رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح مطرح کرد؛

«نفوذ سازمان‌یافته» نتیجه غفلت ما در حوزه فرهنگ و هنر است

سید محمد یاشار نادری «نفوذ سازمان‌یافته» را نتیجه غفلت در حوزه فرهنگ و هنر دانست و گفت: دنیای استکبار بیشتر از آنکه به جنگ پرداخته باشد به تولید آثار سینمایی پرداخته است.
کد خبر: ۴۲۷۸۳۶
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۹ - 23November 2020

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، «سید محمد یاشار نادری» رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح در برنامه «افق سینما» در خصوص اهمیت فرهنگ و سینما پس از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: حضرت امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب باآن‌همه مسائل سیاسی و اجتماعی که وجود داشت در یک سخنرانی تاریخی ۲۴ دقیقه به مقوله سینما و هنر می‌پردازند که نشان از اهمیت هنر نزد ایشان است. البته که بعد از انقلاب برخی‌ها برخورد تند و افراطی با سینما و سینماگران داشتند که حضرت امام (ره) با نطق تاریخی خود همه مناسبات را تغییر دادند و فرمودند ما با سینما مخالف نیستیم و با فحشا مخالفیم.

وی در خصوص وضعیت سینمای ایران پیش از انقلاب نیز اظهار داشت: درمجموع آثاری که قبل از انقلاب تولید شد شاید به تعداد انگشت یکدست می‌توان فیلم قابل‌اعتنا پیدا کرد و در اکثریت آثار شاهد ولنگاری و وادادگی بودیم، اما بعد از انقلاب در سینما آثار شاخص و فاخر به لحاظ کیفی و آثار اخلاقی و ارزشی به لحاظ محتوایی در اولویت قرار گرفت و ژانر‌های سیاسی، اجتماعی و تاریخ انقلاب و دفاع مقدس به آن اضافه شد.

«نفوذ سازمان‌یافته» نتیجه غفلت ما در حوزه فرهنگ و هنر است

رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح اشاره‌ی به سیاست‌های اشتباه و نادرست سینما در دهه شصت کرد و گفت: ریل‌گذاری‌ها در دهه شصت درست و دقیق نبود، در آن سال‌ها، سینمای ایران را به سمت سینمای اروپای شرقی بردند که عمدتاً معناگرا و سینمای فلسفی و عرفانی بود درحالی‌که در همان زمان هالیوود در حال قهرمان سازی و تولید آثار قهرمان محور بود.

وی با اشاره به نفوذ سازمان‌یافته در هنر و سینما نیز اظهار داشت: شما ملاحظه بفرمایید چه بر سر فرهنگ آمده است که حضرت آقا برای اولین بار از کلیدواژه «نفوذ سازمان‌یافته در فرهنگ و هنر» استفاده کردند و این غفلت ما در حوزه فرهنگی را نشان می‌دهند، چطور می‌شود که در آثارمان زشتی و پلیدی را می‌بینیم، ولی زیبایی‌ها را به تصویر نمی‌کشیم درحالی‌که جامعه ما جامعه سالم و خانواده محوری است. من به‌عنوان پدر خانواده و همسر من به‌عنوان مادر خانواده آیا سهمی در سینمای ایران دارد؟ و آیا تصویری که از خانواده ایرانی در فیلم‌ها می‌بینیم تصویر واقعی از وضعیت زندگی ایرانی اسلامی است یا خیر؟

این مدیر فرهنگی همچنین با گلایه از عدم توجه متولیان امر به تولیدات استراتژیک در سینما نیز عنوان کرد: دنیای استکبار بیشتر از آنکه به جنگ پرداخته باشد به تولید آثار سینمایی پرداخته است. در تاریخ آمریکا تعداد فیلم‌های هالیوود قابل‌مقایسه با جنگ‌هایی که این کشور کرده نیست. آن‌وقت با این شرایط ما باید به این سؤال پاسخ دهیم که چرا سینمای استراتژیک نداریم و از مسائل مهمی ازجمله مسائل هسته‌ای، مسائل فرامرزی و تاریخ انقلاب و مسائل ملی غفلت کردیم. حضرت آقا سینما را هنر برتر می‌دانند و این ابزار در اختیار ماست و امروز سینما یکی از صنایع مترقی در دنیا است و سینمای ایران نیز جزو سینمای برتر دنیا ازلحاظ کیفی است. نسل امروز ما گره‌های ذهنی نسبت به رویداد‌های دهه شصت دارد و آیا سینمای ما نسبت به این موضوع مسئولیتی دارد یا خیر؟

«نفوذ سازمان‌یافته» نتیجه غفلت ما در حوزه فرهنگ و هنر است

رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح با اشاره به سهم اندک سینمای دفاع مقدس از بودجه کشور گفت: حضرت آقا فرمودند دفاع مقدس از عقلانی‌ترین حرکت‌های ملت ایران است و می‌توانیم در تولید آثار سینمایی سال‌های سال به موضوعات انقلاب و دفاع مقدس بپردازیم. از طرفی در کنار انگیزه و توانایی کافی برای فیلم‌سازان در سطوح مختلف، موضوعات مختلفی هم برای سینمای انقلاب و دفاع مقدس و همچنین مخاطب وفادار نسبت به این نوع سینما وجود دارد، ولی مهم در اولویت قرار دادن ساخت فیلم دفاع مقدس در نهاد‌های فرهنگی کشور است درحالی‌که سهم سینما از بودجه کشور بسیار ناچیز است و سهم سینمای انقلاب و دفاع مقدس از بودجه سینمای ایران بسیار ناچیزتر است.

ویژه‌برنامه «افق سینما» هم‌زمان با آغاز هفته بسیج با اجرا و سردبیری سعید الهی به تهیه‌کنندگی علی‌اکبر کرد محصول انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس هم‌زمان با شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت همه‌روزه ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه افق سیما به روی آنتن می‌رود.

انتهای پیام/ ۱۲۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار