به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، «پیرحسین کولیوند» رئیس سازمان اورژانس کشور در جلسه قرارگاه پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا، اظهار داشت: به منظور شکستن چرخه انتقال بیماری کووید ۱۹ طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا اجرا خواهد شد.
وی افزود: در جلسه ستاد قرارگاه تأمین فضاهای نقاهتگاهی در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی که صبح امروز (سهشنبه) برگزار شد، کمیتههای مربوط به این ستاد تعریف شدند و اعضای کمیتهها هم مشخص و مقرر شد ظرف دو روز آینده دستورالعمل و شیوهنامههای پشتیبانی از این طرح تنظیم و به کل کشور ابلاغ شود.
کولیوند گفت: به منظور اعمال مدیریت و کنترل همهگیری بیماری کرونا قرار است شیوه محله و خانوادهمحور در کشور اجرا شود که در این میان مسئولیت پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا را وزیر بهداشت به اینجانب و مجموعه سازمان اورژانس کشور محول کرده است.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در بحث مدیریت همهگیری بیماری کرونا بحث سهگانهای وجود دارد که مربوط به بیماریابی است که در طرح حاج قاسم سلیمانی به سمت بیماریابی فعال میرویم.
کولیوند اعلام کرد: بعد از موضوع بیماریابی، بحث ردگیری تماس بهعنوان جز دوم این سهگانه مطرح است و رکن سوم این سهگانه مربوط به جداسازی افراد بیمار و آلوده است.
وی ادامه داد: جداسازی این افراد باید به شکلی باشد که چرخه انتقال این بیماری شکسته شود؛ بیمارانی که در بیمارستان دوره درمانی آنها تمام شده است، میتوانند از بیمارستان مرخص شوند، اما به این معنی نیست که آنها کاملاً بهبود یافتهاند و باید از سایر افراد جدا شوند.
مسئول امور پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا طرح شهید قاسم سلیمانی گفت: البته یک تعداد بیمار سرپایی هم داریم که نیازی به بستری در بیمارستان ندارند، ولی قطعاً آلوده هستند و ناقل این بیماری هستند که این افراد هم باید از سایر افراد جدا شوند.
وی یادآور شد: دسته سوم افرادی هستند که فاقد علامت هستند و با افراد بیمار در تماس بودند و برآورد میشود که در دوران نهفته بیماری هستند و اینها هم باید در قرنطینه باشند و خودشان را از سایر افراد جدا کنند.
کولیوند خاطرنشان کرد: فضاهای منازل و محل سکونت افراد برای آحاد جامعه این امکان را ندارند که طرح جداسازی را بتوانند انجام دهند و در نتیجه برای این دسته از افراد باید فضای نقاهتگاهی در نظر گرفته شود.
رئیس سازمان اورژانس کشور بیان کرد: نقاهتگاهها باید به گونهای باشد که این افراد در دوران واگیری خودشان بتوانند در آن فضاها حضور پیدا کنند و اگر نیازمند دریافت سرویس و خدمات خاصی هستند، اعم از درخواستهای درمانی پزشکی و بهداشتی برایش فراهم باشد.
وی ادامه داد: این افراد باید بعد از آنکه تاییدیهای مبنی بر اینکه دوران واگیری آنها تمام شده است، گرفتند میتوانند به محل سکونت و محل کار خودشان مراجعه کنند و به فعالیتهای اجتماعیشان ادامه دهند.
مسئول امور پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا طرح شهید قاسم سلیمانی، خاطرنشان کرد: مسئولیت راه اندازی فضاهای نقاهتی که در شأن مردم باشد به سازمان اورژانس کشور محول شده است که در درجه اول فضاهای هتل و مهمانسراها و بقیه فضاهایی که قابلیت و استاندارهای لازم را دارد در نظر گرفته شده است.
کولیوند گفت: واحدهای زیر نظر وزارت بهداشت در سطح استانها، دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و ساختار سازمان بسیج در کل کشور و سازمان بسیج مستضعفین با یک مشارکت مردمی مناسب و هماهنگی بین بخشی انشاءالله بر همهگیری بیماری کرونا غلبه میکنند.
انتهای پیام/ 221