رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری:

بسیج عظیم‌ترین ظرفیت مردمی جمهوری اسلامی ایران است

حجت‌الاسلام ارزانی با اشاره به نقش‌آفرینی‌ها و جایگاه بسیج در عرصه‌های مختلف از آغاز انقلاب اسلامی تاکنون گفت: بسیج عظیم‌ترین ظرفیت مردمی جمهوری اسلامی ایران است.
کد خبر: ۴۲۷۷۰۳
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۷ - 22November 2020

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام «حبیب‌رضا ارزانی» رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بهانه آغاز هفته گرامیداشت بسیج، ضمن ارج نهادن به جایگاه رفیع این نهاد مردمی و انقلابی، طی سخنانی با اشاره به اهمیت و جایگاه این پایگاه عظیم مردمی در انقلاب اسلامی اظهار داشت: نسبت به تشکیل بسیج و نقش‌آفرینی آن در سطح کشور فرازهای مختلفی در کلام امام خمینی (ره) وجود دارد؛ به‌ویژه این جمله معروف که فرمودند: «مملکت اسلامی همه‌اش باید نظامی باشد و تعلیمات نظامی داشته باشد… همه‌جا باید این‌طور بشود که یک مملکتی بعد از چند سالی که بیست میلیون جوان دارد، بیست میلیون تفنگدار داشته باشد و بیست میلیون ارتش داشته باشد...»، آن زمان جمعیت کشور 36 میلیون نفر بود و خواسته امام (ره) این بود که چنین ارتشی با این عِده و عُده با جمعیت قالب جوانان شکل بگیرد.
 
مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری ادامه داد: باتوجه به این مهم، سازمان بسیج با گستره فعالیت‌های متعدد و عظیم در عرصه‌های مختلف نظامی، فرهنگی، امنیتی، دینی شکل گرفته و میان همه توده‌ها جایگاه خاصی یافت و امروز شاهد هستیم که بسیج میان اقشار مختلف حضور دارد، برای مثال بسیج اساتید، بسیج دانشجویان، بسیج هنرمندان، بسیج مساجد و محلات و ... ثمره‌ای از این درخت تنومند است.
 
وی با بیان اینکه بسیج عظیم‌ترین ظرفیت مردمی جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: بسیج نهادی برخاسته از انقلاب و نگاه عقیدتی است. نگرش بسیج عجین با عقیده و ایمان است. همین رویکرد اکنون در جای جای فعالیت‌های بسیج در گوشه و کنار نظام اسلامی دیده می‌شود؛ با عنایت به این مهم امروز باید مدافع بسیج باشیم.
 
حجت‌الاسلام ارزانی گفت: وجه تمایز جمهوری اسلامی ایران با بسیاری از انقلاب‌ها و نظام‌های جمهوری این بود که از نیرویی چنین مردمی برخوردار بود که در همه عرصه‌ها در میدان حضور داشته باشد و به دفاع و حمایت از نظام و اقشار مختلف بپردازد؛ زمان جنگ، زمان بروز حوادث طبیعی، در عرصه فعالیت‌های متعدد سیاسی، فرهنگی و اجتماعی همواره بسیج پرچم دار بوده است.
 
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ستاد فهما در راستای تعامل مضاعف با سازمان بسیج، بسیاری از برنامه‌ها و فعالیت‌های خود را به صورت مشترک برگزار کرد، افزود: از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به طرح ملی راهکار، توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان در راستای رزمایش مواسات و کمک مومنانه، برگزاری طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم و گرامیداشت خانواده شهدا، تکریم بسیجیان نمونه در سطح محلات اشاره داشت.
 
حجت‌‌الاسلام ارزانی تصریح کرد: طرح ملی راهکار، رزمایش ایمان، همدلی، کار و ایثار رمضان بود که به تازگی مرحله دوم آن آغاز شده است. این طرح ملی با هدف دستگیری از نیازمندان به‌ویژه در ایام شیوع کرونا وارد مرحله جدیدی شد و در سطح کانون‌های فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور اجرا شد و همچنان با حضور پرشور اعضای بسیج و اعضای کانون‌ها ادامه دارد.
 
وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به پیوند مسجد و کانون‌های مساجد گفت: ما خود را جدا از بسیج نمی‌دانیم، هر مسجد یک پایگاه بسیج و کانون فرهنگی هنری دارد و ما چون یک روح در دو کالبد هستیم. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، بسیاری از فعالیت‌های ستاد فهما و بسیج با همکاری و مشارکت یکدیگر انجام می‌شود؛ چنانچه مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در 19 مهر سال 1391 در بیانات خود در خراسان شمالی فرمودند: «من سفارش می‌کنم که کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید، البته با همکاری بسیج. بد است که بین روحانی مسجد و بسیج مسجد اختلاف به‌وجود بیاید. با همکاری بسیج این کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را مؤثر کنید. برایش کار کنید.» با توجه به منویات معظم‌له، ستاد فهما 20 بهمن سال گذشته تفاهم نامه‌ای را با سازمان بسیج مستضعفین به امضا رساند.
 
مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: هدف این تفاهم‌نامه هم‌افزایی و همکاری هرچه بیشتر دو نهاد انقلابی به‌منظور برنامه‌ریزی صحیح و هدفمند با هدف جاذبه آفرینی، تقویت و پرورش ایده‌های خلاقانه، رشد و تحول در راستای جذب حداکثری قشر نوجوان و جوان به مساجد و همچنین حمایت از مجموعه جهادی و خودجوش محله محور بود.
 
وی با بیان اینکه تفاهم‌نامه مذکور میان مساجدی که همزمان دارای پایگاه مقاومت بسیج و کانون فرهنگی هنری هستند منعقد شد، تصریح کرد: همکاری مشترک دو طرف در اجرای طرح غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در ایام تابستان، تشکیل هیات اندیشه‌ورز مشترک سازمان بسیج و کانون‌های مساجد به صورت ملی، استانی و شهرستانی، آموزش سواد رسانه به اعضا و مخاطبان کانون‌ها توسط سازمان بسیج رسانه از جمله مواردی است که با امضای این تفاهم‌نامه محقق شد.
 
رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فهما ادامه داد: جذب نوجوانان و جوانان به مساجد با بهره‌گیری از ابزارهای فرهنگی هنری، مشارکت در تدوین طرح ها و برنامه‌ها به‌منظور پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی، همکاری در طراحی و اجرای برنامه‌های مرتبط با ترویج مسجد طراز انقلاب اسلامی، بهره‌مند شدن دو طرف از ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و امکانات یکدیگر از قبیل توان فکری، تجربی، پژوهشی، آموزشی، کارگاهی، کتابخانه‌ای، رسانه‌ای و ارتباطاتی از دیگر اهداف این تفاهم است.
 
حجت‌الاسلام ارزانی ابراز امیدواری کرد به همت و همکاری بسیج به‌عنوان یکی از مهمترین نهادهای کشور و کانون‌های فهما، فعالیت‌های مسجدی وارد عرصه جدیدی شود.
 
انتهای پیام/ 121
نظر شما
پربیننده ها