به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس به نقل از پایگاه خبری الخلیج الجدید، عربستان سعودی در راس کشورهایی قرار گرفت که جنگندههای «یوروفایتر تایفون» (این هواپیما توسط کنسرسیومی اروپایی متشکل از سه شرکت بیایئی سیستمز، ایایدیاس و آلنیا آئروناتیکا طراحی و ساخته میشود) را در منطقه خاورمیانه خریداری کردند و پس از آن کویت، قطر و عمان در ردههای بعدی قرار دارند.
براساس این گزارش عربستان سعودی ۷۲ جنگنده از این نوع و پس از آن کویت ۲۸ و قطر ۲۴ جنگنده و سپس عمان ۱۲ جنگنده مذکور را خریداری کردهاند.
یوروفایتر تایفون یک جت جنگنده چند منظوره دو موتوره با کانارد و بال دلتا است؛ نخستین پیش نمونه یوروفایتر تایفون در سال ۱۹۹۴ به پرواز درآمد، اما پایان جنگ سرد پیشرفت پروژه را به تأخیر انداخت و ورود رسمی این جنگنده به خدمت نظامی تا سال ۲۰۰۳ طول کشید؛ تایفون جنگندهای بسیار چالاک است که توانایی بالایی در جنگ هوایی نزدیک دارد.
برنامه تولید جنگنده پیشرفته اروپا توسط کنسرسیوم یوروفایتر، یک شرکت مستقر در مونیخ متعلق به «لئوناردو» و «بیای ئی سیستم» در آلمان و اسپانیا مدیریت میشود.
این برنامه توسط آژانس مدیریتی «تورنادو» و «ناتو یوروفایتر» مدیریت میشود که برای تامین نیازهای نیروی هوایی چهار شرکت مشارکت کننده در این برنامه یعنی ایتالیا، انگلیس، آلمان و اسپانیا ایجاد شده است.
پس از گزارش «احمد منصور» وزیر دفاع کویت در زمینه بی نظمیهای مالی مربوط به این معامله که در آن فرماندهان بارز وزارت دفاع از جمله وزیر سابق متهم شده بودند، معامله خرید جنگندههای یوروفایتر تایفون توسط کویت اکنون در کشورهای حوزه خلیج فارس در دست بررسی است.
کویت ۲۸ جنگنده یوروفایتر تایفون را در معاملهای به ارزش ۸ میلیارد یورو (۹ میلیارد دلار) خریداری کرد.
عربستان در حال حاضر از طیف وسیعی از جنگندههای ساخت آمریکا (نسخههای مختلف جنگنده اف ۱۵) و انگلیس (دو جنگنده پاناویا تورنادو و یوروفایتر تایفون) بهره میبرد؛ نیروی هوایی عربستان پیش از جنگ یمن حدود ۸۰ فروند جنگنده تورنادو، ۷۲ فروند یوروفایتر تایفون و حدود ۲۵۰ فروند F۱۵ از نسخه شکاری و چند منظوره (نسخه S و SA) در اختیار داشت که در طول سالهای جنگ حداقل سه فروند تورنادو، دو فروند اف ۱۵ و یک فروند تایفون این کشور با آتش پدافند انصارالله یا نقص فنی سرنگون شدند.
انتهای پیام/ ۴۲۱