به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «عبدالباری عطوان»، سردبیر روزنامه رأی الیوم و تحلیلگر برجسته جهان عرب، در مقالهای نوشت: زمانی که تمام رسانههای رسمی و غیررسمی رژیم صهیونیستی دیدار سهجانبه میان «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی، «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم اشغالگر صهیونیستی و «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا را در شهر «نئوم» در ساحل شمالی دریای سرخ فاش کردند، انکار شرمآور این دیدار از سوی «فیصل بن فرحان»، وزیر خارجه سعودی، قانعکننده نبود.
صحیح است که دفتر نتانیاهو این دیدار را تأیید یا تکذیب نکرد و به گفتن اینکه «نظری در این باره نمیدهد» بسنده کرد؛ اما «یواف گالانت»، وزیر آموزش رژیم صهیونیستی و عضو کابینه امنیتی اسرائیل، در گفتگو با رادیو ارتش رژیم غاصب اسرائیل، این دیدار را تأیید و اعلام کرد: «این دستاوردی است که نیاکان ما آرزوی آن را داشتند و موفقیت اصلی آن به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی کشورهای سنی و از بین رفتن خصومت و دشمنی از ریشههای آن است».
اقدامات مقدماتی عربستان در عادیسازی با اشغالگران منجر به نتایجی که اکنون و در آینده شاهد آن خواهیم بود، میشود. محمد بن سلمان که روند عادیسازی روابط میان عربستان و رژیم اشغالگر را رهبری میکند، از آغاز ولیعهدیاش از معامله موسوم به «معامله قرن» حمایت کرده و به دنبال تعامل با رژیم اشغالگر صهیونیستی بوده است و صدها میلیارد از ثروت کشورش را برای حمایت از دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی آمریکا و «جراد کوشنر»، داماد وی و برنامههای آنها برای اجرای این معامله، پروژه عادیسازی روابط، یهودیسازی قدس اشغالی و الحاق بیشتر مناطق اردن، کرانه باختری، بلندیهای جولان اختصاص داده است.
عطوان اظهار داشت که ما بیانیهای از جانب ولیعهد سعودی در مورد محکومیت اشغالگری، شهرکسازی و یهودی سازی قدس و جنایات جنگی رژیم اسرائیل در کرانه باختری و نوار غزه نشنیده و نخواندهایم؛ بلکه ما شاهد بودهایم که عربستان سعودی در دوران ولیعهدی محمد بن سلمان حریم هوایی خود را برای هواپیماهای صهیونیستی باز کرده و توافقنامههای عادی سازی امارات، بحرین و سودان را تایید کرده و برنامههای درسی که ممکن است به شکل مستقیم یا غیرمستقیم رژیم اسرائیل و حاکمیت آن را زیر سوال ببرد، را حذف کرده است.
شاید رهبری سعودی به لابی صهیونیستها در برابر اقدامات «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا امید دارد؛ چراکه دولت دموکراتها، عربستان را به توقف فروش تسلیحات به دلیل کارنامه سیاهش در جنگ یمن تهدید و اعلام کرد که پروندههای ترور «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستان و نقض حقوق بشر را باز خواهد کرد. اما امیدواری عربستان به لابی صهیونیستها مانند سراب است.
نظرسنجیها درخصوص عادیسازی روابط اعراب با صهیونیستها نشان میدهد که اکثریت ملت عربستان مانند دیگر ملتهای عربی و اسلامی به ویژه در مصر، اردن، امارات و بحرین با این کار مخالف هستند. اگر سرکوبگریها و اقداماتی برای ترساندن ملتها نبود، شاهد بودیم که میلیونها نفر از این مردم برای مخالفت با سیاستهای دولتهای خود در این زمینه، در خیابانها اعتراض میکردند.
همان طور که تجربههای گذشته ثابت کرده، رویکرد عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی با تکیه بر پروپاگاندای تبلیغاتی آمریکا و رژیم اسرائیل صورت میگیرد. بر این اساس بعید نیست توافقی صورت گرفته باشد که رسانههای اسرائیلی برگزاری دیدار سهجانبه در نئوم برای عادیسازی روابط و سفر نتانیاهو به سرزمین حرمین شریفین با همراهی رئیس موساد را فاش کنند، سپس عربستان از طریق توئیت وزیر خارجه خود، این موضوع را تکذیب کند. در غیر این صورت، چرا دولت عربستان کنفرانس مطبوعاتی بینالمللی را برای تکذیب این گزارشهای اسرائیلی برگزار نکرد؟
عربستان سعودی بزرگترین بازنده مراحل عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی خواهد بود؛ چراکه اعتبار و رهبری جهان اسلام و یا آنچه را از این اعتبار باقی مانده، از دست خواهد داد. اولین قدم در این زمینه محدود کردن این رهبری به کشورهای سنی و ایستادن در سنگر رژیم صهیونیستی در رویارویی با مسلمانان است.
پس از این اتفاق حمایت آل سعود از دو حرم مقدس در مکه و مدینه و قیمومیت آن بر فصول حج و عمره و بدون هیچ گونه اختلاف و درگیری، با خطرات جدی و شاید قیام دو میلیارد مسلمان در سراسر جهان روبرو خواهد شد، زیرا پذیرفتن خادم الحرمین به عنوان دوست رژیم اشغالگر برای مسلمانان ممکن نیست.
شاید برخی از کشورهایی که این روزها برای عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل عجله دارند، معتقدند که ملت عرب در بدترین و ضعیفترین روزهای خود به سر میبرد و این فرصتی است که آنها میتوانند به عقاید اخلاقی و مذهبی و مسائل ملی عربی و اسلامی پشت کنند.
ما به این افراد و کسانی که رویکرد آنها را دنبال میکنند میگوییم که آنها در بزرگترین دام باج خواهی در جهان افتادهاند، زیرا آنها مانند مردمی که در مصر، سوریه، لبنان، اردن و فلسطین اشغالی با رژیم صهیونیستی جنگیدند و آنها را شکست دادند، رژیم اسرائیل را نمیشناسند. این جنگها بیش از ۵۰ سال به طول انجامید و در این جنگها هیچگاه اسرائیل پیروز نشد. مرحله کنونی یک مرحله گذراست و طولانی نخواهد شد و سازشکاران هرگونه که میخواهند به سوی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بروند؛ اما در آینده به شدت پشیمان خواهند شد.
انتهای پیام/ 411