به گزارش خبرنگار دفاعپرس از بوشهر، پدیده دفاع مقدس همانند دایرةالمعارف انقلاب اسلامی است و دارای رویدادها و رخدادهای عبرت آموز تاریخی است که خود به عنوان یک جریان فکری در ادبیات جا باز کرده که در تقسیم بندی ادبیات معاصر ما دارای برجستگیها شایان ذکری است.
«علیرضا عابدی» متولد 1371 دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جامعه شناسی و دبیر آموزش و پرورش شهرستان دیر است که از سال 1393 در مجموعه پایگاه مقاومت بسیج امام جعفر صادق(ع) شهر دیر، با همکاری فعالان عرصه دفاع مقدس اقدام به راه اندازی مرکز آرشیو و اسناد انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شهرستان دیر کرده و تاکنون بیش از 160 هزار سند از شهدا، ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس در این مرکز جمع آوری شده است.
در ادامه ماحصل گفتوگوی تفصیلی خبرنگار دفاع پرس به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی با «علیرضا عابدی» کم سنترین نویسنده ارزشی استان بوشهر در حوزه دفاع مقدس را میخوانید:
دفاع پرس: اهمیت پرداختن به ادبیات دفاع مقدس را بیان کنید؟
دوران هشت سال دفاع مقدس، به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، گنجینهای تمام نشدنی برای آیندگان است، اعتقاد قلبی بنده به این است که دوران دفاع مقدس، مانند چشمهای جوشان است که مشتاقان بسیاری دارد و لازم است توجه ویژهای به آن شود و به جرأت میتوانیم بگوییم این دوران با غنای بسیار بالایی که دارد، میتواند در برگیرنده بسیاری از ارزشهای اسلامی باشد که نسل امروز تشنه آنهاست.
در طول چهل سالی که از دفاع مقدس میگذرد، اقدامات بسیاری در خصوص دفاع مقدس صورت گرفته است، در این میان آن چه میماند و در کنار بقا، اثرگذاری بسیاری نیز دارد، ادبیات و پرداختن به مقوله تألیف و نشر در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس، به عنوان نمود معاصر این بخش از ادبیات است.
دفاع مقدس: چرا به سمت ادبیات دفاع مقدس سوق پیدا کردید و در این حوزه قلم فرسایی رو شروع کردید؟
گرایش به سمت ادبیات دفاع مقدس و پژوهش در این راستا، موهبتی است که از جانب شهدا به بنده عطا شده و خداوند را از این بابت شاکر و سپاسگذارم. ابعاد بسیاری از دفاع مقدس باقی مانده که باید به آن توجه شود، اسناد و آثار بسیاری در معرض خطر نابودی قرار دارد، سوژهها و موضوعات جذاب و تأثیرگذار بسیاری در خطر نابودی قرار دارند و بنده نسبت به تاریخ دفاع مقدس، تاریخ و نقش شهرستان دیر در دفاع مقدس احساس مسئولیت میکنم و معتقدم تا جایی که می توانیم باید در معرفی شهدای والامقام به نسل آینده که به دنبال هویت جویی و الگوگیری هستند، تلاش کنیم.
دفاع پرس: رسالت نویسندگان در حوزه دفاع مقدس چیست؟
دفاع مقدس یک گنجینه است که باید مورد استفاده قرار گیرد تا نسل کنونی و آینده کشور، با فلسفه جهاد و شهادت و نیز ارزشها و دستاورهای آن به خوبی آشنا شود. بی شک رویش هایی مانند شهدای مدافع حرم که در دهه کنونی، جان خود و آسایش و آرامش خود را فدا می کنند و در مسیر مقدس دفاع از حرم آل الله قدم می زنند، نتیجه بزرگداشت دفاع مقدس است، رسالتی که بر عهده نویسندگان این عرصه قرار دارد، همان رسالتی است که حضرت زینب کبری (س) و امام سجاد (ع) در رساندن پیام خون شهیدان داشتهاند؛ است و ماندگار حماسه عاشورای حسینی به واسطه زحماتی است که این بزرگواران کشیدهاند و این حماسه را تبیین و تشریح کرده اند؛ لذا برای ماندگاری دفاع مقدس، باید نویسندگان و مطلعین در این حوزه این رسالت را برای خود قائل باشند.
