به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از ساری به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل استانداری مازندران، «علیرضا یونسی رستمی» معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران در مراسم آغاز دوره آموزشی عمومی تخصصی متمرکز و تربیت مربی پدافند غیرعامل بیان کرد: پدافند غیر عامل، موجبات افزایش ایمن سازی مراکز حیاتی و مهم کشور و ارتقاء آستانه مقاومت ملی و استمرار خدمات ضروری کشور در شرایط بحران را فراهم می نماید.
یونسی با بیان این که پدافند غیر عامل، عملیاتی بدون استفاده از ابزار نظامی است که با هدف مقاوم سازی در حوزه های مختلف از آن بهره گیری می شود، افزود: سازماندهی مناسب نیروهای مردمی و داوطلب برای اداره اموراستان درشرایط تهدید، پایداری درتدوام چرخه خدمات دستگاه ها در شرایط تهدید نظامی دشمن، آماده، ایمن و پایدار نگاه داشتن استان و مناطق مختلف آن در مقابل تهدیدات دشمن و بحران ناشی ازآن، وارد آمدن حداقل آسیب به مراکز حیاتی، حساس و مهم محدوده جغرافیایی استان و حفظ ارتباطات مناسب بین این مراکز از مهم ترین اهداف پدافند غیر عامل است.
وی در ادامه قابلیت تأمین نیازمندیهای اساسی و ضروری مردم در شرایط بحران، امنیت اجتماعی، روانی و فیزیکی مناسب وپایدار درشرایط بحران ناشی از جنگ، ارتقاء آستانه مقاومت مردم در استان دربرابر تهدیدات، استقرارسازمانی مناسب وتوانمند برای اداره صحنه عملیات امداد ونجات و مردم داری در شرایط تهدیدنظامی دشمن و تهدیدات نرم و نرم افزاری خصم و ایجاد آمادگی کامل در دستگاه های استانی، شهری و محله ای در برابر تهدیدات، با انجام آموزش در رزمایش های دوره ای را از دیگر اهداف پدافند غیر عامل دانست.
معاون استاندار مازندران بحران های تهدید کننده را به دو دسته بحران های انسان ساخت اعم از اجتماعی و اقتصادی و طبیعی از جمله سیل، زلزله و .... تقسیم نمود و عنوان کرد: اقدامات زیر ساختی، اقدامات مدیریتی و اقدامات ساختاری، مهم ترین اقدامات تسهیل کننده مدیریت بحران می باشند.
یونسی در بخش دیگری از سخنان خود نهادینه سازی و فرهنگ سازی پدافند غیرعامل در جامعه را از موضوعات مهم و محوری این حوزه بیان کرد و یاد آور شد: نهادهای فرهنگ ساز چون آموزش و پرورش، وزارت علوم و دانشگاههای کشور و مجموعه رسانهها، نقش قابل توجهی در موضوع نهادینه کردن فرهنگ پدافند غیرعامل در کشور دارند.
وی خاطر نشان ساخت: این مأموریت از دو منظر توجه دادن افکار عمومی به اهمیت این موضوع و آموزش ابعاد مختلفی که این نوع از پدافند در ایمن سازی بدنبال دارد و تبلیغ، ترویج و اطلاعرسانی پیرامون تاثیر ابعاد اقدامات در این راستا، می تواند به احساس امنیت در جامعه و افزایش بازدارندگی اقدامات دشمن کمک کند.
یونسی با اشاره به این که اهمیت نقش و جایگاه مردم در این حوزه با گسترش سازمان های مردم نهاد به صورت نظریه ای جدید مطرح است، گفت: امروزه ضمن توجه به سیاست گذاری و برنامه ریزی علمی، آمایش تخصصی سرزمینی، آموزش استفاده از ابزارهای مختلف فناوری و اطلاعات داده ها و تسلط کافی بر سه عنصر زمان، مکان و ابزار اطلاعات در کاهش خسارات در زمان بروز بحران بسیار موثر است.
انتهای پیام/