فشار‌های سیاسی به برخی کشورها، آن‌ها را در جلوگیری از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران با خود همراه کند، هر چند در این راه برخی کشور‌ها با واشنگتن همراهی کردند، اما این کشور‌ها از بُعد سیاسی با ایران روابط عمیق و گسترده‌ای ندارند و همواره در محور دشمنی با ایران قرار داشته‌اند که در لغو تحریم‌های تسلیحاتی نیز تاثیر زیادی نمی‌توانند داشته باشند.

نگرانی آمریکا از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران بابت خرید سلاح از سوی تهران نیست، چرا که می‌داند ایران توانسته است در شرایط تحریمی به دستاورد‌های بزرگی در زمینه تولید سلاح‌هایی که نیاز دارد، دست پیدا کند؛ نگرانی که آمریکایی‌ها دارند به خاطر صادرات تسلیحاتی است که ایران توانسته است تولید کند و کاملا بومی است.

قابلیت‌هایی که تسلیحات ساخت ایران دارد آزمون خود را در نبرد با تروریست‌های تفکیری در غرب آسیا به ویژه در سوریه و عراق نشان داده است.

اکنون حزب الله لبنان دارای واحد‌های موشکی گسترده و پر تعداد است که عاملی بازدارنده مقابل تهدیدات رژیم صهیونیستی است، در یمن نیز پهپاد‌ها و موشک‌های ساخته شده به دست انقلابیون یمن، ائتلاف سعودی را با چالش جدی روبرو کرده است.

آمریکا ضمن نگرانی از بابت صدور سلاح‌های ساخت ایران به کشور‌های همپیمان و جبهه مقاومت نسبت به درآمدزایی از این طریق نیز نگران است.

آمریکا با خروج از برجام و نابودی آن، تحریم‌های اقتصادی علیه ایران وضع کرد که به «فشار حداکثری» مشهور است؛ با وجود باصطلاح «فشار حداکثری» نیز آمریکایی‌ها نتوانستند به اهداف خود دست پیدا کنند.

صادرات تسلیحات ساخت ایران پس از لغو تحریم‌های تسلیحاتی با وجود مشتری، منبع درآمد ارزی برای ایران خواهد شد.

آمریکا که همه توان خود را برای جلوگیری از کسب درآمد و ورود دلار‌های معاملات نفتی ایران متمرکز کرده و مانع از پرداخت طلب‌های ایران شده است، اکنون با یک چالش جدی دیگر روبرو خواهد شد.

با پایان لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران که بر اساس قطعنامه شورای امنیت اتفاق می‌افتد، همه کشور‌های دنیا می‌توانند با ایرا معامله تسلیحاتی قانونی داشته باشند و هیچ مانعی بر سر راه این کار وجود ندارد.

اروپا اگرچه در قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای جلوگیری از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران با واشنگتن همراهی نکرد و رای ممتنع داد، اما قلبا و عملا با آمریکا همراهی خواهد کرد و با ایران نیز هیچ معامله تسلیحاتی نخواهد داشت.

این سیاست صراحتا از سوی مقامات سه کشور عضو تروئیکای اروپا اعلام شده است.

ایران نیز رغبتی به این معامله ندارد، چرا که می‌داند نمی‌تواند به اروپا اعتماد کند؛ اعتماد اروپا برای ایران بر سر تعهدات آن‌ها در قبال برجام از بین رفته است.

اروپایی‌ها به ایران بر سر توافق هسته‌ای بدهکارند، چرا که با آمریکا در تحریم‌های اقتصادی همراهی کردند.

اروپا در دوران دفاع مقدس پشرفته‌ترین تسلیحات را به رژیم صدام می‌فروخت، اما هیچ سلاحی به ایران نفروخت، در حالی که عراق در دوران رژیم صدام متجاوز، آغازگر جنگ و جنایتکار جنگی بود.

در این میان رژیم صهیونیستی نیز از بابت لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران نگران است.

این رژیم که اکنون در جنگ قره باغ با فروش سلاح‌های خود به ویژه پهپاد‌های انتحاری به دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر آتش جنگ می‌دمد، شدیدا نگران لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران است چرا که می‌داند، سلاح‌های ایران از این پس به سوریه، عراق، لبنان و حتی می‌تواند به یمن صادر شود.

آمریکا و رژیم صهیونیستی چه بخواهند چه نخواهند، باید تن به این اتفاق بدهند؛ تحریم‌های تسلیحاتی ایران بامداد امروز یکشنبه، به پایان رسیده و ایران نیز برنامه ریزی‌های خود را برای ثبت سفارش‌های فروش تسلیحات آغاز کرده و سفارش‌هایی نیز دریافت کرده است.

صادرات تسلیحات ایران اگر از سوی آمریکا با مانع روبرو شود، واکنش ایران نیز قاطع خواهد بود و اجازه نخواهد داد تا در این مسیر مشکلی از سوی واشنگتن و رژیم صهیونیستی به وجود بیاید.

منبع: میزان

انتهای پیام/ 341

نظر شما
پربیننده ها