دفاع پرس: ادبیات دفاع مقدس اکنون در چه جایگاهی قرار دارد؟
امروزه تولیدات و تألیفات بسیاری در حوزه دفاع مقدس صورت می گیرد و همه روز شاهد تولید و انتشار کتب بسیاری در این حوزه هستیم که جای بسی امیدواری دارد که این مطالبه و دغدغه رهبر معظم انقلاب اسلامی تا حد بسیاری به همت کنگرههای شهدا و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در سطح کشور صورت میگیرد، اما هنوز راه طولانی برای رسیدن به اهداف مشخص مانده است؛ چهره تابان بسیاری از شهدا هنوز در غبار فراموشی هستند و لازم است به آنها توجه بسیاری شود. هنوز بسیاری از وقایع دفاع مقدس مانده که به آن ها پرداخته نشده و توجه جدی به آنها و معرفی آنها ضرروی است.
دفاع پرس: چگونه میتوان در حوزه ادبیات به نشرارزش های دفاع مقدس کمک کرد؟
صرف نوشتن یک کتاب نمیتواند کمکی به نشر ارزش های دفاع مقدس کند؛ مگر زمانی که این کتاب مطابق سلیقه مخاطبان باشد. امروزه برای نشر ارزش های دفاع مقدس خصوصاً در بین نسل جوان باید کارهای ارزشمندتری در دستور کار قرار گیرد، تولید نماهنگ و پادکست، کتاب های دیجیتال و صوتی و... می تواند تا حد بسیار زیادی در تحقق این اهداف موثر باشد. البته باید اعتراف کنیم که هنوز بسیاری از شهدای استان بوشهر هستند که به خوبی به آن ها پرداخته نشده و اختصاص تألیفات ویژهای به این عزیزان می تواند تا حد بسیار زیادی در معرفی آنان موثر باشد.
دفاع پرس: به نظر شما کدام سبک و قالب ادبیات تاثیر بیشتری بر مخاطب دارد؟
امروزه معرفی شهدا با نوشته های کلیشه ای و سنتی دهه 60 جوابگوی نیازهای نسل جدید نیست. باید با زبان نسل جوان ارزشهای شهدا را منتقل کرد. لازم است تولیدات و نوشتههای جذاب و به روز در حوزه دفاع مقدس تولید و در دسترس همگان قرار گیرد.
دفاع پرس: چشم انداز نویسندگان در حوزه دفاع مقدس چیست؟
نویسندگان دفاع مقدس باید بگوییم که با وجود گذشت چهار دهه از آغاز جنگ تحمیلی، هنوز ابعاد بسیاری از این جنگ ناگفته و ناشناخته مانده است که لازم مورد توجه جدی قرار گیرد، ابعاد و زوایایی که هر چه بیشتر به آن پرداخته شود، شاهد پایبندی بیشتر نسل جوان و نسل آینده به ارزشهای اسلام و انقلاب خواهیم بود. علاوه بر این چهره های روشن و افتخار آمیز شهدای بسیاری از سراسر کشور، هنوز ناشناخته مانده و باید اقدامات بیشتری برای معرفی این عزیزان صورت گیرد.
دفاع پرس: با توجه به فراگیر شدن فضای مجازی در بین افراد جامعه، ادبیات دفاع مقدس چگونه میتواند تاثیر خود را نمایانتر کند؟
امروزه، فضای مجازی فضای حاکم بر تمامی ابعاد زندگی انسانها است. در این مقطع زمانی آن چیزی که میتواند بهترین و بیشترین تأثیر را در رساندن و انتقال پیام خون شهیدان داشته باشد، فضای مجازی است. لذا لازم است برای تحقق اهداف ادبیات دفاع مقدس، تولید بیشتر و کیفیتر کتابهای دیجیتال و صوتی و محتوای جدید و جذاب در دستور کار باشد و نویسندگان و فعالین در این حوزه به این مهم اقدام بیشتری داشته باشند.
انتهای پیام/