مواد مخدر بر اقتصاد کشور تاثیرات ناگواری دارد

یک اقتصاددان کشور با تاکید بر اینکه مواد مخدر بر اقتصاد کشور تاثیرات ناگواری دارد، گفت: در بحث مواد مخدر تقاضای مستمر، عرضه پایدار و مستمر موجب می‌شود که برخی افراد به دلیل سودآور بودن به این تجارت متمایل ‌شوند و فعالیت‌های رانت‌جویی و سوداگری را دنبال کنند.
کد خبر: ۴۲۴۲۷
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۳ - 03March 2015

مواد مخدر بر اقتصاد کشور تاثیرات ناگواری دارد

به گزارش گروه اجتماعی " دفاع پرس "، دکتر آلبرت بغزیان، اقتصاددان برجسته کشورمان با تاکید بر اینکه موادمخدر بر اقتصاد کشور تاثیر دارد، گفت: وقتی سرمایه از خارج از کشور تامین میشود ارزبری آن هم موجب اختلال ارزی در اقتصاد کشور میشود. در بحث مواد مخدر تقاضای مستمر، عرضه پایدار و مستمر موجب میشود که برخی افراد به دلیل سودآور بودن  به این تجارت متمایل شوند و فعالیتهای رانتجویی و سوداگری و قاچاق سودآور را دنبال کنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: حتی اگر هیچکس در کشور موادمخدر مصرف نکند باز هم کشورمان راه ترانزیت به سمت اروپا است. بنابراین اروپاییها باید با آن مبارزه کنند. اما در حال حاضر این هزینه بر عهده کشور ماست و کشورمان فشار و تهدید زیادی را تحمل میکند. پس حتی اگر مواد مصرف نشود، باز هم هزینه مبارزه با موادمخدر (در بودجه کشور) به نفع اروپاییها صرف میشود. بنابراین آنها باید در این مبارزه مشارکت کنند.

وی تصریح کرد: اگر کشورهای اروپایی در مبدا شروع ترانزیت، جلوی ورود موادمخدر را بگیرند، هزینه کمتری صرف خواهند کرد. البته مبارزه باعث میشود که این مصرف محدود و ریسکی شده و حتی توزیع آن هم سخت شود. ولی در واقعیت کشورمان هم هزینه مادی آن را پرداخت میکند هم جانی. بارها و بارها شنیدهایم که جوانانمان با تعصب ملی که به کشورشان دارند، در درگیری با قاچاقچیان به شهادت رسیدهاند.

دکتر بغزیان با اشاره به رویکرد اجتماعی کردن مبارزه موادمخدر گفت: در چند موضوع اجتماعی همیشه اختلاف نظر بود که در مورد آن اطلاعرسانی شود یا خیر. مثلا اگر کاهش سن و افزایش نرخ طلاق، اطلاعرسانی میشود، باعث افزایش تشویش در جامعه است یا افراد با چشم بازتری ازدواج کنند؟ به تازگی در مورد این معضلات صحبت میشود و این آگاهیها کمک بزرگی به جوانانی میکند که یا قصد ازدواج دارند، یا به تازگی زندگی خود را شروع کردهاند و یا در شرف طلاق هستند تا به زندگی نگاه عمیقتری داشته باشند. در مورد موادمخدر هم به همین صورت است. اگر در دوران ابتدایی تحصیل، فرزندانمان را با آسیبهای اجتماعی، نحوه ورود به زندگی و حتی شکل موادمخدر آشنا کنیم، از گول خوردن و حتی مصرف موادمخدر -از روی کنجکاوی و یا به اصرار دوستان- جلوگیری خواهیم کرد. در حال حاضر رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر هم بسیار مفید به نظر میرسد. موادمخدر و مضرات آن را باید آموزش داد تا  همه از تبعات فاجعه بار آن آشنا شوند و با گرایش به موادافیونی، به خود و خانوادهشان لطمه نزنند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: اطلاعرسانی مفید و موثر یعنی با افراد شفاهی صحبت کنیم و همه موضوعات این مسئله را بازگو کنیم. هزینه بیشتر در پیشگیری منافع بیشتری را به جامعه برمیگرداند. برنامهسازی در حال حاضر بیش از هر راه دیگری نتیجهبخش است. اقداماتی مانند ورود به کتابهای درسی، بروشورها، برنامههای رادیویی و تلویزیونی، حتی افرادی که به مدارس بروند و در مقطع راهنمایی و دبیرستان آموزش دهند و اطلاعرسانی کنند، نفع چند برابری به جامعه همچون عدم خروج ارز، مبارزه با قاچاقچی، درمان ترک معتادان و هزینههای جانبی که بر بودجه تحمیل شده است؛ خواهد داد. البته در کمتر کشوری دولت هزینههای مبارزه با موادمخد را محدود میکند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها