علاقه فیلمسازان ایرانی به ساخت مستندهای اجتماعی است

براساس آمار دبیرخانه چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، ۲۹.۲ درصد آثار ارسالی ایرانی به دفتر این جشنواره، «مستند اجتماعی» است.
کد خبر: ۴۲۸۳۰۲
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۰ - 25November 2020

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، سال گذشته ۲۱۰ مستند اجتماعی در دبیرخانه جشنواره سینماحقیقت ثبت شده بود. به این معنا، تولید مستند‌های اجتماعی توسط مستندسازان ایرانی در یکسال اخیر، ۲۴.۲ درصد رشد داشته است.

عنصر اصلی مستند اجتماعی، آگاهی‌بخشی‌ است که این نشانگر دغدغه‌ی فیلمساز نسبت به اتفاقات پیرامونی زمانه‌ی خویش است. مستندساز اجتماعی، ذهنی جستجوگر دارد، به حقایق می‌پردازد و نسبت به رخداد‌های جامعه مسئولیت‌پذیر و اثرگذار است.

پیشتر اعلام شده بود که آمار فیلم‌های مستند ارسالی به دبیرخانه چهاردهمین دوره جشنواره سینماحقیقت در گونه‌ی دینی و آیینی ۱۰ درصد، زیست محیطی ۱۰.۵ درصد، پرتره ۱۱.۶ درصد بوده است. جایزه شهید آوینی هم که مختص فیلم‌های مستند منتخب حوزه‌ی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه است، حدود ۳۴ درصد آثار ارسالی به دبیرخانه این جشنواره را شامل می‌شود.

سایر فیلم‌های ارسالی هم که آمار پایین‌تری دارند، با گونه‌ها و موضوعاتی، چون مستند‌های تاریخی و میراث فرهنگی، قوم‌شناسی، مردم‌شناسی، سیاسی، علمی، ورزشی و... به ثبت رسیده‌اند. دو بخش ویژه کارآفرینی و کرونا هم مجموعه آثاری از گونه‌های مستند اجتماعی، مردم‌شناسی، پرتره و... را شامل می‌شوند.

بدیهی است که این گونه‌های مستند و آثار موضوعی صرفاً در دبیرخانه جشنواره سینماحقیقت ثبت شده‌اند و نمایش آن‌ها در جشنواره، منوط به آرای هیات انتخاب جشنواره است.

گفتنی است؛ مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ بصورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.

انتهای پیام/ ۱۲۱

نظر شما
پربیننده ها